bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Spilforslag og optakt til Bundesligaen (16. runde)

Spilforslag og optakt til Bundesligaen (16. runde)

Så er der spilforslag og optakt til denne rundes Bundesliga. Som noget nyt har vi fået to eksperter til at give deres bud, nemlig Martin Davidsen fra Tipsbladet og Jesper Simo fra Discovery Networks. De to herrer skal hver spille for 500 kr. hos Danske Spil på alle de 5 TV-kampe, og der skal minimum satses 50 kr. pr. kamp.

Vinderen går videre til næste runde, hvor en ny udfordrer venter, og den tipper, der i de næste seks runder har ramt det højeste odds på en runde, vinder en fodboldtrøje fra Tyskland, som vi garanterer hører til sjældenhederne i Danmark.

Se de 10 eksperttips nedenfor, læs vores optakter, og sæt selv dine spil!

Optakt: Mainz 05 – VfB Stuttgart

Mainz kan udbygge sin sejrstime, mens Stuttgart skal forsøge at komme over stregen.

Mainz 05:

Efter tre sejre i de seneste fire kampe er Mainz kravlet op på en syvendeplads i tabellen. I sidste uge gik den gode form ud over HSV, der hjemme måtte indkassere et 3-1 nederlag.

Selvom Martin Schmidt efter sin tiltrædelse sagde, at han ville fortsætte med Hjulmands filosofi, så er karnevalsklubben i denne sæson gået væk fra den boldbesiddende stil, og i stedet satses der på omstillinger. Den taktik har vist sig effektiv for Mainz, der også er det hold i Bundesligaen, der tilbagelægger flest kilometer per kamp.

I kampen mod HSV var Clemens igen tilbage efter endt karantæne, og han kunne godt ligne en starter i fredagens opgør. Vinder Mainz fredagens dyst, vil det være første gang under Martin Schmidt, at klubben vinder tre kampe i træk.

Hjemmeholdet må undvære den skadede Balogun, ligesom Soto fortsat er i gang med sin genoptræning.

VfB Stuttgart:

Selvom det blev til point i bundkampen mod Werder Bremen, så røg Stuttgart en placering ned, da Augsburg samtidig slog Köln. Dermed er sydtyskerne placeret som nummer 17 med blot 11 point og en målscore på minus 17. Det har intet Stuttgart hold nogensinde gjort dårligere.

For den midlertidige træner Kramny, bliver der tale om et gensyn på fredag. Han spillede nemlig for Mainz, ligesom han også trænede deres reserve –og ungdomshold. Til kampen skal han dog primært koncentrere sig som at få sammensat en defensiv, der fungerer. Fire mål har Stuttgart nemlig indkasseret i hver af de tre seneste udekampe.

Die Schwaben er stadig ramt af skader i front, hvor Harnik og Ginczek fortsat er savnet. Derudover må de også undvære Langerak og Klein.

Bud på startopstillinger:

Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli, Jairo – Muto

VfB Stuttgart: Tyton – Schwaab, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié, Gentner – Rupp, Didavi, Kostic – Ti. Werner

Vidste du, at…:

Stuttgart har haft næsten 70 flere afslutninger på mål end Mainz? Til gengæld har Mainz scoret 23 gange i Bundesligaen, mens Stuttgart blot har nettet 19 gange.

Spilforslag

Martin Davidsen, Tipsbladet

Mainz – Stuttgart 1 2,05 (100 DKK)
Som jeg bemærkede sidst, kører det bare ikke for Stuttgart. Jeg tror, at de trænger til ferie, og derfor er det oplagt at byde på Mainz, der må have selvtillid efter 3-1-sejren i Hamburg i sidste uge.

Jesper Simo, Discovery Networks

Mainz – Stuttgart 1 2,05 (200 DKK)
Jeg har ikke set Stuttgart meget i denne sæson, men må notere mig, at de ligger til nedrykning og har tabt 5 af deres 7 udekampe. Mainz har jeg selv kommenteret et par gange, og de er et fint hold, synes jeg. 

Spil her

Optakt: Bayern München – FC Ingolstadt

Bayern skal rejse sig efter sidste rundes nederlag, mens oprykkerne skal bevise, at de har Bundesligaens næstebedste defensiv, hvis de skal have point med hjem fra München.

Bayern München:

For første gang nogensinde tabte Guardiola i sidste uge en hinrunde kamp i sin tid som Bayern træner, da Gladbach på fjorten stærke minutter sikrede sig en 3-1 sejr. Sydtyskerne fik dog lidt oprejsning i midtugen, da et reservespækket mandskab vandt med 2-0 i Champions League kampen mod Zagreb.

Sidste rundes nederlag betød, at holdet nu kun har fem point ned til Dortmund på andenpladsen, så Guardiola vil formentlig ikke tage alt for mange chancer. Kimmich kan dog få lov til at starte igen, da Ribery næppe er klar til 90 minutter.

Bayern er stadig hårdt ramt af skader, hvor Götze, Alaba, Bernat og Costa alle er ude. Robben er tvivlsom, men kan måske være med på bænken.

Hvis Bayern vinder, vil de samtidig sikre sig titlen som Herbstmeister. I 17 ud af de 20 gange holdet har ført ligaen ved vinterpausen har de også stået øverst på skamlen ved sæsonens afslutning.

Ingolstadt:

Gæsterne har på papiret Bundesligaens næstebedste forsvar med kun 15 indkasserede mål. Men i de sidste tre runder har holdet ikke formået at holde buret rent. Faktisk er det kun blevet til en enkelt sejr i de syv seneste kampe i Bundesligaen.

I tabellen er der fortsat seks point ned til stregen, så der er umiddelbart ikke grund til bekymring for Hasenhüttls mandskab, der dog virker til at være på vej ned i en lille bølgedal.

Til lørdagens opgør er holdet ligeledes ramt af en del skader. Danilo, Engell og Suttner er alle skadede, mens Morales afsoner karantæne. Hartmann har ikke kunne træne med i ugens løb, og han er derfor yderst tvivlsom. Det samme er Hübner, der måtte lade sig udskifte i sidste runde efter problemer med ryggen.

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer – Lahm, J. Boateng, Javi Martinez, Rafinha – Xabi Alonso – T. Müller, Vidal, Kimmich, Coman – Lewandowski

FC Ingolstadt: Özcan – Levels, M. Matip, Bregerie, Ro. Bauer – P. Groß, Roger, Christiansen – Lex, Hinterseer, Leckie

Vidste du, at…:

Bayern München har vundet deres seneste 22 opgør mod en oprykker? Desuden har både Lewandowski og Thomas Müller scoret flere mål end hele Ingolstadt-holdet tilsammen.

Spilforslag

Martin Davidsen, Tipsbladet

Bayern München – Ingolstadt (0-2) 1 1,75 (100 DKK)
Bayern München dummer sig ikke to kampe i træk i Bundesligaen, og derfor tror jeg på en trodsreaktion efter nederlaget i seneste runde. Det kan godt blive en storsejr til Pep & co.

Jesper Simo, Discovery Networks

Bayern München – Ingolstadt (0-4) 1 4,60 (50 DKK)
Bayern tabte sæsonens første Bundesliga-kamp for en uge siden, da Wendt og co. vandt 3-1 i Gladbach. Mon ikke Pep Guardiola gerne vil tilbage på sejrssporet igen hjemme på Allianz, hvor de forsvarende mestre er 8-0-0 og har en målscore på 30-3. Jeg vælger derfor at tro på en storsejr mod Ingolstadt, der ellers har vist sig enormt solide defensivt. Men til en 50’er skal det være et sjovt odds.

Spil her

Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Kan Gladbach fortsætte den imponerende stime? Holdet har endnu ikke tabt en Bundesligakamp under Schubert.

Bayer Leverkusen:

Die Werkself var tæt på at levere sensationen mod et reservespækket Barcelona i Champions League, men ineffektivitet i front kostede dem videre deltagelse i turneringen. Under kampen var der store frustrationer at spore, og Hernandez og Bellarabi havde også en ophedet diskussion på banen.

Det fortæller meget godt historien om et hold, for hvem det ikke rigtigt fungerer i øjeblikket. Klubben har allerede indkasseret seks nederlag i efteråret – blot et enkelt mindre end de gjorde hele sidste sæson.

Hernandez holder fortsat højt niveau i front, hvor det er blevet til scoringer i fem af de seneste seks kampe, men ellers kæmper flere Leverkusen spillere med at finde formen.

Til lørdagens opgør må, en nu noget presset, Roger Schmidt undvære anfører Bender samt Jedvaj og Aranguiz. Desuden er Boenisch ude med karantæne efter sit røde kort i sidste rundes nederlag til Hertha Berlin.

Borussia Mönchengladbach:

Super Schubert, som han er blevet døbt I den tyske presse, fortsætter med at imponere stort. I sidste runde blev hans Gladbach-mandskab de første til at besejre Bayern i Bundesligaen.

Tirsdag var de så tæt på at levere en ny sensation mod Manchester City i Champions League, indtil kræfterne slap op i anden halvleg. I det hele taget virker det til, at Gladbach netop nu kører på de sidste ressourcer, og de mange opslidende kampe for en skadesplaget trup kan blive udslagsgivende mod Leverkusen.

Schubert må fortsat se bort fra Stranzl, Dominguez, Herrmann, Schulz og Hahn, ligesom Traoré formentlig ikke når at blive klar. Der er også tvivl om Fabian Johnson, der ellers har været i forrygende form de sidste par uger. Hvis han må sidde over kan det betyde, at der igen bliver plads til Hazard I Gladbachs startopstilling.

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: Leno – Hilbert, Toprak, Tah, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Mehmedi – Kießling, Hernandez

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – G. Xhaka, Dahoud – Drmic, F. Johnson – Raffael, Stindl

Vidste du, at…:

Leverkusen i denne sæson kun har scoret 19 mål i sæsonen? Så impotent et angreb har klubben ikke haft siden 1991, hvor det blot blev til 17 scoringer i de første 15 runder.

Spilforslag

Martin Davidsen, Tipsbladet

Leverkusen – Gladbach: Over 2,5 mål 1,65 (100 DKK)
Interessant kamp, der er svær at spå om. Trods CL-exit kommer Gladbach med masser af selvtillid efter sejren over Bayern, men Leverkusen leverede et fint resultat i midtugens CL-kamp mod Barcelona. Jeg tror på en målrig affære mellem to offensivt stærke hold.

Jesper Simo, Discovery Networks

Leverkusen – Gladbach X 3,70 (100 DKK)
Jeg har selv fornøjelsen af at kommentere den her kamp lørdag aften, og jeg glæder mig meget til dét, der bør blive et festfyrværkeri. Leverkusen var svært uheldige med ikke at komme videre i Champions League, mens Gladbach i den grad jagtede chancen for Europa League, som dog endte med at glippe, ved at præstere flot på Etihad i Manchester, indtil det kiksede i slutminutterne. Jeg prøver med et halvsatset kryds i dette opgør.

Spil her

Optakt: FC Augsburg – Schalke 04

Augsburg skal forsøge at hente sin blot anden sejr på hjemmebane, mens Schalke kan komme op på tre sejre i træk.

Augsburg:

Torsdag leverede sydtyskerne det, vi vist godt kan kalde en sensation, da de ude besejrede Partizan med 3-1 og dermed akkurat gik videre i Europa League. Umiddelbart en succes for Weinzierl og resten af holdet, men spørgsmålet er, om ikke Augsburg ville have været bedre tjent med kun at fokusere på Bundesligaen.

I hvert fald har de indtil nu haft det svært i de Bundesliga kampe, de har spillet efter europæisk deltagelse.

I sidste runde kom de godt nok væk fra sidstepladsen, men alt tyder på, at Augsburg også bliver en del af bundkampen i foråret. Sidste rundes sejr over Köln vil i øvrigt blive husket for målmand Hitz, der inden Modeste skulle sparke straffe ødelagde pletten så tilpas meget, at Modeste gled i afslutningsøjeblikket og Hitz kunne parere. Den østrigske målmand slap for karantæne efter sin usportslige aktion, men modtog en bøde fra Kölns greenkeeper på et svimlende beløb af €122,92.

I hjemmekampen mod Schalke må de undvære Callssen-Bracker, Parker, Wernerog anfører Verhaegh.

Schalke 04:

Efter en resultatmæssig mindre krise er Schalke kommet ovenpå igen efter to sejre i træk i henholdsvis Bundesligaen og Europa League.

Søndag burde der statistisk set være mulighed for at forlænge den gode form, da holdet fra Gelsenkirchen endnu ikke har tabt til Augsburg i deres hidtil otte indbyrdes opgør. Fem sejre og tre uafgjorte er det blevet til.

For Huntelaar er Augsburg også lidt af en ønskemodstander. Hollænderen har scoret seks mål i de sidste syv kampe mod sydtyskerne. Faktisk er alle Schalkes mål i Augsburg scoret af Huntelaar.

Nastasic, Uchida og Höger er alle fortsat ude med skader for gæsterne, der formentlig har Højbjerg med på bænken, efter danskeren ellers fik fuld spilletid i Europa League torsdag.

Bud på startopstillinger:

Augsburg: Hitz – Feulner, Hong, Klavan, Max – Baier – Kohr, Koo, Esswein, Caiuby – Bobadilla

Schalke 04: Fährmann – Junior Caicara, Höwedes, J. Matip, Aogo – Goretzka, Geis – L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar

Vidste du, at…:

Klaas-Jan Huntelaars scoring i sidste runde bragte ham op på 73 Bundesligascoringer for Schalke? Det er samme antal mål, som Ebbe Sand scorede for de Kongeblå. Dermed indtager de to angribere andenpladsen på Schalkes all-time topscorerliste, der toppes af legenden Klaus Fischer med 182 mål.

Spilforslag

Martin Davidsen, Tipsbladet

Augsburg – Schalke X 3,35 (100 DKK)
Augsburg er inde i en god periode med syv point i de seneste tre kampe, og da jeg aldrig rigtig stoler på Schalke, regner jeg ikke med en udesejr. Et friskt bud er uafgjort.

Jesper Simo, Discovery Networks

Augsburg – Schalke (1-0) X 4,10 (100 DKK)
Både Augsburg og Schalke formåede at spille sig videre i Europa League forleden. Men så må styrkeforholdet også ophøre. Augsburg er i problemer på 16. pladsen, mens Schalke ligger noget mere solidt til ti placeringer højere. Augsburg er sløje hjemme, men jeg prøver alligevel den snævre Schalke-sejr af hensyn til et sjovere odds.

Spil her

Optakt: Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

Gæsterne kæmper med skader og karantæner, mens Dortmund skal forsøge at holde snor i Bayern München.

Borussia Dortmund:

Selvom de sparede en række profiler, leverede de sort-gule en sløj indsats i Europa League, hvor det torsdag blev til nederlag hjemme mod PAOK. For Tuchel må det have været bekymrende at se, hvor relativt svært Dortmund havde det ved at skabe store chancer mod en kompakt modstander.

Til opgøret mod Frankfurt må Dortmund udover Sahin og Durm med al sandsynlighed også se bort fra Gündogan. Midtbanespilleren måtte lade sig udskifte med en rygskade i sidse rundes dramatiske sejr mod Wolfsburg. De første meldinger går på, at skaden ikke skulle være så slem, og han forventes tilbage allerede i næste uge.

Uden Gündogan mangler Dortmund deres kreative omdrejningspunkt på midten. Mest sandsynligt er det, at Castro rykkes ned på hans position og så kommer enten Weigl eller Ginter til at ligge bag ved ham.

Både Hummels og Sokratis der var ude med sygdom i sidste uge er med igen, og begge forventes at spille fra start.

Eintracht Frankfurt:

Det er et noget afbudsramt Frankfurt-hold, der søndag skal forsøge at hente deres første sejr i seks kampe. Russ, Zambrano og Stendera afsoner karantæner, mens Balayev, Anderson, Flum, Kittel og Castaignos sideder ude med skader. Derudover er den tidligere Leverkusen-spiller Reinartz også tvivlsom.

Gæsterne er gledet ned som nummer 13 i tabellen, men med kun et enkelt point ned til stregen. Træner Armin Veh har derfor også måtte stå på mål for en del kritik de sidste par uger – specielt i forhold til de manglende mål. I sidste sæson var holdet det fjerde mest scorende i Bundesligaen, mens det i denne sæson kun er blevet til 18 mål.

Frankfurt kan derfor glæde sig over, at sidste sæsons Bundesliga-topscorer Alexander Meier er tilbage efter endt karantæne.

Bud på startopstillinger:

Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Castro, Weigl, Kagawa – H. Mkhitaryan, Aubameyang, Reus

Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Kinsombi, Abraham, Oczipka – Medojevic, Reinartz – Aigner, Meier, Ignjovski – Seferovic

Vidste du, at…:

kampen mod Frankfurt er Dortmunds 23. hjemmekamp i kalenderåret 2015? Tilskuerne på Signal Iduna Park er indtil videre blevet forkælet med hele 69 Dortmund mål, altså præcis tre mål per kamp.

Spilforslag

Martin Davidsen, Tipsbladet

Dortmund – Frankfurt: Aubemeyang scorer 1,50 (100 DKK)
Det kører jo for Dortmund, og da Aubameyang ikke scorede i seneste runde, tror jeg, at han gør det denne gang. Gaboneseren har jo været for vild i denne sæson!

Jesper Simo, Discovery Networks

Dortmund – Frankfurt (0-2) 1 2,05 (50 DKK)
Thomas Tuchels mandskab kvajede sig torsdag, da det blev til et nederlag på 0-1 hjemme mod PAOK i Europa League. Det betyder, at holdet kun går videre som 2’er i puljen efter Krasnodar. I Bundesligaen ser alt dog fortsat glimrende ud, og jeg forventer en klar hjemmesejr over Eintracht Frankfurt, jf. Dortmunds hjemmebanestatistik på 6-1-0 (24-7). Jeg prøver en relativt stor sejr på tre mål eller mere.

Spil her

You may also like
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Fodboldcitat, ejerforholdene
Da klassefjenderne mødtes for første gang – historien om kampene mellem Dynamo Dresden og Bayern München
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?