bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (16. runde) + DFB-Pokal (1/8-finaler)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (16. runde) + DFB-Pokal (1/8-finaler)

Status om danske spillere i Bundesligaen

Mandag og tirsdag var undertegnede nede med sygdom, hvorfor den normale danskerstatus, som vi kender den, måtte udgå. Heldigvis tilsmiler heldet os således, at der tirsdag og onsdag blev spillet 1/8-finaler i DFB-Pokal, og dette giver os en perfekt anledning til at kombinere disse to turneringer og give et samlet billede af alle danskere, der har været i aktion.

Derfor er det en mindst lige så interessant danskerstatus som altid, du kan finde ved at læse med herunder.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Andreas Christensen var en af de danskere, der var i aktion både i Bundesligaen og i DFB-Pokal, men han er nok den dansker, om hvem der er de mest deprimerende ting at berette om.

Et mundheld lyder, at alle gode ting må komme til en ende, hvilket Gladbach så sandelig har måttet indse i den forgangne uge. Forud for rundens Bundesligakamp var Gladbach gået ubesejret gennem 10 kampe, siden de tog afsked med Lucien Favre. Dette skulle Leverkusen sætte noget af en stopper for. Gladbach måtte indkassere første nederlag under ledelse af André Schubert, men ikke nok med det, så tabte holdet hele 5-0. Noget af en måde at slutte en god stime på.

Andreas Christensen spillede hele kampen mod Leverkusen, men det er selvfølgelig grænsende til nytteløst at lede efter positive ting at tage med fra kampen for en central forsvarsspiller, når man har tabt 5-0, så det skal vi undlade.

Som om nederlaget til Leverkusen ikke var nok, så skulle Gladbach også opleve at ryge ud af pokalturneringen i løbet af ugen, da de mødte Jannik Vestergaard og Werder Bremen, til hvem de tabte 4-3. Her spillede Andreas Christensen også hele kampen, men det virker igen nytteløst at sætte positive fraser på en kamp, hvor Yann Sommer i målet måtte fiske bolden ud 4 gange.

Alt i alt har det været en dårlig uge for Andreas Christensen og Borussia Mönchengladbach.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

En smule mere positiv har ugen været for Frederik Sørensen. Hvis man kigger i et månedligt perspektiv, vel og mærke. Men det er så absolut kun en smule mere positiv. I de seneste tre runder af Bundesligaen har Frederik Sørensen set alt fra bænken. Dette ændrede sig i weekenden. Og på en måde gjorde det ikke. Frederik Sørensen fik et enkelt minut på banen i Kölns 1-1-kamp mod Werder Bremen.

Det kan virke glædeligt overhovedet at blive skiftet ind, når det ikke har været tilfældet i de seneste 3 runder, men der skal man så blot huske på, at alle udskiftninger foretaget i tillægstiden har et formål, og det er at trække tiden. Man vil som træner aldrig skifte en spiller ind her, der skal gøre en forskel, det siger sig selv. Derfor må Frederik Sørensen fortsat være meget beklagelig over sin situation. Han opnår selvsagt aldrig den kamptræning, han skal bruge for at kunne vise sit værd, så længe han bliver indskiftet i tillægstiden eller i minutterne lige forinden.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Heldigvis er der positive ting at berette om, når vi nu skal kigge på Jannik Vestergaards præstationer. Lørdag spillede Werder Bremen mod Köln i Bundesligaen, og kampen endte som nævnt 1-1, og minsandten om ikke Vestergaard stod for Werders scoring, da han scorede på hjørnespark efter 4 minutter. Generelt havde Vestergaard en god kamp i forsvaret, og når man krydrer det med en scoring i modsatte ende også, så er det svært at bede om mere fra sin forsvarsspiller.

Man skulle tro, at et mål fra Jannik Vestergaard på en uge måtte være alt rigeligt, men ikke i denne uge. Vi har tidligere været omkring Werder Bremen og Gladbachs yderst målrige kamp, der endte 4-3 til Werder i pokalturneringen, men vi har ikke før nu nævnt, at Jannik Vestergaard scorede et af de mål for Werder Bremen. Han gjorde det nemlig til 2-1 efter 58 minutter.

Det er sjældent, vi kan rapportere om et mål fra en forsvarsspiller, og det sker nærmest aldrig, at vi kan rapportere om 2 mål fra en forsvarsspiller i samme uge, så det er bare med at nyde Jannik Vestergaard i denne uge. Han har vist forrygende form på det sidste, og vi kan blot håbe på, at han kan holde sit høje niveau.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Ligesom tilfældet var det i sidste runde, var Uffe Bech i denne runde ikke i stand til at spille pga. en betændelsessituation ved ribbenene. Derfor skal der heller ikke den helt store uddannelse til for at regne ud, at han selvfølgelig ikke figurerer i denne danskerstatus. Der er ikke noget som skader, der kan spolere en sæson, der ellers har set lovende ud flere gange, så en venlig tanke i retning af Uffe Bech og et ønske om, at han snart er tilbage på banen, er vist på sin plads.

Leon Andreasen skal vi derimod sætte fokus på her. Den anden dansker i Hannover 96. Andreasen var i kamp i weekendens runde af Bundesligaen. Han spillede hele kampen for Hannover på den offensive del af midtbanen. Hannover tabte 1-0, så Andreasen var ikke i stand til at agere den store kreatør, hvilket han som sådan heller ikke er kendt for.

Som noget af det mest bemærkelsesværdige fik Andreasen raget et gult kort til sig efter 82 minutter. På trods af sin mangelfulde præsens på måltavlen, så var Andreasen den spiller i kampen, der havde tredje mest boldbesiddelse, så han kan ikke ligefrem beskyldes for ikke at tage del i spillet. At han så måske kan beskyldes for ikke at skabe nok, det er en helt anden ting.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Schalke var en af de klubber, der røg ud i sidste runde af pokalturneringen, og derfor havde de mulighed for kun at koncentrere sig om kampen mod Augsburg. Netop derfor skulle man også mene, at Schalke burde være i stand til at vinde sådan en kamp, selvom man selvfølgelig aldrig skal undervurdere Augsburg.

Schalke var dog ikke i stand til at vinde kampen, som man nok også kan udlede af ovenstående indledning. Faktisk tabte de 2-1. Det er i sig selv ærgerligt, men mere ærgerligt var det, fordi Augsburg scorede i tillægstiden.

Pierre-Emile var endnu en gang henvist til at starte kampen på bænken, hvorfra han så sit hold spille i 80 minutter. Herefter fik han selv mulighed for at tage del i spillet, da han blev skiftet ind til fordel for Max Meyer. Det er dog meget sjældent, at det er lykkedes for nogen, der er blevet indskiftet i det 80. minut, at sætte sit præg på kampen. Som en positiv sidenote kan vi sige, at Pierre-Emile fandt en medspiller til alle sine pasninger. Det blev godt nok kun til 5 pasninger, men små sejre har også værdi.

Selvfølgelig har det ingen værdi i det samlede billede, og Pierre-Emiles knap så succesrige sæson i Schalke fortsætter, hvilket er så ærgerligt, når Pierre-Emile i denne sæson virkelig ville have haft godt af fast spilletid.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Her står vi, som vi har gjort det så mange gange før. Turen er kommet til Niki Zimling, og der er intet glædeligt at berette om. Der er faktisk bare intet at berette om. Niki Zimling var ikke en del af truppen til Mainz’ kamp mod Stuttgart, hvilket nok ikke ligefrem kommer som nogen overraskelse.

Pinslerne vil vi ikke lade trække ud. Meget simpelt er det: Zimling har stadig ikke været i aktion.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Der er for så vidt heller ikke noget at berette om Nicklas Bendtner i denne uge. I modsætning til Niki Zimling var han dog valgt til at sidde på bænken i Wolfsburgs kamp mod HSV. Ikke at det på nogen måde er en formildende omstændighed for Nicklas Bendtner, at han kun kan snige sig med på bænken. Manden skal forestille at være Danmarks bedste angriber, men det er umådeligt svært at være en dygtig angriber, hvis man ikke får kamptræning til at finde sin timing.

Kampen i weekenden var fjerde kamp i træk, hvor Bendtner måtte se hele kampen fra bænken. Det er altså de store alarmklokker, der bimler efterhånden. Bendtner kan ikke være tjent med det. Han er nødt til at spille fast.

Om der skal et skifte til i det nært forestående transfervindue, skal jeg ikke være herre over. Dieter Hecking har muligvis heller ikke noget behov for at skille sig af med Bendtner. Det er dog langt fra acceptabelt, at Bendtner slet ikke får spilletid i 4 kampe i træk. Dieter Hecking har valgt at se i en anden retning, fordi han føler, det giver mere mening. Måske skal Bendtner kigge indad og eventuelt overveje fast spilletid i en anden klub. Det er i hvert fald uholdbart ikke engang at få spilletid som indskifter for nu fjerde kamp i træk.

Noter fra 2. Bundesliga:

Fredag spillede Eintracht Braunschweig mod Sandhausen og vandt 2-0. Første mål i den kamp blev scoret af Emil Berggreen, som nu er oppe på 5 sæsonmål. Herudover tilegnede han sig et gult kort, og så blev han udskiftet efter 81 minutter. Mads Hvilsom sad på bænken under hele kampen.

Braunschweig har også spillet pokalfodbold siden seneste danskerstatus. Onsdag spillede de mod Stuttgart. De tabte kampen 3-2 efter forlænget spilletid. Mads Hvilsom blev skiftet ind efter pausen i den ordinære spilletid, men han stod ikke for mål eller assists. Emil Berggreen var ikke udtaget til denne kamp.

Også RB Leipzig har spillet en kamp i 2. Bundesliga i den forgangne uge. De spillede søndag mod FSV Frankfurt, og kampen vandt de med 3-1, så de nu er alene på førstepladsen i rækken. Yussuf Poulsen spillede hele kampen i angrebet for Leipzig, men han var ikke direkte indblandet i nogle af Leipzigs 3 mål.

You may also like
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga
Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 33. spillerunde i 2. Bundesliga: Finder vi den første oprykker i weekenden?
Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga
Optakt til 32. runde i 2. Bundesliga: HSV som dark horse og Werder med lille matchbold