bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > Skandaløse scener efter lokalopgør i 3. Liga – spiller overfaldet

Skandaløse scener efter lokalopgør i 3. Liga – spiller overfaldet

3. Liga

Selvom Hannover 96 og Eintracht Braunschweig mødte hinanden i et af de mest hadefulde lokalopgør i tysk fodbold, så var det et helt andet derby, der trak overskrifter efter weekendens kampe. For første gang i 22 år var Erzgebirge Aue og FSV Zwickau i samme liga. De to mødtes søndag på Erzgebirgestadion i en kamp, der bestemt ikke vil blive husket for resultatet. I stedet blev fokus på hooliganismen, der efter at have været stort set forsvundet, igen stak sit grimme fjæs frem.

Selve kampen var ikke det store at skrive hjem om. Zwickau vandt 1-0 på Johan Gomez´ mål efter 15 minutter spil, der skulle vise sig at blive kampens eneste. Gomez valgte dog at fejre scoringen med obskure fagter foran hjemmeholdets fan-blok, hvilket i første omgang kostede ham et gult kort og samtidig betød, at der blev lagt i kakkelovnen til ballade efter kampen.
Med sejren tog gæsterne et pænt skridt væk fra de nederste pladser, mens hjemmeholdet hænger fast som ligaens nummer sjok. Det var dog hændelserne før og efter kampen, der trak store overskrifter.

Allerede om formiddagen var der ballade, da 650 Zwickau fans var rejst til Aue med et særtog. Politiet var talrigt tilstede på Aues banegård, men inden toget nåede helt frem, blev der trukket i håndbremsen, så tilhængerne håbede at komme afsted uden politieskorte. De blev dog hurtigt indhentet, og der udviklede sig kampe, hvor masser af pyroteknik blev brændt af, og en husejer fik sin have futtet af. Politiet kom dog ovenpå, og fik gelejdet Zwickau tilhængerne ind i gæsteafsnittet på stadion.

Spiller overfaldet

Der var nogenlunde fred under kampen i 3. Liga, men efter slutfløjtet gik det helt galt. Først blev de Zwickau spillere, der ikke var blevet brugt i kampen, angrebet på tribunen, og da MDR-Fernsehen efter kampen interviewede gæsternes amerikanske træner Joe Enochs, lykkedes det samtidig nogle Aue fans at komme ind på banen, hvor en af dem overfaldt Zwickaus målscorer Gomez, inden Enochs og et par sikkerhedspersoner fik lagt ham ned og senere smidt ud af stadion. Desværre blev han ikke overdraget til politiets varetægt, hvorfor politiet forsøger at få fastlagt mandens identitet, så han kan blive sigtet for overfaldet.

Da politiet senere gjorde status, var i alt 120 personer blevet sigtet for alt lige fra vold mod tjenestemand i funktion, overfald, forsøg på brandstiftelse, hærværk og til offentligt at vise nazi tegn og hilsner.

Især de tidligere østtyske klubber har tidligere haft store problemer med fanskarer, hvor nynazismen trives i bedste velgående, men klubberne har i mange år virkelig lagt sig i selen for at få ryddet op blandt deres fans. Søndagens uroligheder viser desværre, at de ikke er helt i mål endnu.

 

You may also like
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Højdepunkter: Aue – Hamburger SV 1-1: Vanvittige scoringer i dramatisk deler