bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > Sidste oprykker til 3. Liga søges

Sidste oprykker til 3. Liga søges

1. FC Kaiserslautern, 3. Liga

Sæsonen i tysk fodbold er endnu ikke helt forbi, for der mangler stadig at blive fundet en sidste oprykker til 3. Liga. Men hvordan besluttes det egentlig, hvilke hold der rykker op i den tredjebedste række fra de mange Regionalligaer?

Fem tyske regionalmestre bliver kåret hvert år i 4. Liga-regi også kendt som regionalliga. Men eftersom der kun findes fire oprykningspladser til 3. Liga, må to af regionalmestrene dyste om den sidste plads i tysk professionel fodbold.

Mestrene i Regionalliga West og i Regionalliga Südwest regionerne som er hjem til 50 % af alle fodboldhold i Tyskland rykker automatisk op. I år er det henholdsvis Rot-Weiss Essen og SV Elversberg.

En enkelt mester fra de øvrige regionalligaer (Nord, Nordost og Bayern) rykker automatisk op efter en rotationsordning: I fjor var det mestrene fra Nordost (FC Viktoria 1889 Berlin), i år er det det bedste hold fra Regionalliga Bayern (SpVgg Bayreuth), og næste år vil det være guld-holdet fra Regionalliga Nord, der tager en direkte billet til 3. Liga.

De to andre regionalmestre møder hinanden i to oprykningskampe: I år er det derfor BFC Dynamo (Nordost) og VfB Oldenburg (Nord), der skal ud i to relegationskampe om en plads i 3. Liga.

Læs også: Berliner Fußball – Fodbold i hovedstaden før og efter Murens fald

Den første kamp om det sidste billet til 3. Liga spilles på lørdag, den 28. maj, kl. 14:00, i Berlin, mens der er returkamp lørdagen efter, den 4. juni, kl. 14:00, i Oldenburg.

Kampene kan følges på MagentaSport og på public service- kanalerne RBB  og NDR 

You may also like
Optakt, 2. Bundesliga, HSV
Optakt til 21. spillerunde i 2. Bundesliga: Oprykningskampen spidser til
1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern — insolvent traditionsklub klar til sin tredje sæson i 3. Liga
3. Liga trøjerne for sæsonen 2020/21
Meisterschale, Bundesliga, Bundesligasæson, Bundesligaen, sæsonen 2022/23, video
Den kommende Bundesligasæson begynder 18. september – kortere vinterpause