bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Eintracht Frankfurt > Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Det europæiske eventyr fortsætter i Frankfurt

Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Det europæiske eventyr fortsætter i Frankfurt

Eintracht Frankfurt

Sidste sæson:

 

11

Sæsonen 2021-2022 var i sandhed historisk for Eintracht Frankfurt. Det lå ellers ikke helt i kortene, da klubben for et år siden måtte give slip på den populære træner Adi Hütter samt den portugisiske målsluger André Silva. Begge skiftede til to ligarivaler i henholdsvis Borussia Mönchengladbach og RB Leipzig, og cementerede dermed Frankfurt status udenfor toppen i tysk fodbold. Men ind kom den østrigske træner Oliver Glasner og ikke mindst en ung himmelstormer fra Brøndby, der skulle ende med at tage Bundesligaen med storm.

Under Glasners ledelse lykkedes det på fornemmeste vis at vinde Europa League trofæet – klubbens bare anden europæiske triumf i historien (sidste gang var Uefa cuppen i sæsonen 1979-80). Eventyrets højdepunkt var så klart kvartfinalens kamp to på udebane mod selveste FC Barcelona, hvor mere end tredive tusinde hvidklædte Frankfurt fans erobrede Camp Nou og gav de hårdt kæmpende Eintracht-spillere den fornødne opbakning, der lagde grunden for det flotte 3-2-resultat samt videreavancement til semifinalen.

Ikke alt var dog fryd og gammen i en sæson, hvor Bundesligaresultaterne udeblev. Med de mange europæiske midtugekampe blev den tynde trup markant svækket i weekenden, hvor de løbestærke profiler som Kamada, Kostic og Lindstrøm havde brug for en pause. Sidste års placering i Bundesligaen vidner på mange måder om et hold med svingende præstationer, blandt andet på grund af netop det splittede fokus på både den hjemlige liga og Europa League.  En 11. plads blev det til for Eintracht Frankfurt, hvilket må siges at være et noget skuffende resultat for Glasner og hans mandskab. Alt er dog tilgivet, når man på så fornem vis viser sig frem i Europa, og med triumfen sikrer klubben Champions League deltagelse i næste sæson.

Foruden Champions League-deltagelsen og så en højt prioriteret Super League finale, hvor Eintracht Frankfurt i rollen af forsvarende Europa League mestre møder de forsvarende Champions League vindere fra Real Madrid d. 10.  august i Helsinki. Spændende bliver det at følge, hvor mange frankfurtere der vil tage rejsen til Finland for at se deres hold tage kampen op mod endnu en spansk gigant.

 

Transfers:

Champions League-deltagelse er lig med penge – mange penge! Penge som Frankfurt nok også bør bruge til at investere i den nuværende trup, hvis den for alvor skal kunne gøre sig gældende i den ypperste europæiske turnering, Champions League.

Lidt er der da også sket på direktionsgangene hos Eintracht Frankfurt denne sommer, hvor der er blevet sat underskrifter på en række interessante kontrakter. Mest iøjnefaldende er selvfølgelig ansættelsen af det tidligere ”Jahrhunderttalent” Mario Götze, der har lidt af en kultstatus i hjemlandet grundet sit afgørende mål mod Argentina i VM-finalen 2014. De seneste sæsoner har Götze tilbragt i hollandske PSV Eindhoven, men han vender altså nu hjem til Bundesligaen efter to år i den hollandske Eredivisie.

Netop Götze kommer i den kommende sæson sandsynligvis til at kæmpe om spilletiden med et andet nyindkøb i klubben, norske Jens Petter Hauge, der ligeledes huserer på den offensive del af banen. Hauge er dog ikke et helt nyt bekendtskab, da han også repræsenterede Frankfurt i foråret udlejet fra AC Milan, men er altså nu købt fri og bliver i Frankfurt på en mere permanent kontrakt.

Et af de mest interessante køb er også tilføjelsen af argentinske Lucas Alario fra rivalerne Leverkusen. Alario har længe stået i skyggen af den noget yngre kollega Schick hos Leverkusen, hvorfor det var naturligt, at han ledte efter nye græsgange. Alario er dog en notorisk målscorer, som da også nettede seks gange i sidste sæson, i en periode hvor førstevalget Schick var skadet.

Til angrebet tilføjes også to unge talenter i tyske Faride Alidou fra Hamburger SV og franske Randal Kolo Muani fra FC Nantes på henholdsvis 20 og 23 år.

I defensiven bliver der tilføjet en række interessante nye navne i form af især camerounske Jérome Onguéné fra Østrigske RB Salzburg. Onguéné på 24 år kommer med stor erfaring fra blandt andet Champions League og skal erstatte Martin Hinteregger, der noget overraskende og kontroversielt stopper karrieren denne sommer. Østrigske Hinteregger – der ligeledes har en fortid i Salzburg – har været ude for noget af en shitstorm i de tyske medier, efter at det kom frem, at han har startet en fodboldskole i hjemlandet i samarbejde med en offentligt kendt nynazist. En noget speget sag for den østrigske landsholdsspiller, der altså stopper karrieren i en alder af bare 29 år.

Foruden Onguéné har man også sagt velkommen til et stort forsvarstalent i den kroatiske ungdomslandsholdsspiller Hrvoje Smolcic samt den portugisiske højreback Aurélio Buta fra Royal Antwerpen. Sidstnævnte ligner mest af alt en én-til-én erstatning for backreserven Danny Da Costa, der rykker til Mainz.

Til midtbanen ankommer ligeledes en kroat i form af den 25-årige Kristijan Jakic, der ligesom førnævnte Smolcic ankommer fra hjemlandets Dynamo Zagreb, og som kan prale af fire kampe for Kroatiens a-landshold.

Udover Danny Da Costa, er det også værd at bide mærke i, at både Dominik Kohr og Aymen Barkok ligeledes forlader Frankfurt til fordel for rivalerne Mainz godt 30 km sydpå fra Frankfurt.

Erik Durm, der ligesom Da Costa gør sig bedst på backpositionen, skifter til Kaiserslautern og 2. Bundesliga. Samme vej går angriberen Ragnar Ache, der skifter til Fürth. Den rutinerede østriger Stefan Ilsanker skifter på en fri transfer til Genoa i Italien, mens de to lejesvende i seneste sæson, schweizeren Steven Zuber og uruguayske Rodrigo Zalazar, skifter deres lejekontrakter ud med to permanente hos henholdsvis AEK Athen og Schalke 04.

 

Styrket/Svækket:

 

Styrket

Champions League deltagelse betyder som tidligere nævnt penge, men det er ikke fordi, de mange udskiftninger i truppen, nødvendigvis også har indbefattet de store pengeoverførsler. Faktisk er købet af Jens Petter Hauge klubbens dyreste for ca. 12 mio. Euro, mens Götze kommer til for 4 mio. og Alario 6 mio.

Der burde dog være flere CL-penge i tanken, så hold fortsat øje med Frankfurt i resten af transfervinduet.

Når pilen primært peger i den positive retning, så skyldes det, at man har fundet sig en ny spidsangriber. Undertegnede tror på, at Alario bliver en succes. Han er som skræddersyet til pladsen som klassisk 9’er, hvor hverken Paciênca eller Borré for alvor slog til i seneste sæson. Götze er naturligvis også et spændende indkøb, men bliver han profil på en offensiv midtbane, hvor Jesper Lindstrøm og Kamada sidder tungt på spilletiden? Næppe.

At Frankfurt må sige farvel til Hinteregger på den måde som det sker, er naturligvis en kæmpe bet, men Onguéné fremstår som en fuldgod erstatning.

Mest overraskende i indeværende transfervindue er det, at man lader både Kohr, Da Costa og Barkok gå til en lokalrival som Mainz. Førstnævnte skifter for småpenge, mens de to andre går gratis. Alle tre har vist højt topniveau tidligere, men har ingen plads på holdet under Glasners ledelse.

Sådan går det Eintracht Frankfurt i denne sæson:

Truppen er smal, og endnu en gang skal klubben ud at spille på to heste. Går det som i sidste sæson, så vil det europæiske eventyr igen være i fokus for både spillere og fans. Det er ikke nødvendigvis en fordel, og slet ikke på hjemmefronten hvor trætte spillere efter vigtige midtugekampe sagtens kan gøre en negativ forskel i weekenden, når man spiller i en tæt Bundesliga. Faktisk Har Eintracht Frankfurt udviklet sig til lidt af et cup-hold, der præsterer bedre i pokalturneringer og europæiske kampe end i ligaen de seneste år.

Bulibolds bedste bud må derfor være endnu en skuffende mellemsæson i Bundesligaen for Eintracht Frankfurt. Klubbens højdepunkter vil uden tvivl blive skabt på klubbens fantribuner til de europæiske kampe. Hold derfor skarpt øje med fansene der vil forsøge at overgå sig selv for at skabe verdens største og flotteste tifos kamp efter kamp i Champions League.

 

Bud på placering:

 

8-12

 

Bud på idealopstilling:

 

3-4-2-1

Oliver Glasner favoritopstilling hedder 3-4-2-1, hvor især de to meget offensive og løbe stærke kantspillere spiller en vital rolle i omstillingsspillet. Ellers er det værd at fremhæve angrebet, hvor to kreative 10’ere – som oftes Kamada og Lindstrøm – får utrolig meget frihed bag en mere stationær klassisk 9’er type som Borré.

Bag til består forsvaret af tre store og stærke centrebacks, som ikke kan forvente meget hjælp fra de offensive kantspillere. Det kan de derimod fra en defensivt orienteret centralmidtbanekollega i enten Sow eller Rode, der ofte står lavt i banen.

Umiddelbart er der to spørgsmål, der står åbent her inden sæsonstart:

1) Hvor der kan blive plads til nyindkøbet Götze, nu hvor man har to så gode 10’ere i forvejen. Det bedste bud må nok være et rotationsprincip mellem førnævnte, Kamada og Lindstrøm, nu hvor holdet skal spille mange europæiske midtugekampe.

2) hvem der skal spille den vigtige plads helt fremme som 9’er. Sidste sæson var det colombianske Rafael Borré, der desværre kun glimtede momentvis. Et godt bud er derfor nyankomne Lucas Alario, der modsat Borré viste sig som en skarp goalgetter for Leverkusen i sidste sæson, i de mange kampe hvor konkurrenten Schick sad ude med en skade.

Trapp – Onguéné, Ndicka, Tuta – Knauff, Sow, Jakic, Kostic – Lindstrøm, Kamada – Alario

 

 

Hold øje med – Ansgar Knauff

Den bare 20-årige lejesvend Ansgar Knauff med de ghanesiske rødder kom til klubben på en 2-årig lejekontrakt fra Dortmund inden seneste sæson. Her spillede han sig hurtigt ind i de tyske publikummers hjerter med hans to fantastiske kampe mod Barcelona i Europa League kvartfinalerne. Du kan se hans sublime langskudsmål i den første kamp her

I ungdomstiden hos Dortmund spillede han primært angriber, men under Glasner er han blevet omskolet til højre wingback, hvilket har passet det lynhurtige multitalent fortrinligt.

Nu er Knauff både profil hos Eintracht Frankfurt t såvel som det tyske 21-landshold, og han bliver derfor interessant at følge i den kommende sæson. Hvad der sker derefter er til gengæld et stort spørgsmål. Pt. er han ejet af Borussia Dortmund, og hvis han fortsætter den flotte udvikling, er der nok ikke mange muligheder for Frankfurt til at købe ham fri. Ikke desto mindre er det en fodboldspiller, som vi kan forvente os at se meget mere til i Bundesligaen de kommende år.

You may also like
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Hvem rykker ud af Bundesligaen 2022/2023
Optakt, Bayern München, højdepunkter
Optakt: Bayern München – Eintracht Frankfurt: Kan Lindstrøm sænke de tyske mestre?
Bundes Manager, Jonas Wind
Optakt til Bundes Manager runde 2: Jonas Wind som anfører og farvel til Lindstrøm