bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 33

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens Bundesligahold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Af Alexander Hansen og Thomas Falkenhagen

Screen Shot 2016-05-09 at 12.14.06

Torwart

Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)
Muligheden for at genvinde bronzemedaljen fra sidste sæson er spildt, men ikke desto havde Yann Sommer og resten af Gladbachholdet en meget vigtig topkamp hjemme imod Leverkusen, da der stadig er en vigtig og Champions League givende 4. plads at spille om. Hvis det ikke var for Sommer, kunne Leverkusen nemt have fået noget med fra kampen, hvor han havde flere gode redninger. Han var desuden chanceløs ved målet, hvor Aránguiz blev spillet fri tæt under mål.

Abwehr

Giulio Donati (1. Mainz 05)
I en runde hvor Hertha og Schalke snublede, udnyttede Mainz muligheden for at klatre helt op som 5’er i tabellen efter udekampen imod nedrykningstruede VfB Stuttgart. Trods et hurtigt mål fra Stuttgarts kaptajn Christian Gentner, var der reelt set aldrig tvivl om udfaldet, hvor måltavlen sagtens kunne have vist mere end 3-1, som den endte med. Donati tog sig af Filip Kostic, som han holdt nede stort set gennem hele kampen uden de store problemer, og dermed løste han sin primære opgave til UG med kryds og slange.

Salif Sané (Hannover 96)
Sejrene og dermed pointene kommer desværre for sent for Hannover, da der står 2. Bundesliga på menuen efter sommerferien. En spiller som dog har holdt højt niveau gennem hele sæsonen er Sané, hvor han har været en af Hannovers absolut bedste. Det var således også tilfældet i lørdagens sidste hjemmebanekamp imod Hoffenheim, hvor Hannover endte med at få alle tre point, da de vandt 1-0. Sané og makkeren Anton spillede en rigtig god kamp, hvor de stod over for de offensive trusler fra Kramaric, Volland og Mark Uth. Men takket være de to blev det aldrig deres eftermiddag, som de naturligvis skal krediteres for.

Aytac Sulu (SV Darmstadt)
Det blev ikke til endnu et mål, men ikke desto mindre må Sulu tilskrives en stor del af æren for, at Darmstadt stik imod alle profetier inden denne sæson også spiller med i Tysklands fineste fodboldselskab næste sæson. I udekampen imod hovedstadsholdet Hertha BSC kunne Darmstadt rejse hjem med alle tre point i kufferten på trods af, at de relativt tidligt kom bagud 1-0. Sulu dirigerer og styrer tropperne med hård hånd efter træner Dirk Schusters instrukser.

Waldemar Anton (Hannover 96)
Hvem skulle have troet det? To spillere fra Hannover 96 på rundens hold i forsvaret! Den kun 19-årige tysker har her i slutningen af sæsonen fået en håndfuld kampe, hvor han faktisk har gjort det fortrinligt Hannovers situation taget i betragtning. Han gør sig normalt inde i midten, men grundet en usædvanlig svag runde hvor ingen venstrebacker overbeviste med deres kvaliteter, må Anton ud på backen for at vikariere.

Mittelfeld

Stefan Aigner (Eintracht Frankfurt)
15 gode minutter havde Frankfurt mod BVB, og det var så det. Ellers stod der Borussia Dortmund på det hele, men en solid defensiv sikrede, at Dortmund ikke fik scoret. Det gjorde Stefan Aigner til gengæld med et flot hovedstødsmål i det 14. minut, og dermed sikrede han sin klub tre vigtige point i kampen om at blive i Bundesligaen.

Leroy Sane (FC Schalke 04)
Selvom denne sæson for Schalke 04 bestemt ikke er godkendt, så spillede Leroy Sane en fin kamp og havde en del farlige forsøg, der dog blev blokeret af Augsburg keeper Hitz. Personligt er Sane ved at komme tilbage til det niveau, han viste i begyndelsen af denne sæson, hvor han også var landsholdsaktuel.

Hiro Kiyotake (Hannover 96)
Hannover og Kiyotake viste en fantastisk moral, selvom de reelt set ikke havde mere at spille for i denne sæson, da det blev det til tre point hjemme på HDI Arena mod Hoffenheim. Kiyotake, Hannovers topscorer, der helt sikkert ikke skal spille bold i den næstbedste række næste sæson, stod for målet i 1-0 sejren.

Karim Onisiwo (1. FSV Mainz 05)
Debut på rundens hold. Den østrigske offensive midtbane mand gjorde det onde ved et meget svagt spillende Stuttgart hold, der er i kæmpe fare for at rykke ud. Onisiwo blev noteret for et oplæg og scorede selv sejrsmålet, der afgjorde kampen.

Andre Hahn (Borussia Mönchengladbach)
Gladbach jagter pladsen om Champions League kvalifikation, og den sikrede de sig stort set, da de slog die Werkself med 2-1 med en vis Andre Hahn som matchvinder. Vi gentager måske os selv, men det er altså imponerende, så hurtigt han er kommet sig efter Schalkes Johannes Geis i tiende spillerrunde brutalt nedsablede Gladbach profilen. Hahn, der lavede begge Glachbachs mål, får for anden uge i træk en plads på Buli-holdet.

Sturm

Robert Lewandowski (FC Bayern München)
Bayern sikrede sig det fjerde tyske mesterskab og skrev dermed historie. Ingen Bundesliga klub har nogensinde gjort det før. Selvom Lewandowski har været nede i en formkurve, kan vi ikke komme udenom den farlige polak. Med sit 28 og 29 Bundesliga mål i sejren i Ingolstadt, er det næsten umuligt at se, hvordan Lewandowski ikke skal sikre sig die Torjägerkanone med blot en enkelt spillerunde tilbage.

Trainer

Niko Kovač (Eintracht Frankfurt)
Det var ikke kønt, men det var effektivt, og det var lige nøjagtig, hvad Frankfurt skulle bruge i hjemmekampen mod Borussia Dortmund. En kamp som på papiret reelt set var tabt på forhånd, endte med at give tre livsnødvendige point i bundstriden. Frankfurt står nu med deres skæbne i egen hånd, når de i sidste runde drager til Bremen for at møde Werder i en direkte kamp om, hvem der skal ud i playoff imod Nürnberg fra 2. Bundesliga. De kan ikke længere rykke direkte ned, hvilket må siges at være succes i forhold til, da Armin Veh var ved roret, hvor de stort set var dømt nede. Kovač og co. skal ”bare” have uafgjort eller tage de tre point med hjem, så står der således også 1. Bundesliga på menuen efter sommerferien. Hvis det ender med et nederlag, så hedder det derimod Relegationsspiel.

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?