bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter

Hver uge umiddelbart efter sidste slutfløjt sætter bulibold.dk rundens Bundesligahold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Rundens hold – Uge 11 (4-2-3-1):

Rundens hold uge 11

Tor

Loris Karius – Mainz 05
Det er svært at se bort fra Kasper Hjulmands keeper i Mainz til denne omgang rundens hold. Den unge målmand spillede en stor rolle i den svære udekamp mod Bayer Leverkusen, hvor han med seks redninger var stærkt medvirkende til at gæsterne fik 0-0 med hjem.

Abwehr

Paul Verhaegh – Augsburg
Den hollandske højreback er fortsat nummer to på holdets topscorerliste med 3 mål og har vist sig solid denne sæson. Det var også tilfældet mod Paderborn, hvor han vandt fem tacklinger og lagde op til en scoring.

Martin Stranzl – Gladbach
Som vi nævnte i seneste podcast er Stranzl måske ikke det største forsvarsnavn i Bundesligaen, men den 34-årige er solid og var det igen mod Dortmund. De sortgule fik godt nok spillet sig frem til en del chancer, men over for hurtige folk som Reus, Aubameyang og Kagawa var Stranzl forudseende i sin indgriben og vandt seks tacklinger.

Sebastian Prödl – Werder Bremen
Verden er af lave! Sidste uge havde vi en HSV-forsvarer på rundens hold, og denne gang er det så kommet til Werder Bremen. Med et mål og tre succesfulde tacklinger er det dog umuligt at holde Prödl ude, og han var stærkt medvirkende til at Stuttgart næsten intet skabte over 90 minutter.

Christian Günter – Freiburg
Freiburg ser endelig ud til at være kommet igang og ikke mindst takket været venstrebacken med det velklingende tyske navn slog man i weekenden Schalke. Günter scorede selv det første mål og dominerede Sidney Sam både offensivt og defensivt.

Mittelfeld

Hiroshi Kiyotake – Hannover 96
Det er desværre kun i glimt, at vi ser Kiyotakes genistreger, men mod Hertha Berlin var han oppe på sit bedste niveau. Han trak i trådene centralt på banen og var med assist og scoring impliceret i begge Hannovers mål.

Josuha Guilavogui – Wolfsburg
Ikke det letteste navn at udtale, men franskmanden er på manges læber i Wolfsburg, hvor han overskygger Luiz Gustavo på den centrale midt. Lukkede fuldstændig ned for van der Vaart, Holtby og Behrami mens han samtidig var en trussel i det offensive med hele fem succesfulde driblinger.

Pawel Olkowski – FC Köln
Spiller normalt højreback, men var i dagens anledning rykket frem på midtbanen. Det viste sig at være en god disposition: polakken kvitterede med to mål og en assist.

Roberto Firmino – Hoffenheim
Nede 1-3 efter 35 minutter så det skidt ud for Hoffenheim, men brasilianske Firmino tog arbejdshandskerne på og bragte balance i regnskabet med to scoringer inden pausen. Vandt derudover 5 hovedstødsdueller – ikke dårligt med sine 181 cm.

Kevin De Bruyne – Wolfsburg
En genganger fra sidste runde, men der er ingen grund til at pille De Bruyne af. Han leverede begge assists i Wolfsburgs 2-0-sejr over HSV og er nu oppe på 9 af slagsen i 11 ligakampe – måske han ligefrem sætter Bendtner op næste gang?

Sturm

Thomas Müller – Bayern München
Frankfurt-træner Thomas Schaaf kunne være godt tilfreds med at sit mandskab i omkring en time havde holdt mægtige Bayern på kun 1-0, men hvad han ikke vidste var, at i løbet af de næste par minutter ville han og resten af Frankfurt-holdet blive Müllered hele to gange. Det fuldendte Müllers hattrick, en bedrift den selvudnævnte Raumdeuter (bogstaveligt: rumfortolker) ikke har gjort siden sin debutsæson.

Trainer

Christian Streich – Freiburg
Der skulle gå 10 kampe inden sæsonens første ligasejr kom i hus og med sejren over Schalke har man nu sammensat en hel lille stime på to vundne i rap. Der skal gives point til Streich for at få vendt skuden, men også i ligeså høj grad for at tro på sit koncept og holde fast – det er nemlig ikke første gang, at Freiburg starter sløvt.

Ugens kamp: Hoffenheim – Köln 3-4

Rundens kamp, eller måske snarere rundens 45 minutter. Seks mål var der scoret ved pausen og man følte sig næsten snydt ved kun at opleve en enkelt scoring i anden halvleg. Uanset hvad er det rart at se, at to hold der startede så solidt defensivt nu gør noget for at underholde publikum.

Ugens Tor

Eftervirkning af sommerens hjernerystelse eller en lille gave til en mulig kommende arbejdsgiver? Hvad der lige skete for Christoph Kramer er svært at sige, men Dortmund kan takke ham for tre point nu man selv misbrugte omkring 20 chancer. Et mageløst selvmål.