Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Podcast: Schalke mod afgrunden, Svenssons svendestykke og en Rose med torne i Borussia - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Podcast: Schalke mod afgrunden, Svenssons svendestykke og en Rose med torne i Borussia
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester

Efter næsten halvanden måneds pause er det igen blevet tid til en podcast, og der er derfor rigeligt at tage fat på, når Schalkes monumentale krise, Roses rolle i to gange Borussia, Bo Svenssons forvandling af Mainz, Europa League skuffelse og meget, meget mere bliver drøftet.

Bundesligaen er ikke kedelig. Hos Bielefeld har de tilsyneladende fået storhedsvanvid, for hvordan forklarer vi ellers fyringen af Uwe Neuhaus, der førte dem til oprykning i sidste sæson? Storhedsvanvid hersker der allerede i Berlin hos Hertha, og nu skal Fredi Bobic inden længe forsøge at få styr på ambitionerne i hovedstadsklubben, når han forlader Frankfurt til fordel for Berlin.

Generelt er der blevet skiftet godt og grundigt ud, siden sidst vi var igennem. I midten af februar blev det meldt ud, at Marco Rose går fra Gladbach til Dortmund, og effekten har allerede været til at tage at føle på med tre sejre til BVB, mens Gladbach har tabt tre i træk og nu er helt uden for de europæiske pladser. Enkelte Gladbach fans ser helt, at Marco Rose forlader klubben med det samme, og situationen bliver kun ekstra speget af, at de to klubber netop mødes i kvartfinalen i pokalturneringen tirsdag aften.

Vi forsøger at gøre Dortmunds fans lidt klogere på deres kommende træner og ser også på, hvor det efterlader Gladbach.

Hos Dortmunds naboer fra Schalke har de også skiftet træner. Igen. Denne gang nøjedes de dog ikke bare med at skifte træner, men de fyrede hele den sportslige ledelse som en erkendelse af, at klubben er på katastrofekurs. Blot ni point efter 23 runder er det blevet til i Schalke, så er der overhovedet grund til at tro på, at de kan redde livet, og hvor efterlader en eventuel nedrykning dem? Kan de rejse sig ligeså hurtigt som Stuttgart og Frankfurt, eller går det ligeså galt som tidligere storklubber Kaiserslautern,1860 München og til dels HSV.

Læs også: Schalke fyrer hele den sportslige ledelse – hvem tager over

Apropos nedrykning, så er der selvfølgelig også fundet tid til Bo Svensson og Mainz. Klubben ligger fortsat under stregen i ligaen, men de har hentet point mod flere af de store hold i ligaen, og skulle de redde livet, vil det være en historisk præstation af Svensson.

Historisk var det nærmest også i sidste uge, da både Hoffenheim og Leverkusen røg ud af Europa League, og dermed er der ingen tyske hold blandt de 16 sidste. Hvorfor er det, at det bare ikke fungerer for de tyske hold i Uefa Cuppen/Europa League, og hvad i alverden er der sket med Leverkusen, der var sekunder fra at overvintre på førstepladsen men som nu blot har vundet tre gange i de seneste 14 kampe?

70 minutters podcast, og du har svar på alle ovenstående spørgsmål. God fornøjelse.

 

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
optakt, Hertha, Højdepunkter
Optakt til 20. spillerunde i 2. Bundesliga: Zorniger i zonen og Hertha mod HSV