bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Podcast: Bo Svensson i Mainz, Bayerns defensive problemer og Delaneys nye rolle
Bo Svensson, Mainz 05, podcast

Årets første podcast er ude, og der er nok at tage fat på. For hvad i alverden sker der i Bayern München, er Thomas Delaney nu første mand på holdkortet i Dortmund, var Schalkes første sejr i et år et vendepunkt, og hvilket hold er Bundesligaens mest formstærke?

Det var noget af en pokalsensation, vi var vidne til onsdag aften, da Holstein Kiel slog Bayern München ud af pokalen efter forlænget spilletid og straffespark – se højdepunkter fra kampen her.

Et exit der kom i forlængelse af nederlaget mod Gladbach, hvor Bayern nok en gang lukkede mål ind. Har Hansi Flick mistet magien hos Bayern, eller hvordan forklarer vi de store defensive udfordringer, som Bayern oplever netop nu?

Og apropos udfordringer, så sagde Bo Svensson i denne uge ja til en af de helt store af slagsen, da han overtog Mainz. Bo Svensson bliver den femte danske træner i Bundesligaens historie, og man må håbe, han får mere succes end sine forgængere. Debuten var ikke vellykket med 2-0-nederlaget i rivalopgøret mod Frankfurt, men hvad er det, Bo Svensson kan give dette Mainz-hold, og hvordan har han tænkt sig at revolutionere klubben både på og uden for banen?

Podcastens faste panel bestående af Arnela Muminovic og Nicolai Lisberg har selvfølgelig også fundet plads til det obligatoriske Schalke-segment, for efter næsten et år og 30 kampe uden sejr i Bundesligaen, så vandt Schalke med hele 4-0 over Hoffenheim i seneste runde. Dermed undgik de lige akkurat at tangere Tasmania Berlins rekord for flest kampe i træk uden sejr. Amine Harit var kreatøren, men den helt store helt var en ung og ukendt amerikaner ved navn Matthew Hoppe.

Schalke håber nu, at den sejr kan være et vendepunkt, på samme måde som et formationsskifte blev et vendepunkt for Freiburg, der lige nu er ligaens mest formstærke hold med fem sejre i træk. Vi zoomer ind på den lille klub og særligt cheftræner Christian Streich og hans legendariske pressemøder.

Vi skal også forbi Dortmund og Thomas Delaney, der har fået en stor rolle under den nye træner Eden Terzic. Er danskeren ligefrem første mand på holdkortet hos BVB, og var sejren mod RB Leipzig et signal om, at Dortmund nu igen er en del af mesterskabskampen?

Endelig så er transfervinduet jo åbent, så sidst i udsendelsen ser vi nærmere på et par af de handler, der allerede er sket (Luka Jovic til Frankfurt og Timothy Fosu-Mensah til Bayer Leverkusen), ligesom vi forsøger at spå om fremtiden for blandt andre David Alaba, Dayot Upamecano og Marcel Sabitzer.

Læs også: Bundesligaens kontraktfrie spillere

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Union Berlin, optakt, udebanefans, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen i 2023/24 sæsonen