bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1. FSV Mainz 05 > Optakt: Wolfsburg – Mainz

Optakt: Wolfsburg – Mainz

Stjæler Champions League fokus eller giver selvtillid?

Wolfsburg

Wolfsburg leverede den store overraskelse, da man i midtugen slog Real Madrid med 2-0. Med lidt ekstra skarphed kunne det være blevet til et mål eller to mere, men Wolfsburg var bestemt heller ikke uheldige med sin tomålssejr.

Kigger man i statistikbøgerne er overraskelsen måske ikke så stor endda. I Bundesligaen har man kun tabt to af de sidste 36 hjemmekampe, men der er nu engang forskel på at møde Mainz og Real Madrid.

Den seneste hjemmekamp blev dog også kun til 1-1 mod Darmstadt og i Bundesligaregi har man ikke vundet i tre kampe i træk. De europæiske pladser er ved at glide klubben af hænde, og vinder man ikke i dag, ligner det et endegyldigt farvel til europæisk deltagelse næste sæson.

Træner Hecking står derfor med et svært dilemma på hånden. Skal man lægge sig i selen for at besejre Mainz, eller skal man fokusere på at skabe sensationen og forberede sig bedst muligt til returen mod Real Madrid?

Wolfsburg er uden Julian Draxler, der har karantæne.

Mainz

I Mainz kan træner Martin Schmidt se tilbage på 10 opgør med kun to nederlag og sejre over store hold som Gladbach, Schalke, Leverkusen og Bayern München. De tre første kom dog på hjemmebanen.

Senest blev det til en 4-2-sejr over Augsburg, den første af slagsen i fire kampe efter uafgjorte mod Darmstadt og Werder Bremen og et nederlag til Dortmund.

Klubben ligger på sjettepladsen, a-point med Schalke, men med en bedre målscore, og et point fra Gladbach på fjerdepladsen. Der er således alt at spille om endnu for Mainz.

Mainz må fortsat undvære angriber Muto, der har været ude i et par måneder.

Bud på opstillinger

Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Luiz Gustavo – Guilavogui, Arnold – Bruno Henrique, Schürrle – M. Kruse

Mainz: Karius – Donati, Balogun, Bell, Bussmann – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli, Jairo – Cordoba

Vidste du, at…

Wolfsburg har endnu ikke vundet i ligaen efter at have spillet Champions League-kamp forinden. I fem kampe er det blevet til tre uafgjorte og to nederlag.

Dom

Hjemmebanestatistikken og at det er en must-win-kamp i forhold til europæisk deltagelse gør Wolfsburg til favoritter, men i ligaen er Mainz’ form bedre og mon ikke Wolfsburg-truppen ser mere frem til at gæste Bernabeu i næste uge? Vi tror på, at Mainz kommer fra Wolfsburg med mindst ét point.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union