bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Bundesliga uge 24: Rekord-Bayern og jubilæum i Freiburg

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger, og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Wolfsburg – Bayern München

Mens Bayern kan sætte (endnu en) rekord for flest Bundesliga sejre i træk med 16 af slagsen, er Wolfsburg efter en ellers godkendt start på foråret kommet i problemer.

Sidste uges 6-2 nederlag mod Hoffenheim gjorde ondt på selvtilliden hos den ambitiøse folkevognsklub, men værre var det, at et gult kort til Gustavo samt et rødt til Träsch betyder, at de må sidde over i kampen mod Bayern.

I den omvendte kamp formåede Wolfsburg faktisk at holde mestrene nede i store dele af kampen, og hjemme på Volkswagen Arena er det i denne sæson blevet til sejre mod både Schalke, Leverkusen og Dortmund.

Hos gæsterne er der stort set frit valg på alle hylder hos Guardiola, der selvom mesterskabet er reelt set er afgjort sandsynligvis stiller med stærkeste hold, selvom der ligger en returkamp mod Arsenal i Champions League og venter.

Det betyder formentlig også, at den tidligere Wolfsburg-spiller Mandzukic igen er med fra start. Siden sit skifte til Bayern har kroaten scoret tre gange i tre kampe mod sin forhenværende klub.

Bud på opstillinger:
Benaglio – Ochs, Naldo, Knoche, Rodriguez – Medojevic, Malanda, de Bruyne – Arnold, Perisic, Dost

Neuer – Rafinha, Dante, Boateng, Alaba – Lahm, Schweinsteiger, Thiago – Robben, Götze, Mandzukic

Hold øje med:
Robin Knoche – Han har været et af de helt store lyspunkter for Wolfsburg i denne sæson. I sidste uge blev han dog kørt rundt i manegen af Hoffenheim, og han skal præstere på et væsentligt højere niveau, hvis Wolfsburg skal knække Bayern

Mario Mandzukic – Kroaten virker ikke til at være påvirket af, at Lewandowski i næste sæson kommer til Bayern. Han har løftet sit spil gevaldigt efter vinterpausen, hvor han udover at score mål også er den med flest assists i hele ligaen. I efteråret var antallet af målgivende afleveringer nul.

Se hvad Eurosports Bundesliga-ekspert, Bjarne Goldbæk, har at sige om kampen:

Schalke 04 – Hoffenheim

Det er to klubber i hver sin ende af selvtillids skalaen, der tørner sammen på Veltins Arena. Schalke kommer med to store øretæver mod henholdsvis Real Madrid og Bayern München, mens Hoffenheim tager en 6-2 sejr over Wolfsburg med i bagagen.

Schalke har stadig store skadesproblemer i forsvaret, hvor Aogo, Santana, Kirchhoff, Uchida fortsat er ude. Derfor hjalp det heller ikke synderligt, at Papadopoulos blev udvist i sidste runde og af samme grund må sidde over med karantæne.

Hvor det skal blive interessant at se, hvordan Keller griber kampen an, er der næppe nogen tvivl om, hvad Gisdols taktiske oplæg bliver. Hoffenheim opererer simpelthen ikke med en plan B. Det er fuld fart frem, når de får bolden, og det giver både mål i den ene og den anden ende af banen. Efter 23 runder har de en målscore på 52-48.

Die Dreiecke med Volland, Firmino og Modeste bliver igen nøglen til succes for Hoffenheim, der med et point for første gang nogensinde vil være ubesejret i seks kampe i træk i Bundesliga-regi.

Bud på opstillinger:
Fährmann – Hoogland, Matip, Höwedes, Kolasinac – Boateng, Neustädter, Meyer – Farfan, Draxler, Huntelaar

Casteels – Johnson, Strobl, Süle, Beck – Rudy, Polanski, Firmino – Volland, Salihovic, Modeste

Hold øje med:
Roman Neustädter
– I de sidste par kampe har Schalkes midtbane stået alt for højt, hvilket har været den direkte årsag til mange af de indkasserede mål. Mod et flittigt scorende Hoffenheim-hold er det op til Neustädter at samle kæderne, så der ikke bliver for meget plads i rummet mellem forsvar og midtbane.

Anthony Modeste – Var i sidste uge tilbage i startformationen, og det takkede han for med to mål. Mod et Schalke-forsvar der virker rystet efter de seneste ydmygelser, skal der nok opstå chancer, og Modestes opgave bliver igen at stå det rette sted på det rette tidspunkt. Gør han det, ligger der point og venter i Gelsenkirchen.

Se hvad Eurosports Bundesliga-ekspert, Bjarne Goldbæk, har at sige om kampen:

Freiburg – Borussia Dortmund

Hjemmeholdet har mulighed for at fejre hele to jubilæer, når Dortmund søndag kommer på besøg. Det er Freiburgs kamp nummer 500 i Bundesligaen, og i tilfælde af en sejr vil det være klubbens 100. af slagsen i den bedste tyske række.

Dortmund er dog ikke just nogen ønskemodstander for Freiburg. I efterårets kamp tabte de klart med 5-0, og faktisk er de uden point i de sidste syv indbyrdes opgør, hvor målscoren lyder på 25-3 i Dortmunds favør.

Op til kampen er venstrekanten Pilar gået i stykker. Sammen med Schmid på den anden flanke, har han været blandt Freiburgs bedste offensive kort i denne sæson.

Gæsterne kæmper også med skader. Lewandowski vendte hjem fra den polske landsholdssamling med smerter i knæet, og angriberen er yderst tvivlsom til opgøret. Polakken har været i forrygende form gennem hele sæsonen, og netop mod Freiburg plejer han at være garant for mål. I sine hidtil syv kampe mod Freiburg er det blevet til hele ti scoringer.

Hvis Lewandowski ikke bliver klar, er det interessant at se, hvad Klopp så finder på. Duksch er ude med skade, og Schieber virker ikke længere til at have hans tillid. Det kan betyde, at Aubameyang rykkes frem i front, hvor han endnu ikke har spillet i denne sæson.

Dortmund kan til gengæld igen råde over Reus, der er tilbage efter endt karantæne, og han får uden tvivl en nøglerolle mod et Freiburg-forsvar, der, ledet af stortalentet Ginter, ser bedre og bedre ud fra kamp til kamp.

Bud på opstillinger:
Baumann – Mujdza, Ginter, Krmas, Sorg – Schmid, Schuster, Fernandes, Darida – Mehmedi, Zulechner

Weidenfeller – Piszczek, Hummels, Sokratis, Schmelzer – Kehl, Sahin, Mkhitaryan – Reus, Grosskreutz, Lewandowski/Aubameyang

Hold øje med:
Jonathan Schmid – Er Freiburgs farligste mand. I den direkte duel mod Schmelzer, der muligvis stadig har midtugens landskamp siddende i kroppen, er det op til ham at producere de chancer, der kan give Freiburg point.

Marco Reus – Der er en kæmpe forskel på Dortmund med og uden Reus. Han er det kreative omdrejningspunkt, fra hvem det uventede finder sted. Må Lewandowski sidde over, er det Reus opgave at nedbryde hjemmeholdets-defensiv.

Se hvad Eurosports Bundesliga-ekspert, Bjarne Goldbæk, har at sige om kampen:

Mainz – Hertha Berlin

I begyndelsen af sæsonen var det Mainz offensiv med især Nicolai Müller, der løb med overskrifterne. Det virker til, at Tuchel har haft mere fokus på de bagerste rækker i løbet af vinterpausen, for på hjemmebane har klubben som den eneste i Bundesligaen endnu ikke lukket mål ind i foråret.

I sidste weekend lykkedes det igen for Mainz at holde nullet i en flot taktisk kamp mod Leverkusen, hvor især Stefan Bell imponerede stort. Mod Hertha bliver det dog formentlig Noveski, der får den primære opgave med at holde Ramos fra fadet. Makedonieren er en af de mest nærkamps stærke forsvarsspillere i ligaen. I sine otte år i Bundesligaen har han aldrig vundet mindre end 64 % af sine nærkampe.

Hos gæsterne har der i løbet af ugen været tvivl om Langkamps deltagelse, men tyskeren er blevet sine hofte-gener kvit. Dermed kan han være med til at forbedre Herthas imponerende point-høst på udebane i Bundesligaen, hvor det foreløbigt er blevet til 18 point, hvilket giver en samlet tredjeplads.

De mange point på fremmed græs er kommet i land via en solid defensiv, der kun har indkasseret 14 scoringer. Det kombineret med Mainz evne til at forsvare gør, at det formentlig ikke er den mest målrige kamp, vi får at lukke weekendens Bundesliga af på.

Bud på opstillinger:
Karius – Pospech, Noveski, Bell, Diaz – Geis, Park, Malli – Moritz, Müller, Okazaki
Kraft – Pekarik, Langkamp, Kobiashvili, van den Bergh – Hosogai, Niemeyer, Skjelbred – Allagui, Schulz, Ramos

Hold øje med:
Nicolai Müller – Var den helt store profil i efteråret, men har lidt af skader og formdyk i anden halvdel af sæsonen. De øgede fokus på defensiven har også betydet færre scoringer i den anden ende, men han er stadig bedste bud på en eventuel match winner.

Sami Allagui – Den tidligere Mainz-spiller var hård mod sin gamle klub, da de to hold mødtes i efteråret. Her scorede han to gange i en 3-1 sejr, og i søndagens kamp får han igen en vigtig rolle, når Hertha som det første hold i foråret skal forsøge at score i Mainz.

Se hvad Eurosports Bundesliga-ekspert, Bjarne Goldbæk, har at sige om kampen:

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München