bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Uge 20 Negativ HSV-rekord og sydtysk derby

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger, og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Gladbach – Leverkusen

Hjemmeholdet har fået en skidt start på foråret med to nederlag og en målscore på 1-5 – akkurat som man fik det i både 2005/2006 samt 1984/1985 sæsonerne.

Derfor er klubbens Champions League forhåbninger også kølnet lidt for en stund, og de bliver ikke meget varmere af, at det er netop Leverkusen, de står over for.

For de sidste 21 opgør i Gladbach er nemlig endt uden hjemmesejr, og det er med afstand den længste serie noget hold har i Bundesligaen.

Leverkusen fik med nød og næppe en sen sejr i hus mod Stuttgart i sidste sæson, og Die Werkself er dermed stadig på sikker kurs mod Champions League pladserne. Det er de i høj grad også fordi, deres bedste Hinrunde-spiller i form af Sidney Sam endelig er oppe i omdrejninger igen efter sin lange skadespause.

Ellers er det værd at lægge mærke til de to talentfulde målmand i skikkelse af ter Stegen og Leno. Det er to af de mest talentfulde målmand i Europa netop nu, og begge hører de til top ti i Bundesligaens historie, når det kommer til redningsprocent. Leno med 72 procent og ter Stegen med 77 procent.

Bud på opstillinger:
ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Dominguez, Wendt – Herrmann, Kramer, Xhaka, Arango – Raffael, Kruse
Leno – Donati, Toprak, Spahic, Can – Rolfes, Bender, Castro – Son, Sam, Kiessling

Hold øje med:
Xhaka – Det er oftest Kruse, Raffael og Herrmann, der løber med hæderen, når Gladbach skal roses. Men det ændrer ikke på, at Xhaka som balance spilleren er en af holdets store stjerner. Mod Leverkusens kompakte tremands-midtbane bliver det hans opgave at få lukket ned for især Rolfes, men samtidig true i bagrummet. Skal spille en stor kamp, hvis Gladbach skal have de tre point.
Sam – Han er tilbage efter sin skadespause og giver Leverkusen en ekstra dimension i offensiven. Står i kampen overfor Arango og Wendt, der begge gerne vil fremad, så det kan efterlade huller bagude, som Sam med sin hurtighed og intelligens kan udnytte.

Nürnberg – Bayern München

Inden foråret gik i gang vidste vi godt, at det vil være de to mest vindende hold, der skulle mødes i runde 20, men det var nok de færreste, der havde forestillet sig, at det også var de to mest formstærke.

For mens Bayern som ventet tromler videre, så er Der Club ligeledes kommet flyvende fra start med to sejre og en målscore på 7-1. Det vel at mærke for en klub, der i efteråret ikke vandt en eneste gang.

Nürnberg får dog også brug for at ramme samme form til trods for hjemmebanefordelen. Specielt fordi Boateng står på den anden banehalvdel. Han har spillet over ti timer mod Nürnberg for forskellige klubber, og han har stadig ikke indkasseret et mål.

Bayern har det dog ikke altid lige let i derbyet. Således er det kun blevet til en enkelt sejr i de sidste seks kampe. Fem af disse er endt uafgjort 1-1.

Bud på opstillinger:
Schäfer – Chandler, Petrak, Pinola, Plattenhardt – Frantz, Feulner, Kiyotake – Drmic, Hlousek Ginczek
Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm, Thiago, Kroos – Müller, Ribery, Götze

Hold øje med:
Drmic –
For første gang i ualmindelige tider har Nürnberg en spiller, der laver de mål som man forventer af en angriber – og mere til. Selvom Drmic har sit udgangspunkt på kanten, så er det blevet til 10 scoringer allerede, og han har en stor andel i klubbens flotte start på forårssæsonen. Er den spiller der har scoret flest mål i 2014 med i alt fire styks.
Ribery – Var tilbage i storform i sidste uge, og mod en Nürnberg defensiv, der går nok har fået bedre styr på det bagerste geled, men som fortsat giver for meget plads, kan Riberys løb og driblinger meget vel være det, der der afgør kampen.

Hamburg SV – Hertha Berlin

Der er ikke meget at glæde sig over i disse dage for tilhængerne af HSV. Fem nederlag i træk er det blevet til, og skulle kampen mod Hertha ligeledes blive tabt, vil det være ny rekord for klubben.
Faktisk er to nederlag og en målscore på 0-6 allerede en ny negativ rekord.

Derfor kan der måske findes trøst i statistikken, som fortæller, at Hamburg ikke har tabt mod Hertha i de seneste ti hjemmekampe. Derudover er Berlin-klubben heller ikke kommet op i samme omdrejninger efter pausen, hvor de ligeledes har indkasseret to nederlag.

Ramos fik dog headet en enkelt en ind i den kontroversielle kamp mod Nürnberg, og han er dermed alene på topscorerlisten med 12 mål.

Bud på opstillinger:
Adler – Diekmeier, Tah, Westermann, Jansen – Arslan, Badelj, van der Vaart – Ilicevic, Calhanoglu, Zoua
Kraft – Pekarik, Langkamp, Lustenberger, van den Bergh – Hosogai, Cigerci, Skjelbred, Allagui, Schulz, Ramos

Hold øje med:
Tah – Den unge centerforsvar er en af får, der kan se tilbage på en godkendt sæson hidtil. I midtugen opstod der rygter om interesse fra Manchester City, og Tah får alle tiders chance for igen at vise sig frem, når han i denne runde står over for Bundesligaens topscorer i form af Ramos.
Skjelbred – Han er egentlig ejet af HSV, men er med al sandsynlighed i startopstillingen for Hertha. Var for nyligt ude at sige, at han føler sig tættere forbundet med hovedstadsklubben, og der er næppe nogen tvivl om, at han vil være ekstra motiveret for at yde en god indsats mod netop Hamburg SV.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!