bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: TSG Hoffenheim – Borussia Dortmund

Optakt: TSG Hoffenheim – Borussia Dortmund

Hoffenheim, Borussia Dortmund, optakt, Højdepunkter

Både TSG Hoffenheim og Borussia Dortmund måtte vinke farvel til pokaldrømmen i midtugen, men hvem af dem kan rejse sig hurtigst? Det finder vi svaret på i lørdagens topkamp, hvor begge hold er tvunget til at vinde.

 

Kampfakta

Spillested: Rhein-Neckar Arena, Hoffenheim
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: See

 

Hoffenheim

Efter syv kampe i træk uden nederlag løb Sebastian Honeß’ Hoffenheim-mandskab ind i et nederlag i den seneste spillerunde, da Union Berlin viste sig at være for stærke, da de vandt med 2-1. I midtugen måtte Hoffenheim også vinke farvel til pokalturneringen, da Freiburg vandt med hele 4-1, hvor danske Jacob Bruun Larsen i øvrigt fik de sidste tyve minutter på banen.

De to nederlag på en uge skal dog ikke tage noget fra den flotte Hinrunde, som Hoffenheim har spillet, og de er også placeret på fjerdepladsen kun et point fra Leverkusen på tredjepladsen. Men der er ikke råd til at dumme sig, da både Freiburg og Union ånder Hoffenheim i nakken.

Sidst Hoffenheim mødte Dortmund, var der underholdning for alle pengene, da opgøret endte med hele fem mål, men desværre for Hoffenheim tilfaldt tre af dem BVB. Men denne gang er det Hoffenheim, der har hjemmebanefordelen, og her har Die Kraichgauer kun tabt en enkelt gang ud af de sidste seks hjemmekampe.

Se den vanvittige afslutning, da de to hold mødtes senest.

Desværre bliver opgøret, som bekendt, spillet for tomme tribuner, hvilket er lidt salt i såret hos et hjemmehold, der ellers er inde i en rigtig god periode.

Sebastian Honeß har dog fået lidt at tænke over efter de to seneste kampe, og det kan endda formodes, at Jacob Bruun Larsen måske kan tilspille sig en startplads. Det går der i hvert fald rygter om, hvilket vil blive Bruun Larsens femte kamp mod sin tidligere klub.

Honeß har en del på skadeslisten, der tæller Bickakcic, John, Kaderabek, Robert Skov, der er på vej tilbage fra skade, mens Samassekou er til AFCON.

 

Borussia Dortmund

Det var lidt af en overraskelse, da BVB i midtugen måtte vinke farvel til drømmen om en ny DFB Pokal-triumf. Vejen var ellers banet for Dortmund, da Bayern blev slået ud i anden runde, men die Schwarzgelben kunne ikke selv klare ærterne ude mod formstærke FC St. Pauli. Haoldet fra den brun-hvide del af Hamburg leverede en ny pokaloverraskelse, da de vandt 2-1 i et opgør, hvor Dortmund aldrig rigtig kom op i gear – eller havde den nødvendige skarphed.

Erling Haaland kom dog som vanligt på tavlen, men han kunne ikke fuldføre BVB-comebacket. Pokalexiet gjorde ondt på Dortmund, der ellers har fået en god start på det nye kalenderår med sejr over Frankfurt og senest pulveriserede Freiburg med hele 5-1.

Den gode sæsonstart krydret med coronaproblemer i Bayern har åbnet mesterskabskampen på klem, og derfor er Dortmund også tvunget til at snuppe tre point på en svær udebane i Hoffenheim, hvis vi åbner historiebogen.

Dortmund har nemlig ikke vundet på Rhein-Neckar Arena siden 2012, hvor Götze, Großkreutz og Lewandowski kom på tavlen. Siden er det blevet til fem nederlag og fire uafgjorte kampe i det sydlige Tyskland, hvorfor det – set med BVB-briller – må være tid til at gøre en ende på en miserabel stime.

I jagten på den mission må Marco Rose dog undvære Emre Can, Morey, Reyna, Schmelzer samt Unbehaun. Mo Dahoud forventes at blive klar til opgøret, men skulle midtbanespilleren ikke blive frisk, står Axel Witsel på spring til at snuppe pladsen i startopstillingen.

 

Karantæner

Hoffenheim: Ingen
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Hoffenheim: Baumann – Posch, Grillitsch, Vogt – Akpoguma, Raum – Geiger – Rudy, Kramaric – Bebou, Dabbur
Dortmund: Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Dahoud – Brandt, Bellingham – Reus, Malen – Haaland

 

Vidste du, at..:

ingen af de hidtil 29 indbyrdes opgør mellem Hoffenheim og Dortmund er endt uden scoringer?

 

Dom:

Der er lagt i kakkelovnen til et spændende topopgør med masser af underholdning, og lad os krydse fingre for, at vi får det! En gentagelse af opgøret i Hinrunden vil ikke være usandsynligt, resultatet heller ej – 3-2 til Dortmund.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby