bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund

Optakt: TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund

Hoffenheim, Borussia Dortmund, optakt, Højdepunkter

Kampfakta:

Spillested: PreZero Arena, Sinsheim
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Xee

 

Holdnyt:

TSG 1899 Hoffenheim:

Før landskampspausen indkasserede Sebastian Hoeness sit første nederlag som Hoffenheim-træner, da “die Kraichgauer” tabte på udebane med 2-1 til Eintracht Frankfurt.

Siden sidst har Hoffenheim lavet en lejeaftale med Tottenham for den engelske venstreback /venstrekant Ryan Sessegnon. Da englænderen for et par sæsoner siden rykkede op med Fulham fra den næstbedste engelske række The Championship til Premier League, var han på alles læber, men hans udvikling har dog stået lidt stille den sidste tid, så mon ikke lejeopholdet i Hoffenheim er det, der skal få ham i gang.

Sebastian Hoeness har i denne sæson primært spillet en 3-5-2-formation med en venstre wingback. Sådan en position er næsten skræddersyet til en spiller som Ryan Sessegnon, men spørgsmålet er dog, hvad det her kommer til at betyde for vores danske Robert Skov?

Skal Skov og Sessegnon nu til at kæmpe om den plads på holdet, eller prøver Sebastian Hoeness at finde en løsning, hvor de begge kan indgå i startopstillingen. Robert Skov har været utrolig god for Hoffenheim og

Ryan Sessegnon er et spændende talent, så vi regner med det sidste.

Til eftermiddagens kamp mod Dortmund må Hoffenheim se bort fra Bicakcic, Benjamin Hübner, Nordtveit, Konstantinos Stafylidis og Maximillian Beier.

UPDATE: I følge BILD er både Kramaric og Adams blevet smittet med corona, ligesom Kaderabek skal i karantæne for at have været i kontakt med en smittet, og de misser alle tre weekendens kamp.

 

Borussia Dortmund:

For to uger siden slog Dortmund Freiburg med de overbevisende cifre 4-0, selvom selve spillet ikke var ligeså overbevisende.

Dortmund har nok den mest interessante samling af unge stortalenter i hele Europa. I den forgange uge er både Erling Haaland og Jadon Sancho blevet nomineret til at vinde prisen “Golden Boy”, der er en international pris, der bliver uddelt til den unge spiller i verden, som i løbet af året har markeret sig bedst.

De to Dortmund-spillere må uden tvivl være blandt favoritterne til at vinde prisen, men man er næsten lidt forundret over, at Giovanni Reyna og Jude Bellingham ikke er blevet nomineret.

Thorgan Hazard er i gang med sin genoptræning, og han er derfor ikke klar til at komme i kamp for “die schwarz-gelben”. Zagadou, Nico Schulz og Marcel Schmelzer sidder ude med skader, mens Akanji heller ikke er med, da han den 8. oktober blev testet positiv for corona.

Det betyder formentlig, at Piszczek rykkes ind i midterforsvaret.

 

Bud på startopstillinger:

Hoffenheim: Baumann; Posch, Vogt, Akpoguma; Kaderabek, Rudy, Grillitsch, Samassekou, Skov; Dabbur, Kramaric

BVB: Bürki; Piszczek, Hummels, Can; Meunier, Bellingham, Witsel, Guerreiro; Sancho, Reyna; Haaland

 

Vidste du, at…:

Dortmund faktisk er det hold, der har tilladt færrest skud på mål i denne sæson? Kun 20 af slagsen.

 

Dom:

Den her kamp er faktisk ret svær at forudse. Dortmund har jo et stærkere hold, men i defensiven er de ret amputerede til lørdagens kamp. Hummels kommer nok til at være den eneste reelle midtstopper, de kommer til at have i startopstillingen, og de sidste par sæsoner har Dortmund også haft det svært med at skulle møde Hoffenheim. Sidste sæson tabte de 2-1 på udebane og 0-4 på hjemmebane til sydtyskerne. Dortmund har ikke vundet mod Hoffenheim siden december 2017, og på udebane har de ikke slået Hoffenheim siden december 2012. Vi tror på, at det bliver 2-2 i Sinsheim.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”