bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 16 i 2. Bundesliga: Er nedrykkerne allerede fundet?
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Foto: Patrick Kristensen

Med det uafgjorte resultat i ”Die Hamburger Stadtmeisterschaft” var 15. rundes store vinder Holstein Kiel, der via deres hjemmesejr over Wehen røg forbi HSV og op på 2. pladsen. De to nedrykkere Hertha og Schalke vandt begge storsejre, og så har vi vel fundet de to direkte nedrykkere? Det ser i hvert fald umanerligt svært ud for Braunschweig og Osnabrück. I DFB-pokalen boomer 2. Bundesliga ligeledes. Fortuna Düsseldorf, Hertha Berlin, 1. FC Kaiserslautern og FC St. Pauli er alle med, når der søndag kl. 19.15 trækkes lod til kvartfinalerne. De øvrige hold er VfB Stuttgart, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach fra Bundesligaen samt Saarbrücken fra 3. Liga, der efter at have gjort kål på Bayern, også slog Eintracht Frankfurt ud.

Velkommen til optakten til runde 16 i verdens bedste næstbedste liga.

Hannover 96 – Karlsruher SC – fredag kl. 18.30

Det så allerede efter 20 minutter sort ud for Stefan Leitls Hannover-mandskab i udekampen mod Paderborn. Der modtog forsvarsspilleren Louis Schaub nemlig et direkte rødt kort, og derefter var der ingen tvivl om, i hvilken retning vinden blæste. Alligevel scorede Paderborn først sejrsmålet i kampens overtid, hvilket efterlader Hannover på 7. pladsen med fem point op til HSV.

Lige så sort startede KSC´s hjemmekamp mod Hansa Rostock, da gæsterne efter en god halv time var foran 2-0. Igor Matanovic fik reduceret inden pausen, og ni minutter før tid lykkedes det Budu Zivzivadze at udligne for KSC.

Bulibolds tip: Hannover 96 – Karlsruher SC 3-1

Wehen Wiesbaden – Eintracht Braunschweig – fredag kl. 18.30

Wehen-træner Markus Kauczinski måtte konstatere, at man skal være der ved starten af en fodboldkamp. Det lykkedes godt nok for Wehens Ivan Prtajin at score to gange inden for de sidste ti minutter i udekampen mod Kiel, men forinden havde værter bare bragt sig foran med 3-0, og dermed havde Wehens to mål kun kosmetisk betydning. Efter to nederlag i træk ligger Wehen præcist midt i tabellen.

Den position gad Braunschweig-træner Daniel Scherning nok godt at ligge på, men fakta er, at Eintracht sammen med Osnabrück hænger ubehjælpeligt fast i bunden. Det hjalp så heller ikke en disse, at det straffespark, der sikrede Fürth sejren, var særdeles omstridt. Braunschweig har otte point op til Schalke og 16. pladsen. Med mindre klubben leverer en mirakuløs forårssæson, må den nok belave sig på at spille hos de 3. bedste efter denne sæson.

Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – Eintracht Braunschweig 2-1

HSV – SV Paderborn 07 – lørdag kl. 13.00

Gæsterne fra HSV viste fin moral i det 110. ”Hamburger Stadt-Derby”. Efter nærmest at være blevet spillet ud af tæppet i en første halvleg, hvor bl.a. HSV-keeper Daniel Heuer Fernandes lavede det mest komiske selvmål set i nyere tid, så lykkedes det for ”Die Rothosen” at sikre sig et point, da Robert Glatzel og Immanuel Pherai begge slog til indenfor to minutter af anden halvleg.

Se historiens måske vildeste selvmål i 2. Bundesliga lige her

Herefter passede begge mandskaber godt på det ene point i en kamp, hvor sneen væltede ned over Millerntor i en sådan grad, at bolden måtte udskiftes til en mere farverig en af slagsen. Hidtil i sæsonen har vi set to versioner af HSV-træner Tim Walter. Den tilfredse, der oser af overskud efter endnu en hjemmesejr og så den indestængte, der snapper efter de journalister, der formaster sig til at stille kritiske spørgsmål efter endnu en skuffende udekamp. Denne gang var han dog tilfreds og mente, at pointdelingen var fuldt fortjent. HSV har dog fortsat blot vundet én udekamp i denne sæson, hvilket der ikke blev ændret på i onsdagens pokalkamp på Olympiastadion i Berlin. Her måtte HSV se sig slået af Hertha efter en straffesparkskonkurrence, hvor Ransford-Yeboah Königsdörffer som den eneste brændte fra 11 meter.

Paderborn fik efter nogle skuffende resultater endelig en sejr igen. Gæsterne fra Hannover gjorde opgaven noget lettere, da de efter et rødt kort måtte spille 70 minutter med ti mand. Vi skulle dog hen til kampens overtid, før Florent Muslija scorede kampens eneste mål.

Paderborn var i pokalturneringen oppe mod en svær modstander i form af Bayer Leverkusen. Her måtte de da også se sig slået med 3-1.

Bulibolds tip: HSV – SV Paderborn 07 2-0

1. FC Kaiserslautern – Hertha Berlin – lørdag kl. 13.00

De røde djævle fra K´lautern er et svært hold at blive klog på. De startede sæsonen elendigt, vandt så pludselig tre kampe i træk og fik senere point i nogle svære opgør for igen bare at være elendige. Således også i udekampen i Magdeburg, hvor Terrence Boyd godt nok fik udlignet til pausestillingen 1-1, men hvor værterne kørte K´lautern over i en anden halvleg, der endte 3-0. Det var interimtræner Niklas Martins første kamp, efter at Dirk Schuster var sat fra bestillingen i ugen op til kampen, men lige lidt hjalp det. Det var Kaiserslauterns fjerde nederlag i træk, i en sæson hvor de er for gode til at rykke ned, men samtidig alt for ringe til at spille med om de sjovere placeringer.

Tirsdag vandt K´lautern dog 2-0 over Nürnberg på mål af Richmond Tachie og Ragnar Ache og er dermed kvalificeret til kvartfinalen i DFB-pokalturneringen.

Hertha og Pal Dardei viste til gengæld klassen i hjemmekampen mod Elversberg. Linus Gechter bragte berlinerne foran efter blot 12 minutter. Gæsterne fik udlignet blot tre minutter senere, men så tog Florian Niederlechner over og bragte egenhændigt Hertha foran 4-1, hvilket blev kampens resultat. Hertha indtager nu 8. pladsen med 21 point, og man kan ikke udelukke dem fra oprykningskampen, hvis de leverer et godt forår.

I pokalturneringen er Hertha videre efter to sene scoringer i hhv. den ordinære kamp samt i forlængelsen. Først udlignede Jonjoe Kenny til 2-2 i det 90. minut, og siden gjorde Fabian Reese det til 3-3 i det 120. minut. I straffesparkskonkurrencen snuppede Tjark Ernst et af hamburgernes forsøg, hvorefter Reese sparkede berlinerne i kvartfinalen.

Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – Hertha Berlin 1-2

Greuther Fürth – 1. FC Magdeburg – lørdag kl. 13.00

Udekampen mod Braunschweig er en af den slags kampe, der bare skal vindes, hvis Alexander Zorniger og hans mandskab vil være en del af oprykningsræset. Det blev den også, da Julian Green scorede kampens eneste mål fra 11-meter pletten. Zorniger var efter kampen tilfreds med resultatet, men indrømmede, at spillet skal blive meget bedre, hvis hans hold skal spille med i toppen, hvor Fürth pt. indtager 5. pladsen.

Efter en sløj periode, der nok var tæt på at koste træner Christian Titz jobbet, så har hans magdeburgere nu vundet to kampe i træk og lagt lidt afstand til bunden. I hjemmekampen mod K´lautern sprudlede de tidligere Europa Cup vindere især i anden halvleg, som blev vundet 3-0, hvilket udløste en 4-1-sejr og yderligere arbejdsro til Titz.

Pokalkampen tirsdag aften hjemme mod Düsseldorf blev en stor skuffelse, da Magdeburg trods en 1-0-føring indtil det 87. minut måtte se Düsseldorf vinde kampen med to sene scoringer.

Bulibolds tip: Greuther Fürth – 1. FC Magdeburg 2-2

VFL Osnabrück – FC St. Pauli – lørdag kl. 20.30

Det må være en flok skuffede St. Pauli-spillere, der mødtes i omklædningsrummet efter det uafgjorte resultat mod HSV. ”Die Kiezkicker” havde bolden mest, men forsømte dels at lukke kampen og dels forsvarede holdet sig meget naivt i forbindelse med HSV´s scoringer. Hvor klubben kunne have slået et hul på seks point ned til bysbørnene, må de nu nøjes med tre og endda konstatere, at Kiel blot har to point færre end St. Paulis 31. Det hele startede ellers så godt, da først anfører Jackson Irvine bragte St. Pauli foran efter et kvarters spil. Da HSV´s målmand godt et kvarter lavede det skøreste selvmål, der er set i nyere tid, lignede det en kamp, hvor St. Pauli stille og roligt ville køre tre point ind på kontoen. Det var derfor også en meget skuffet Fabian Hürzeler, der efter kampen savnede det mål til 3-0, der kunne have lukket kampen. Han anerkendte dog HSV´s individuelle styrke, men savnede noget mere konsekvent forsvarsspil af sit hold.

Tirsdag aften kvalificerede St. Pauli som forventet til kvartfinalen i pokalturneringen via en 4-1 sejr ude over Homburg fra Regionalliga Südwest.

For Osnabrück kunne denne kamp næsten ikke komme på et værre tidspunkt, eller hvad? Holdet fra Bremer-Brücke blev spillet ud af banen mod nummer tredjesidst fra Schalke og har absolut intet at tabe i dette opgør. Måske er det sådan en ”gratis” kamp, som Uwe Koschinat og hans mandskab har brug for.

Bulibolds tip: VFL Osnabrück – FC St. Pauli 0-3

Hansa Rostock – Schalke 04 – søndag kl. 13.30

Det er to tidligere hhv. tyske, vesttyske og østtyske mestre, der mødes søndag eftermiddag i Rostock. I dette opgør gælder det dog primært kampen om at undgå den 16. plads, der udløser to nedrykningskampe.

Hansa så længe ud til at hente tre overraskende point i udekampen mod KSC. Hanseaterne bragte sig foran 2-0 ved Junior Brumado og Damian Rossbach, og selvom værterne fik reduceret inden pausen, så havde Hansa masser af chancer, hvor de kunne have lukket kampen. I stedet fik KSC udlignet med ni minutter igen, og selv om Alouis Schwartz nok gerne have solgt kampen for et point, så var det en bitter Hansa træner, der måtte konstatere at de små marginaler og VAR var imod hans hold. Hansa fik nemlig annulleret målet til 3-1, da der angiveligt kunne fløjtes et frispark i forbindelse med opspillet.

Alt startede som det plejer, da Schalke tog imod Osnabrück hjemme på Veltins-Arena. Alle billetter var solgte, og Schalke spillede virkelig ringe, men efter 21 minutter viste Schalke pludselig, at holdet ikke helt har glemt at spille fodbold. Marcin Kaminskis mål til 1-0 var åbenbart det hul på bylden, som de kongeblå havde brug for. Osnabrück blev i hvert fald fuldstændig demonteret og endte med et 4-0-nederlag efter yderligere Schalke scoringer af Simon Terodde, Paul Seguin samt et selvmål.

Bulibolds tip: Hansa Rostock – Schalke 04 2-2

SV Elversberg – 1. FC Nürnberg – søndag kl. 13.30

Her kan man tale om to hold, der har brug for at slikke sårene. Elversberg blev fuldstændig ”ausgekontert”, da de søndag var på besøg på Berlins Olympiske Stadion. Efter en lige første halvleg, hvor Thore Jacobsen udlignede Herthas føring ,blev Elversberg fuldstændig skilt ad i anden omgang. Det var da også en passende skuffet træner Steffen, der helst ville glemme alt om sit holds indsats især i anden halvleg.

Endnu værre gik det Nürnberg i hjemmekampen mod Düsseldorf. 0-5 på hjemmebane er ikke hverdagskost for nogle klubber, men Nürnberg træner måtte konstatere, at nederlaget også i størrelsen var fuldt fortjent.

Der var ikke meget trøst at hente i DFB-pokalen. Her røg ”Der Club” ud efter et 2-0-nederlag i Kaiserslautern.

Bullibolds tip: SV Elversberg – 1. FC Nürnberg 1-2

Fortuna Düsseldorf – Holstein Kiel – søndag kl. 13.30

Rundens topopgør, hvor ligaens nummer fire tager imod nummer to. Düsseldorf var uimodståelige, da de på udebane smadrede Nürnberg 5-0. Især rhinlændernes hollandske angriber Vincent Vermeij var i hopla og noterede sig for hele fire træffere. Fortuna-coach Thione var naturligvis en glad mand efter kampen, hvor han erklærede, at sejrens størrelse var fuldt fortjent. Oveni kunne han glæde sig over en 2-1-sejr ude mod Magdeburg i pokalturneringen, hvor Jona Niemed blev dagens mand med to meget sene scoringer.

Kielerne havde egentlig lukket hjemmekampen mod Wehen, da Finn Porath scorede til 3-0 midt i anden halvleg. At der alligevel kom lidt spænding ind i kampen skyldtes, at der nok blev slappet lige rigeligt af i defensiven, hvilket afstedkom to Wehen mål.

Holstein Kiels to mål i første halvleg blev scoret af Steven Skrzybski og Jan-Fiete Arp.

Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – Holstein Kiel 4-3

Topscorerlisten

Med sine fire mål skød Vincent Vermeij sig op på listens 4. plads. Robert Glatzel ligger fortsat øverst blandt de flittigste målscorere med sine nu 11 mål.

3. Liga

Hos de 3. bedste er det pludselig ”Die Jahnelf” fra Regensburg, der er gået i udbrud. Senest vandt bayerne 3-2 hjemme over Freiburg II, og da Dynamo Dresden samtidig dummede sig i Verl, så har Regensburg opbygget et forspring på seks point ned til sachserne.

I bunden vandt MSV Duisburg en vigtig sejr, da zebraerne hjemme slog Lübeck 1-0. Traditionsklubben har dog stadig fem point op til en redningsplads.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?