bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion

Så fik vi sendt St. Pauli og Kiel op i 1. Bundesliga. Düsseldorf skal spille oprykningskampe mod nummer 16 fra Bundesligaen, mens HSV nok ender på fjerdepladsen. I bunden blev det afgjort, at Wehen og Hansa Rostock skal slås om, hvem af dem, der skal direkte ned, og hvem der får endnu en chance i form af to ”Relegationsspiele” mod Münster eller Regensburg.
Velkommen til sæsonens sidste optakt til verdens bedste næstbedste liga, hvor alle kampe spilles søndag kl. 15.30

Wehen Wiesbaden – FC. St. Pauli

Det kan blive en kortvarig fornøjelse for Wehen at spille i 2. Bundesliga. Oprykkerne lå egentlig længe i sikkerhed midt i rækken, men da holdet kun har hentet sølle to point i de seneste ni kampe og bl.a. tabte hjemme til Osnabrück, så er det ganske fortjent, at Wehen nu risikerer direkte nedrykning og højst kan drømme om Relegationskampe. I udekampen hos Braunschweig var Wehen egentlig bedst med bolden. Braunschweig fik bare bolden i mål og koncentrerede sig derefter om at forsvare føringen, hvilket lykkedes uden større problemer end det stolpeskud, som Wehens Prtajin fik affyret.
Nu står Wehen overfor et St. Pauli hold, der er rykket op, men som kan vinde ligaen med en sejr.  Selve oprykningen blev sikret hjemme på et udsolgt Millerntor, hvor Afolayan sørgede for værternes 2-0-føring med sine mål på hver side af pausen. Marcel Hartel gjorde det til 3-0. I sidste minut fik gæsterne lov til at reducere på et korrekt dømt straffespark, lige inden kampen blev fløjtet af, og hjemmefansene fik adgang til banen, hvor de kunne fejre deres helte.
Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – FC St. Pauli 1-3

HSV – 1. FC Nürnberg

Mon ikke HSV har brug for at slutte sæsonen ordentligt af efter at have givet fansene den sjette skuffelse på seks år? I udekampen mod Paderborn skuffede holdet nok engang, da det trods masser af godt spil ikke lykkedes at passere hjemmeholdets keeper. I stedet scorede hjemmeholdet kampens eneste mål, og dermed har HSV kun vundet fem af sæsonens 17 udekampe. Mon ikke det er her den manglende oprykning ligger begravet. Undervejs fyrede HSV Tim Walter og erstattede ham med Steffen Baumgart, men det var faktisk Walter, der fik det bedste pointgennemsnit af de to.
Nürnberg sikrede sig via en 3-0-sejr hjemme over Elversberg en ny sæson i ligaen. Hjemmeholdet satte sig fra kampens start på begivenhederne, men måtte vente indtil det 43. minut, før Felix Lohkemper behandlede Can Uzuns fine oplæg som fortjent og bragte ”Der Club” på 1-0. I anden halvleg øgede Jan Gyamerah til 2-0 på straffe, inden Uzun helt fortjent fik lov til at krone sin indsats med målet til 3-0. Efter kampen bekræftede det unge talent, hvad mange har anet i et stykke tid, nemlig at det var hans sidste hjemmekamp for Nürnberg. Fremover skal Uzun højst sandsynligt score sine mål for Eintracht Frankfurt, hos hvem den unge fyr angiveligt skulle have været til medicinsk tjek.
Bulibolds tip: HSV – 1. FC Nürnberg 3-1

Fortuna Düsseldorf – 1. FC Magdeburg

Fortunaerne var uheldige fra start i topkampen i Kiel. Allerede efter to minutters spil bragte hjemmeholdet sig foran, og da Düsseldorf trods flere gode forsøg og et straffespark, som VAR snuppede, ikke kom ud over Christos Tzolis udligning 20 minutter før tid, måtte de se Kiel og St. Pauli rende med de to direkte oprykningspladser. Nu kan Daniel Thioune bruge kampen på at finpudse sit mandskab inden de to ”Relegationsspiele”, som højst sandsynligt bliver mod Union, Mainz eller Bochum.
Magdeburg fejrede hjemme 50-året for klubbens helt store triumf, da Milan i 1974 blev besejret 2-0 i pokalvindernes finale. Det var der også brug for. Kampen mod Fürth var en målløs og kedelig en af slagsen. Magdeburgs sæsonmål var overlevelse, og det mål blev nået efter 33 runder.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – 1. FC Magdeburg 4-2

1. FC Kaiserslautern – Eintracht Braunschweig

Nu kommer vi til to hold, der begge kunne drage lettelsens suk, da Braunschweig søndag slog Wehen. Dermed er de begge sikrede endnu en sæson i 2. Bundesliga. Jubelen brød løs på Hamburger Strasse, da Braunschweigs Helgasons mål efter 22 minutter skulle vise sig at blive kampens eneste. Cheftræner Daniel Scherning, der overtog holdet, da det efter 12 runder havde skrabet sølle fem point sammen, kan garanteret godt få på kredit nede på den lokale fan-kneipe efter at have leveret et imponerende arbejde.
K´lautern måtte bævre i ca. 24 timer efter at holdet var blevet udspillet på Berlins Olympiske Stadion. Marlon Ritter fik udlignet til 1-1 for gæsterne, men Hertha var for stærke og vandt fortjent 3-1. Det gør dog ikke Friedhelm Funkels præstation mindre. Han overtog de røde djævle med 14 kampe tilbage og vekslede en nærmest håbløs nedrykningsplads til overlevelse.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – Eintracht Braunschweig 3-2

Hannover 96 – Holstein Kiel

Hannover vandt en flot 2-1-sejr ude mod KSC og ligger dermed side om side med dagens modstander. 96´erne kan se tilbage på en sæson, hvor de spillede mange rigtig fine kampe, men for ofte måtte nøjes med uafgjort for at blande sig helt i oppe.
Kiel kunne efter 1-1-kampen hjemme mod Düsseldorf fejre klubbens første oprykning til Bundesligaen nogensinde. Det er endda første gang, at et hold fra Schleswig-Holstein er at finde i tysk fodbolds bedste række.
Allerede efter to minutter bragte Benedict Pichler ”Die Störche” foran, og da dommeren kort tid efter pegede på pletten og dømte straffespark til Kiel, troede alle at oprykningen var sikker. Efter VAR gennemsyn blev straffesparket dog annulleret, og i stedet måtte hjemmeholdets fans gennemgå 20 lange minutter efter Fortunas udligning i det 70. minut, inden kampen endelig blev fløjtet af, og jubelen kunne bryde løs.
Bulibolds tip: Hannover 96 – Holstein Kiel 3-1

Greuther Fürth – Schalke 04

Alexander Zorningers mandskab var den ene skyldige part i 0-0 kampen ude mod Magdeburg. Kampen kan bedst beskrives som ”Dødens Gab” mellem to hold, der ikke for alvor gad.
Schalke sikrede sig en ny sæson i 2. Bundesliga med midtugens sejr over Osnabrück, men det fik ikke ”Die Knappen” til at dele gaver ud til Rostock. Desværre blev der tidligt lørdag morgen delt håndmadder ud, da fangrupper fra begge klubber havde aftalt at mødes i en park i Gelschenkirchen og slås mod hinanden. Heldigvis blev der også spillet fodbold, og her var Schalke bedst. Det var verdens bedste næstbedste spiller Simon Teroddes sidste hjemmekamp for Schalke, hvorefter han stopper sin imponerende karriere. Terodde var i sin aktive tid lidt af et mysterium. Han var nærmest for god til 2. Bundesliga, men slog aldrig rigtigt til, da han fik chancen i den øverste række. Den 36-årige angriber scorede hele 177 mål i Tysklands næstbedste række. Det er 24 mål flere end nummer to på listen, den gamle Hannover-kæmpe Dieter Schatzschneider, der i alt opnåede 153 scoringer, og så har Terodde endda dette opgør tilbage.
Kampen mod Hansa Rostock vandt Schalke 2-1 på mål af Kenan Karaman og Paul Seguin.
Bulibolds tip: Greuther Fürth – Schalke 04 2-2

SV Elversberg – Karlsruher Sport Club

Selv om Elversberg fik ørerne i maskinen, så ligger klubben på en, for en oprykker, absolut tilfredsstillende 11. plads. Nederlaget satte da heller ikke alvorlige spor hos træner Horst Steffen, der generelt har været meget tilfreds med sit hold gennem sæsonen.
Ellers så formstærke KSC tabte sæsonens sidste hjemmekamp mod Hannover. Kampen var samtidig et farvel til Lars Stindl og Jerome Gondorf, der begge slutter deres karriere. ”De unge spillere på mit hold har nok slet ikke opdaget, hvor stor en karriere, Lars Stindl har haft,” udtalte KSC-træner, Christian Eichner, efter kampen. Paul Nebel udlignede til 1-1 i kampen, som Hannover vandt 2-1.
Bulibolds tip: SV Elversberg – Karlsruher Sport Club 2-2

VfL Osnabrück – Hertha Berlin

Hele 2.200 tilskuere havde taget turen til Millerntor til den sidste udekamp i 2. Bundesliga i denne omgang for Osnabrück. Klubben har været et sympatisk bekendtskab, der bare ikke har været gode nok i de to felter. Osnabrück kunne da som ventet heller ikke ødelægge St. Paulis fest, men Lars Kehl fik i det mindste lov til at pynte til 1-3 på straffespark, lige inden festen startede.
Hertha var klart det bedste hold, da de sluttede sæsonen af hjemme mod K´lautern. Topscorer Tabakovic gjorde det til 1-0 fra 11-meter pletten, mens Jeremy Dudziak og Fabian Reese scorede de andre mål i 3-1 sejren.
Bulibolds tip: VfL Osnabrück – Hertha Berlin 1-3

FC Hansa Rostock – SC Paderborn 07

Så kommer vi til rundens blot anden kamp, hvor der for alvor er noget på spil, nemlig ”Das Dosenbier Derby.”
Andre fra Generation X vil givet kunne huske, at i 80´erne, hvor vi bl.a. havde øl-strejke, da hentede folk kassevis af øl nede hos grænsebutikkerne, og når man nu var på SU, så var Hansa Export eller Paderborner Pilsner om ikke de bedste så i hvert fald de to billigste.
I dette opgør gælder det overlevelse for Hansa, der sidst tabte 1-2 i Schalke. På grund af Wehens nederlag i Braunschweig kan ”Die Kogge” dog stadig blive nummer 16 og dermed sikre sig to yderligere kampe om overlevelse. Uafgjort er ikke nok, da Wehens målscore er væsentlig bedre end Hansas. Det kræver samtidig ”Schützenhilfe” fra arvefjenden St. Pauli. Wehen må højst få uafgjort mod St. Pauli, som enhver ordentlig Rostock fan ellers hader af et ondt hjerte. På søndag bliver der dog nok sendt en del kærlighed fra Østersøen mod ”Die Kiezkicker.”
Dagens modstandere sluttede rigtig fornuftigt af hjemme, da et cool spillende Paderborn mandskab slog HSV 1-0. Koen Kostons scorede Paderborns mål allerede efter syv minutters spil, og han var tættere på 2-0 end HSV på en udligning.
Lukas Kwasnioks mandskab har spillet en fin sæson, men var som andre ikke konstante nok til for alvor at ligge i toppen.
Bulibolds tip: FC Hansa Rostock – SC Paderborn 07 2-0

Topscorerlisten

Haris Tabakovic kom tilbage på tavlen og er nu oppe på 22 mål. Christos Tzolis skød sig op på en delt andenplads med sin udligning mod Kiel. Grækeren har ligesom HSV´s Robert Glatzel nettet 19 gange. Marcel Hartels mål betød, at han er alene på 4. pladsen med 17 scoringer.

3. Liga

Hos de 3. bedste mangler vi kun at få besvaret et enkelt spørgsmål, nemlig hvem der sammen med Ulm rykker direkte op, og hvem der skal spille ”Relegation” mod Hansa eller Wehen.
Preussen Münster har 64 point og tager hjemme mod Unterhaching, mens Regensburg, der har 63 point, tager imod Saarbrücken.
Mannheim vandt hjemme over Sandhausen, og da Halle kun fik 0-0 i Bielefeld, kan ”Die Ossies” ikke længere drømme om redning. De øvrige nedrykkere er Freiburg II, VFB Lübeck og MSV Duisburg.
Op fra de fem Regionalligaer kommer Alemannis Aachen fra Vest. Energie Cottbus mangler et enkelt point for at sikre sig deres oprykning i Nordost. I Südwest er det et opgør mellem to hold fra samme by. Stuttgarter Kickers ligger et point foran VfB´s 2.hold, og endelig skal vinderne af Nord Hannover II ud i to ”Relegationsopgør” mod vinderne af Bayern – nemlig Würzburger Kickers.