bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt

Det ser næsten ud til, at vi har fundet de to klubber, der skal spille i den øverste række i næste sæson. Kiel vandt på Volksparkstadion og forværrede samtidig ”Die Rothosens” situation. St. Pauli tog ligeledes tre point med fra en svær udebane og genetablerede forspringet ned til Düsseldorf til fem point. I bunden tog Braunschweig et meget stort skridt mod overlevelse, mens det ser svært ud for Kaiserslautern og Rostock.
Velkommen til optakten til fjerdesidste runde i verdens bedste næstbedste liga.

Hertha Berlin – Hannover 96 – fredag kl. 18.30

Det eneste, Hertha har at spille for i resten af sæsonen, må være at sørge for, at Haris Tabakovic bliver ligaens topscorer. Det mål kom berlinerne tættere på i udekampen mod KSC. Her scorede bosnieren begge Herthas må,l og så gjorde det vel i virkeligheden mindre, at Karlsruhe nettede tre gange og dermed vandt kampen.

Hannover kunne ikke forværre den mini-krise, som St. Pauli har befundet sig i senest. Lars Gindorf udlignede godt nok gæsternes føring i 1. halvlegs sidste minut, men St. Pauli satte sig på kampen efter pausen og vandt en fortjent sejr.
Bulibolds tip: Hertha Berlin – Hannover 96 3-1

FC St. Pauli – Hansa Rostock – fredag kl. 18.30

Fabian Hürzeler må være en meget lettet mand efter sejren ude mod Hannover. Efter to nederlag i træk var forspringet ned til Düsseldorf skrumpet til sølle to point. Oladapo Afolayan gjorde det til 0-1 fire minutter før pausen, og selvom Hannover udlignede føringen, så sørgede Johannes Eggestein for sejrsmålet, da han pandede et hjørnespark i nettet.
Hansa skal være glade for nogle af de andre resultater i den seneste runde. ”Die Kogge” gik nemlig på grund hjemme i Øst-duellen mod Magdeburg. Gæsterne gik til pause foran 2-0, og selvom Rostock spillede en væsentlig bedre anden halvleg, så kom de ikke for alvor tæt på point.
Bulibolds tip: FC St. Pauli – Hansa Rostock 3-0

Eintracht Braunschweig – HSV – lørdag kl. 13.00

Efter den sikre 3-0-sejr i Osnabrück ser tingene pludselig ganske fornuftig ud for Braunschweig, der har tre point ned til Hansa Rostock. Anton Donkor og Rayan Philippe bragte ”Die Löwen” på sejrskurs med hvert deres mål inden pausen, og i anden halvleg sørgede Johan Gomez for målet til slutresultatet 0-3.
HSV´s hjemmekamp mod Kiel udviklede sig nærmest til et mini-kosmos af hanseaternes seneste seks sæsoner. Der bliver lagt masser af ambitioner og vilje for dagen, men på en eller anden måde bliver det aldrig rigtig til noget og således også i kampen mod naboerne fra nord.
Kiel forsvarede sig klogt, og de var hele tiden farlige på deres omstillinger, men kampens eneste mål faldt efter et hjørnespark, hvor Tom Rothe var sidste mand på bolden. Målet blev efterfølgende tjekket, da en Kiel-spiller stod i vejen for HSV-keeper Raab, men dommeren lod målet tælle til hamburgernes store fortrydelse. Den tidligere HSV-spiller Lewis Holtby løb ind i sit andet gule kort i det 73. minut, hvorefter HSV pressede hårdt på uden dog for alvor at blive farlige.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – HSV 1-0

SC Paderborn – SV Elversberg – lørdag kl. 13.00

Efter seks kampe i træk uden sejr kunne Paderborn endelig igen sætte tre point ind på kontoen. Adriano Grimaldi gjorde det til 1-0 efter ti minutter, og da Visar Musliu fordoblede føringen efter en times spil, kunne Lukas Kwasniok endelig igen give en omgang i omklædningsrummet. At sejren mod et elendigt Nürnberg-hold var på en billig baggrund, er de garanteret fløjtende ligeglad i Paderborn og omegn.
Elversberg nåede via 1-1 hjemme mod Schalke op på de magiske 40 point, der stort set altid garanterer overlevelse. Florian Le Joncour bragte værterne foran efter 18 minutters spil, men da Schalke var bedst i anden halvleg, var resultatet ganske fortjent. Wahid Faghir fik de sidste 22 minutter på banen for Elversberg.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – SV Elversberg 3-2

Holstein Kiel – 1. FC Kaiserslautern – lørdag kl. 13.00

Efter en veloverstået svendeprøve i udekampen mod HSV, kan Kiel mere end drømme om oprykning. Selv om HSV havde bolden mest, så var det et modent spillende Kiel-hold, der styrede kampen ud fra en god defensiv. 10.000 medrejsende kielere så Tom Rothe score kampens eneste mål efter en times spil, og selv Lewis Holtbys andet gule kort et kvarter før tid kunne ikke ryste ”Die Störche”, der for 6. kamp i træk undlod at lukke mål ind. Nu venter to kampe mod to nedrykningskandidater, inden Düsseldorf besøger Holstein Stadion i næstsidste spillerunde.

K´lautern spillede en god første halvleg mod Wehen og gik da også til pause foran 1-0 på det mål, som Filip Kaloc scorede efter en halv time. I anden halvleg gik der dog gummiben i den for de røde djævle og Wehen kunne sagtens have scoret mere end den ene gang, der betød pointdeling. K´lautern, der ikke længere selv kan afgøre sin skæbne, er nu oppe på 31 points, som ikke er blevet sat til efter føringer. Efter dette opgør venter der K´lautern hjemmekampe mod Braunschweig og Magdeburg samt en tur til Berlin, så det ser svært, men dog ikke umuligt, ud for den gamle mesterklub.
Bulibolds tip: Holstein Kiel – 1. FC Kaiserslautern 4-0

Schalke 04 – Fortuna Düsseldorf – lørdag kl. 20.30

Efter fire kampe uden nederlag ligner det, at Schalke stille og roligt har spillet sig i sikkerhed. Keke Top sørgede med sin udligning til slutresultatet 1-1 i Eversberg for, at ”Die Knapen” nu er oppe på 36 point – fem point flere end Hansa Rostock har på 16. pladsen. En sejr mod Düsseldorf, og en ny sæson i ligaen er sikret.

Düsseldorf var ikke det bedste hold på banen, da de tog imod Greuther Fürth. De gjorde bare, hvad gæsterne ikke formåede, nemlig at være effektive, når chancen bød sig. Effektiv var Vincent Vermeij med tyve minutter igen, og så vandt topholdet 1-0. Sejren betød samtidig, at Düsseldorf virkelig skal dumme sig, hvis sæsonen ikke skal ende med minimum ”Relegationsspiele”, da holdet nu har en afstand på seks point ned til HSV.
Bulibolds tip: Schalke 04 – Fortuna Düsseldorf 2-2

1. FC Magdeburg – VfL Osnabrück – søndag kl. 13.30

Præcist som det var tilfældet med Schalke, så sikrede Magdeburg sig nok en ny sæson i 2. Bundesliga, da holdet vandt Øst-opgøret mod Hansa Rostock. Luca Schuler bragte Magdeburg foran 1-0 i det 18. minut, og da forsvarschef Daniel Heber kort før pausen scorede sit første mål i 2. Bundesliga kort før pausen, betød det, at han kunne koncentrere sig om at holde styr på sit forsvar i resten af kampen. Her gik han selv forrest og vandt således over 90 procent af alle sine nærkampe.
Det er til gengæld slut for Osnabrück, der har tabt sine seneste to kampe med samlet 0-7. Hjemme på Bremerbrücke var de lillaklædte chanceløse mod et godt spillende Braunschweig-mandskab og tabte fortjent 0-3.
Bulibolds tip; 1. FC Magdeburg – VfL Osnabrück 3-0

1. FC Nürnberg – Karlsruher Sport Club – søndag kl. 13.30

”Der Club” er i en elendig forfatning pt., og det fortsatte i hjemmekampen mod Paderborn, der scorede én gang i hver halvleg. Supertalentet Can Uzun udlignede midtvejs, da han omsatte et straffespark, men målet blev annulleret, da VAR-billederne tydeligt viste, at han gled og ramte bolden med begge fødder.
Nürnberg er nu uden sejr i de seneste seks kampe og skal være glad for de point, som holdet trods alt har hentet.
KSC´s kamp mod Hertha blev som ventet en målrig en af slagsen. Marco Thiede og Igor Manatovic var begge på pletten i første halvleg, og selvom Hertha scorede to gange, så blev Marvin Wanitzeks mål i anden halvleg afgørende for at pointene blev i Karlsruhe.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – Karlsruher Sport Club 2-2

Wehen Wiesbaden – Greuther Fürth – søndag kl. 13.30

Efter første halvlegs afslutning lå Wehen på 16. pladsen, da de på det tidspunkt var bagud 0-1 på Betzenberg. Ivan Prtajin udlignede dog med et langskudsdrøn et kvarter før tid, men Wehen burde faktisk have vundet kampen på en rigtig god anden halvleg.
Det samme kan man sige om Fürth, der spillede en rigtig god udekamp i Düsseldorf, men bare ikke formåede at få bolden skubbet over linjen. Det gjorde værterne til gengæld en enkelt gang, og så vandt topholdet i stedet kampen.
Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – Greuther Fürth 1-2

Topscorerlisten

Herthas Haris Tabakovic er ligaens ubestridte målkonge. Efter sin “Doppelpack” i udekampen mod KSC ligger han nu tre mål foran Christos Tzolis, der så til fra tribunen med karantæne i Düsseldorfs sejr.

3. Liga

Ulm vandt hjemme topopgøret mod Regensburg med 1-0 og har nu et forspring på fire point ned til samme Regensburg. Preussen Münster slog hjemme Freiburg II og ligger på 3. pladsen. Dynamo Dresden er gået helt bag om dansen og tabte således 0-2 hjemme til Fortuna Köln.
I bunden ligner det farvel til MSV Duisburg, VFB Lübeck og Freiburg II, mens den sidste nedrykker skal findes blandt Halle, Manheimm og måske Bielefeld, der dog har seks point ned til Halle.