bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 24. runde i 2. Bundesliga: Er det nu, at HSV dummer sig?
2. Bundesliga, medlemmer

Med Heidenheims sejr i topkampen over Darmstadt og med HSV´s sikre gevinst hjemme over ”Der Club”, er spændingen fortættet i oprykningskampen i 2. Bundesliga, hvor kun tre point adskiller top-3.
I bunden fik tre af de fire nederste et enkelt point mens Magdeburg tog et stort spring væk fra nedrykningen via deres sejr over Kaiserslautern.
Velkommen til optakten til 24. runde i verdens bedste næstbedste liga.

1. FC. Kaiserslautern – SV Sandhausen – fredag kl. 18.30

De Røde Djævles drøm om anden oprykning i træk led et voldsomt knæk, da Pfaltzerne fortjent tabte med 2-0 i Magdeburg. Cheftræner Dirk Schuster mente godt nok, at gæsterne var ok med i kampen, men indrømmede dog, at hjemmeholdets sejr ikke var helt ufortjent. Nederlaget efterlader K´lautern på en delt 5. plads, og de har nu hele otte points op til 3. pladsen.
Sandhausen fik for første gang siden åbningen på forårsturneringen point på kontoen, da Franck Evinaudlignede Kiels 1-0 føring i kampens femte overtidsminut.
Det var bestemt ikke et ufortjent point, og den slags kan måske give Baden-Würtembergerne den tro på tingene, der kan skabe en overraskelse her.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – SV Sandhausen 0-1

 

FC Nürnberg – Eintracht Braunschweig – fredag kl. 18.30

De tidligere tyske rekordmestre fra Nürnberg kunne som ventet intet stille op på Volksparkstadion og måtte rejse hjem med et 0-3-nederlag i bagagen. Her gælder det bundkampen mod Braunschweig, der må komme med tro på tingene efter at have hentet 3-3 hjemme mod Bielefeld efter at have været bagude 0-3. Inden kampen ligger Nürnberg tre point foran Eintracht.
Jeg tror, det bliver et målrigt opgør, og at holdene får et point hver.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – Eintracht Braunschweig 2-2

 

FC Magdeburg – SC Paderborn 07 – lørdag kl. 13.00

Vigtigheden af Magdeburgs sejr hjemme over K´lautern kan næsten ikke underkendes, og så var den endda ganske fortjent. 1. FC Magdeburg var overlegne i næsten alle spillets facetter og kunne sagtens have scoret flere gange end de to mål, som Moritz-Broni Kwarteng og Tatsuya Ito sørgede for.
Nu gælder det et ellers målfarligt Paderborn mandskab, der som det 6. hold i træk måtte indse, at der er stor forskel på efterårets og forårets udgaver af St. Pauli. Det hjalp så ikke spor, at Paderborns Sirlord Conteh modtog to gule kort i det 75. minut. Magdeburg fortsætter kursen mod overlevelse.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – SC Paderborn 07 3-1

 

FC St Pauli – Greuter Fürth – lørdag kl. 13.00

Så kommer vi til forårets hold. St. Pauli har vundet rub og stub og imponerede senest med en 2-1-sejr ude over Paderborn, der aldrig rigtig kom sig over Lucas Dashners to mål i første halvleg.
Alexander Zornigers Fürth hentede et enkelt point i hjemmekampen mod Hannover, da svenske Hrgota på straffe udlignede 96´ernes føring og ligger lunt til i tabellen med seks point ned til Bielefeld på 3. sidstepladsen.
”Die Kiezkicker” fortsætter med at vinde.
Bulibolds tip: FC St Pauli – Greuter Fürth 3-1

 

Arminia Bielefeld – Darmstadt 98 – lørdag kl. 13.00

Bielefeld begyndte som lyn og torden i udekampen mod Braunschweig og første således med hele 3-0 efter 21 minutter. Det nytter bare ikke alverden, når man ikke får lukket af i den anden ende, og Arminia kunne i sidste ende være mere end tilfredse med et 3-3 resultat.
Gæsterne fra Darmstadt løb ind i forårets første nederlag i topkampen ude mod Heidenheim, og det er som om, ”Die Liljens” formkurve er nedadgående, hvilket er et problem, når HSV og Heidenheim bare vinder de fleste af deres kampe. Jeg tror godt, at Bielefeld kan drille duksen.
Bulibolds tip: Arminia Bielefeld-Darmstadt 98 1-1

 

Fortuna Düsseldorf – FC Heidenheim – lørdag kl. 20.30

Lørdagens sene kamp er det tætteste vi kommer et topbrag i denne runde. Düsseldorf fik en sjælden udebanesejr, da Dawid Kownacki udnyttede et sent dømt straffespark i kampen mod Regensburg.
Heidenheims sejrsmål mod Darmstadt faldt endnu senere, da vi skulle helt hen til det 89. minut, før Jan-Niklas Beste scorede kampens eneste mål. Heidenheim fik i overtiden smidt Dzenis Burnic ud efter sit andet gule kort, men reddede en vigtig sejr i land. Jeg tror, Düsseldorf vinder denne her kamp.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – FC Heidenheim 2-0

 

Karlsruher Sport Club – HSV – søndag kl. 13.30

Endnu en spændende kamp, hvor et tophold skal på en svær udebane.
SC sikrede sig vel overlevelse med en sikker sejr på Ostseestadion – KSC´s fjerde sejr i træk. Her bragte Marvin Wanitzek og Paul Nebel gæsterne foran med 2-0 inden pausen. KSC scorede endda også i anden halvleg, men her snuppede VAR målet til 3-0.

Karlsruhe er af DFB´s sportsret blevet idømt en bøde på Euro 50.000 for overdreven brug af pyroteknik i forbindelse med efterårets sidste hjemmekamp mod St. Pauli, der blev fløjtet senere i gang end den oprindeligt var programsat pga. kraftig røgudvikling. Denne gang får KSC besøg af det andet Hamburg-hold, der uden besvær slog Nürnberg med 3-0 på mål af Jean-Luc Dompé, Ludovit Reis og Ransford-Yeboah Königsdörffer. Nu er HSV kun ét point fra 1. pladsen, men de har også kun to point til Heidenheim på 3. pladsen. Er det ikke ca. på det her tidspunkt tingene begynder at falde fra hinanden for HSV?
Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – HSV 2-1

 

Hannover 96 – FC Hansa Rostock – søndag kl. 13.30

”Die 96´er” hentede et godkendt point ude mod Fürth, hvor Hannover endda tog føringen på Hendrick Weydandts mål i starten af 2. halvleg. Føringen holdt dog kun to minutter ,og i sidste ende var resultatet ganske fortjent. Hannover har nu 16 point op til 3. pladsen og 10 ned til 3. sidstepladsen, hvilket stort set er lig med tidlig sommerpause.
Den luksus kan Hansa bestemt ikke tillade sig. ”Die Koggen” har kun fået tre point ud af 15 mulige i foråret, og de har tabt de seneste tre kampe, hvilket placerer østtyskerne tre points over 16. pladsen. Noget må ske, men jeg tror ikke, det kommer i Hannover.
Bulibolds tip: Hannover 96 – FC Hansa Rostock 2-0

 

Holstein Kiel – Jahn Regensburg

Det flasker sig bare ikke for ”Die Jahnelf” for tiden. Hjemmekampen, med Andreas Albers på banen i hele kampen, mod Düsseldorf blev til et fortjent nederlag, hvilket placerer Regensburg på sidstepladsen. Nedrykningskampen er dog så tæt, at en enkelt sejr kan være nok til at bringe holdet op over stregen, men formkurven er bare ikke med Regensburg.
Kiel derimod er ved at køre en stabil sæson i garagen. Storkene kan hverken nå det ene eller det andet, men de spiller friskt til, og de var da også rigtig tæt på alle tre point i udekampen i Sandhausen. Hauke Wahl bragte Kiel foran i starten af 2. halvleg, inden Fabian Reese tillod sig at brænde et straffespark. Så gik det, som det ofte gør. Når man ikke udnytter sine chancer, så slår modstanderen til, og netop det gjorde hjemmeholdets Franck Evina i overtiden.
Regensburg må da vinde på et tidspunkt.
Bulibolds tip: Holstein Kiel-Jahn Regensburg 1-2

Topscorerlisten

Da alle de fem øverste på listen brugte 22. spillerunde på at klappe hestene, var der ingen forskydninger på topscorerlisten.

3. Liga

I den tredjebedste række vandt Wehen en vigtig hjemmesejr over Tobias Bechs Ingolstadt. Dermed er Wehen stadig at finde på 3. pladsen med fire points ned til Osnabrück, der vandt en vigtig sejr ude over Saarbrücken. Med nederlaget måtte Saarbrücken se sig overhalet af Dynamo Dresden, der hjemme slog Aue.
Førerholdet Elversberg tabte overraskende mandagens kamp i Mannheim med 2-1, hjemmeholdet, der ellers har været spillede sig tilbage i oprykningskampen.
Elversberg har dog stadig 14 point ned til en ikke direkte oprykningsplads, så der skal et nedbrud til af HSV´ske dimensioner, hvis saarlænderne skal forkludre oprykningen for sig selv.

You may also like
VfL Bochum, Ruhrstadion, fodboldrejse, optakt
VfL Bochum – Was für ein Comeback
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre