bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips: Borussia Dortmund – Gladbach

Optakt og spiltips: Borussia Dortmund – Gladbach

Man kan i den grad tillade sig at kalde fredagens opgør en Spitzenspiel, når de to Borussia-klubber, Borussia Dortmund og Borussia Mönchengladbach, brager sammen. Det er Alcácer mod Pleá, det er Reus mod Thorgan Hazard! Vi kigger frem mod det store opgør på Signal-Iduna Park med optakt og spiltips.

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Fredag, klokken 20.30
TV: TV3 Max – Stream kampen og se Bundesligaen live
Dommer: Zwayer

Holdnyt:

Borussia Dortmund

Det skulle jo komme på et eller andet tidspunkt, sæsonens første nederlag til Dortmund. Og det kom i tirsdags, da Dortmund noget overraskende tabte på udebane til oprykkerne fra Düsseldorf med 1-2. Dortmund var bagud 0-2, inden altid målfarlige Alcácer fik bragt nyt håb hos Dortmund et kvarter før slutfløjt, men Reus og co. fik ikke skabt mere, og derfor tabte Lucien Favres mandskab for første gang i denne sæson.

Alcácers scoring mod Düsseldorf gjorde faktisk spanieren historisk, da det var hans 10. scoring som indskifter, hvilket er ny rekord i Bundesligaen.

Det burde dog ikke være noget problem for Dortmund-spillerne at rejse sig, for det er bare at kigge på tabellen, så kommer smilet frem igen. Selvom Dortmund altså tabte i tirsdagens opgør, fører de stadig Bundesligaen med seks point ned til netop Gladbach, og den føring kan altså blive øget med en sejr i aften.

Dortmund må også pga. deres stærke sæsonstart anses som værende favoritter i kampen mod Gladbach, og kigger vi tilbage på seneste seks indbyrdes opgør, er det også endt med en sejr til BVB.

Det bliver uden tvivl et specielt opgør – både for Dortmund-anfører Marco Reus – men i særdelshed også for den succesfulde Dortmund-træner Lucien Favre, der altså var fire år i Gladbach i perioden 2011-2015.

Vi kan næsten garantere mål i fredagens topopgør, da Dortmund endnu ikke har spillet en hjemmekamp uden at komme på tavlen. Lucien Favre har store problemer i defensiven, hvor han må se bort fra Akanji, Diallo og Zagadou til opgøret mod Gladbach, hvilket kan betyde, at Piszczek rykkes ind i midterforsvaret ved siden af Toprak. Danske Jacob Bruun Larsen var med fra start i mandagens udekamp, men han er endnu ikke 100% klarmeldt til topopgøret.

Vil du opleve den fantastiske stemning i Dortmund og på Den Gule Mur, så se her, hvordan du får billetter til Borussia Dortmunds hjemmekampe.

Gladbach

Selvom Gladbach har tabt tre kampe i denne sæson, kan man bestemt stadig kalde deres halvsæson for forrygende. Holdet indtager nemlig andenpladsen i Bundesligaen, og de er formstærke som aldrig før. Thorgan Hazard laver mål på samlebånd, og selvom der venter ham og resten af Gladbach-mandskabet en svær udekamp, er belgieren overbevist om, at holdet nok skal klare den.

”Vi tager til Dortmund for at vinde”, fortalte Hazard til Bundesligaens hjemmeside tirsdag aften. Statistikkerne er dog ikke på Gladbachs side, da holdet ikke har vundet i Dortmund siden den 15. marts 2014 i Bundesliga-sammenhæng.

Holdet har alligevel god grund til at tro på sig selv, da de altså virkelig har spillet en god sæson, hvor både Thorgan Hazard og Alassane Plea har vist storspil i front. Underholdningsværdien har været i top stort set hver gang, Gladbach har spillet, og vi kan i hvert fald ikke se nogen grund til, at det skulle ændre sig i fredagens topopgør.

Hvis Gladbach skulle løbe afsted med sejren, vil de i den hale ind på Dortmund i tabellen, da de så kun vil være tre point efter BVB. I sidste runde fik Gladbach en 2-0-sejr hjemme mod oprykkerne fra Nürnberg efter Hazard ellers brændte straffe i første halvleg.

Gladbach-træner Dieter Hecking må undvære Doucouré, Matthias Ginter, Jantschke, Jonas Hofmann, Christoph Kramer, Lars Stindl, Raffael og Villalba.

Karantæner:

Dortmund: Ingen
Gladbach: Ingen

Bud på startopstillinger:

BVB: Bürki – Hakimi, Piszczek, Toprak, Schmelzer – Witsel, Delaney – Sancho, Reus, Guerreiro – Alcacer
Gladbach: Sommer – Lang, Beyer, Elvedi, Wendt – Zakaria, Strobl, Neuhaus – Traore, Hazard, Plea

Vidste du, at..:

Marco Reus har scoret 11 mål imod sin tidligere klub, Gladbach, og at han fredag går på banen til sin Bundesliga-kamp nr. 250?

Dom og spiltips:

Vi har rigtig høje forventninger til opgøret i aften, og vi forventer et opgør, hvor begge hold bare vil frem og lave mål – ligesom vi har set dem hele sæsonen. Det kunne også gå hen og blive en målrig affære, og vi tror på en 3-2-sejr til Dortmund.

Tror du ligesom os på mål i fredagskampen, så har vores partner fra YouBet lige nu et godt tilbud. Spil min. 200 kr. på Borussia Dortmund – Gladbach via Mobil eller App og hvis begge hold scorer, så får du et freebet på 100 kr.

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”