Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Schalke 04 - Union Berlin - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Union Berlin

Optakt: Schalke 04 – Union Berlin

Schalke, optakt

Kampfakta

Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
TV: TV3 Max

Holdnyt

Schalke 04-mandskabet er inde i en ualmindelig god periode i øjeblikket, og fansene i den blå del af Ruhr-distriktet kan ovenikøbet glæde sig over, at de for første gang i lang tid er over rivalerne fra Dortmund. David Wagners mandskab indtager nemlig en 5. plads efter 12 spillede kampe, og for at det ikke en gang skal være løgn er der kun tre point op til førstepladsen. I sidste weekend fik Schalke også en 2-1-sejr ude mod Werder Bremen i en kamp, hvilket var den 6. sejr i Bundesliga-sammenhæng i indeværende sæson.

Vi skal faktisk også helt tilbage til den 20. oktober for at finde det seneste nederlag til Die Knappen, hvor Hoffenheim vandt 2-0. Schalke har da også kun tabt en enkelt kamp hjemme på Veltins-Arena i denne sæson, hvilket var til Bayern, og derfor er der masser af selvtillid at spore på Schalke-holdet. Det plejer normalt også at være underholdende, når Schalke spiller, for i de seneste fire kampe, som Wagners mandskab har spillet, har de blå fra Ruhr-distriktet scoret hele 14 mål.

Schalke er da også ubesejret i de seneste fem kampe, og især Amine Harit har været afgørende for Die Knappen i indeværende sæson, hvor marokkaneren har nettet seks gange. Til opgøret må David Wagner se bort fra Boujellab, Sané, Schöpf og Stambouli. Til gengæld er Mark Uth klar igen, og han kan muligvis komme ind og få en rolle i opgøret.

Schalke er også favoritter, når oprykkerne fra Union Berlin gæster Gelsenkirchen, men Marcus Ingvartsen og co. kommer i den grad med selvtillid i bagagen efter et overraskende resultat i sidste runde. Her formåede Union Berlin nemlig at besejre Bundesligaens Spitzenreiter i form af Gladbach med 2-0. Die Eisernen sendte med den sejr et klart signal om, at de ikke har tænkt sig at spille med i den kedelige og triste ende – tværtimod. Derudover er det altid fedt at se, når en dansker har succes, og det har angriber Marcus Ingvartsen i Union i øjeblikket, hvor han har spillet sig i startopstillingen og i seneste runde noterede sig for en flot assist.

Union drager også til Schalke med en god fornemmelse, det kan der ikke være nogen tvivl om. Faktisk er Union Berlins tre ud af fem sejre i sæsonen kommet med hold i top-4, så måske venter der endnu en overraskelse fredag aften. Union Berlin har vundet de seneste tre Bundesliga-kampe, og selvtilliden er i den grad in takt hos oprykkerne. Det kan også sagtens ligge point i Schalke for Urs Fischers mandskab, hvis de rammer samme høje niveau, som de gjorde mod Gladbach.

Netop Urs Fischer får også flere kort på hånden til Schalke-opgøret, da han bl.a. får Felix Kroos tilbage efter skade, mens også Robert Andrich formentlig vil glide ind i startopstillingen på midten igen efter endt karantæne.

Bud på startopstillinger:

Schalke: Nübel, Kenny, Kabak, Nastasic, Oczpika – Mascarell – Caligiuri, S. Serdar – Harit – Burgstaller, Raman
Union: Gikiewicz – Friedrich, K. Schlotterbeck, Subotic – Trimmel, Andrich, Gentner, C. Lenz – Ingavrtsen – Ujah, Andersson

Vidste du, at..:

det er bare anden gang i de to klubbers historie, at de to mandskaber tørner sammen? Første gang de mødtes var i DFB Pokalfinalen i 2001, hvor Schalke trak det længste strå med en 2-0-sejr.

Dom

Det er en svær kamp at spå om, men Schalke 04 må alligevel tage favoritrollen på sig, også qua deres placering i ligaen. Men man skal ikke undervurdere Union Berlin, det er der flere hold, der har erfaret, og de kan sagtens give Schalke kamp til stregen. 1-1 i Gelsenkirchen vil ikke vil umuligt, og mon ikke Marcus Ingvartsen og co. vil tage imod det point med åbne arme.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg