bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Bayern München

Optakt: Schalke 04 – Bayern München

Det er to hold i hver sin ende af selvtillids skalaen, der tørner sammen i rundens kamp i Bundesligaen. Selvom præstationen mod Wolfsburg ikke var fabelagtig, så buldrer Bayern alligevel ufortrødent videre med en Robben i absolut storform.

Hos Schalke er de efterhånden vant til en dårlig sæsonstart, og selvom et nederlag mod Bayern München isoleret set ikke er en katastrofe, så begynder Jens Kellers kritikere igen at stimle sammen, hvis ikke det bliver til point. Et pokal exit samt nederlag til Hannover i premieren var bestemt ikke en del af planen for de kongeblå, der ellers sluttede sidste sæson så lovende.

Bruger vi statistikken som pejlemærke, er der dog ikke meget, der tyder på en Schalke sejr. Holdet fra Gelsenkirchen har tabt seks af de seneste syv hjemmekampe mod Bayern München, og de sidste tre er endda tabt med en samlet målscore på 1-13.

Keller har op til kampen betonet vigtigheden af at stå mere kompakt end man gjorde mod Hannover. Höger og Neustädter får en central rolle i den plan, mens det er op til Meyer, Draxler og Choupo-Moting at skabe chancerne den anden vej med deres fart.

Hos Bayern er det helt store spørgsmål, hvilke spillere og ikke mindst hvilken formation, man vælger at stille til start i. I løbet af ugen er Romas Benatia og Real Madrids Alonso hentet til, og selvom ingen af dem forventes at begynde inde, så er de med i truppen. Det samme er Boateng, der formentlig glider ind i startopstillingen i stedet for Badstuber, der ellers levere et lovende comeback i forrig kamp.

Skadesnyt:
Hjemmeholdet har en del kvaler forud for kampen, da flere stamspillere er ude med skader. Goretzka, Farfan og Boateng er alle ukampdygtige, akkurat som langtidsskadede Kolasinac er det.

Hos Bayern har de også langtidsskader, der holder Martinez, Thiago og Schweinsteiger ude, ligesom Ribery og den tidligere Schalke-spiller Rafinha heller ikke er i truppen.

Bud på opstillinger:
Fährmann – Ayhan, Kirchhoff, Matip, Höwedes – Höger, Neustädter, Meyer – Choupo-Moting, Draxler, Huntelaar
Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Bernat – Alaba, Gaudino, Müller – Robben, Götze, Lewandowski

Hold øje med:

Meyer – Han var Schalkes helt store åbenbaring i sidste sæson, men mod Hannover kom han først på banen med knap tyve minutter igen. Med Boateng ude ligner det dog en startplads for Meyer, og får han lov at spille favorit positionen som 10’er, kan han komme til at volde, det der ligner en urutineret central midtbane for Bayern München, problemer.

Lewandowski – Polakken har været sprudlende i venskabskampene med flere flotte scoringer, men mod Wolfsburg manglede den sidste skarphed. Angriberen har dog en god statistisk mod Schalke, og han vil formentlig være ekstra opsat på at åbne sin målscorings konto mod holdet fra Ruhr.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”