bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Augsburg – Dortmund: Tidlig bundkamp

Optakt: Augsburg – Dortmund: Tidlig bundkamp

Nu skal der selvfølgelig ikke konkluderes alt for meget efter blot en enkelt spillerunde, men faktum er, at fredagens kamp er et bundopgør mellem henholdsvis nummer 17 og 18 i Bundesligaen.

Augsburg spillede egentlig en godkendt premierekamp i Hoffenheim, hvor de med 64,3 procent vundne nærkampe var det mest nærkampsstærke hold i første spillerunde. Det hjalp i sidste ende knap så meget, da holdet begik to store forsvarsfejl, og i den anden ende ikke for alvor formåede at producere store chancer.

Hos gæsterne fra Dortmund kom de også særdeles dårligt fra start. Leverkusen skulle i midtugen bruge “hele” 70 sekunder, før de var i front mod FC København, men i første runde kunne de nøjes med ni sekunder, inden Bellarabi havde sparket bolden ind bag Langerak, der var valgt i buret i stedet for Weidenfeller. Det hurtigste mål i Bundesligaens historie.

Til fredagens kamp tyder alt dog på, at Weidenfeller er tilbage mellem stængerne. Bedømt ud fra den afsluttende træning, ser det også ud til at Ramos begynder på toppen på bekostning af Immobile, der havde det svært i den første kamp, ligesom Subotic ser ud til at afløse Ginter i midterforsvaret.

Jürgen Klopp har op til kampen udtalt, at han forventer at se en trodsreaktion efter Leverkusen-kampen, og det er også svært at forestille sig, at BVB kan spille to så rædderlige kampe i træk. Derudover kan de læne sig op af statistikken, der fortæller, at klubben er ubesejret i de seneste 14 fredags kampe.

Hos Augsburg bliver nøglen til succes tre-mands midtbanen med Baier, Altintop og Feulner. Mod Hoffenheim fik de ikke for alvor sat sig igennem, men mod Dortmunds formodede 4-4-2 med Kehl som ankermand, bør de kunne sætte sig mere på kampen.

 

Skadesnyt:
Hos hjemmeholdet er det kun Esswein og Moravek, der er ude med skader, mens gæsterne er noget hårdere ramt. Gündogan og Kuba er stadig på vej tilbage efter deres lange skader, mens Hummels, Sahin, Schmelzer, Kirch samt den tidligere Augsburg-spiller Ji alle er ude.

Bud på opstillinger:
Hitz – Vergaegh, Callsen-Bracker, Clavan, Baba – Baier, Feulner, Altintop – Parker, Werner, Matavaz
Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Subotic, Durm – Kehl, Jojic, Mkhitaryan, Reus –  Aubameyang, Ramos

Hold øje med:
Werner – Efter André Hahns afgang er der endnu mere pres på Tobias Werner, når det kommer til det offensive spil. I sidste sæson kom mange af Augsburgs scoringer efter indlæg fra fløjene, men mod Hoffenheim spillede holdet sig kun frem til fire indlæg. Med Dortmunds offensive backs bør der blive mere plads i dybden til Werner, og den plads skal han udnytte optimalt, hvis Augsburg skal have deres første point i sæsonen.

Ramos –
Columbianeren er tilbage efter en mindre skade, og han ser ud til at være valgt til at supplere Aubameyang på toppen. Dortmund kom i sidste runde, i sær fra højre siden, frem til mange indlæg, men alt for ofte manglede der folk i boksen. Ramos er en mere udpræget boksspiller end Immobile, og han kan meget vel være et godt bud på en match winner.

Husk også at give vores podcast et lyt. Her gennemgår vi samtlige hold i en stor optakt til Bundesligaen.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”