bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?

Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?

Schalke 04, maskot, Comebacks

Det er ikke kun i toppen af Bundesligaen, at der er spænding på sidste spilledag, da der også er drama i bunden. Schalke 04 kan stadig redde sig, men det forudsætter først og fremmest point ude mod Leipzig.

 

Kampfakta

Spillested: Red-Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: TV 3 Sport

 


RB Leipzig

Leipzig sikrede sig en plads i top-4 og dermed adgang til Champions League ved at besejre Bayern München på Allianz-Arena i den seneste spillerunde. Leipzig-mandskabet har med andre ord ikke det store at spille for på sidste spilledag, men på hjemmebane lægger man sig aldrig ned uden kamp.

Lørdag er ingen undtagelse.

Det bliver ikke desto mindre interessant at se, hvorvidt man kan se forskel på motivationen hos de to klubber, der lørdag mødes i Leipzig.

Marco Roses mandskab har også gang i en god slutspurt, da de har vundet fem kampe i træk (inkl pokalen), hvor de altså senest besejrede og måske spolerede Bayerns mesterskabsdrømme. Det var samtidig den ottende sejr ud af ni mulige i træk, hvis man tæller DFB-Pokalen med.

Leipzig er med andre ord inde i rigtig formstærk periode, og derfor bliver det ikke nogen nem opgave for Schalke, der møder et velorganiseret Leipzig-mandskab.

I DFB-Pokalen har Leipzig også klaret sig hele vejen til finalen i Berlin, hvor Eintracht Frankfurt venter i juni måned.

Den kamp kan måske forstyrre hos enkelte at spillerne, som næppe vil gå skadet fra kampen, og måske det også kan får Rose til at rotere en smule

Peter Gulacsi er fortsat korsbåndsskadet, mens Timo Werner omvendt ventes tilbage.

 

Schalke 04

Schalke 04 har modsat Leipzig alt at spille for, når de lørdag betræder det grønne græs i Leipzig.

Schalke-mandskabet er inden den sidste spillerunde placeret på 17. pladsen i Bundesligaen med 31 point, hvor Bochum, der indtager 16. pladsen, har 32 point. Det samme antal point har Stuttgart på 15. pladsen, men qua en bedre målscore er de placeret over stregen.

Alt kan med andre ord ske på sidste spilledag, hvor fire hold ikke kan vide sig sikre, da Augsburg også stadig kan nå at dumpe ned på 16. pladsen, der giver Relegationskampe.

Mange kommer stensikkert til at sidde med den store lommeregner fremme på lørdag, men regnestykket er relativt simpelt for Schalke 04, der ikke kan tåle at tabe, hvis de vil undgå direkte nedrykning.

De er dog den klub, der har de dårligste kort på hånden, da de er afhængige af, at både Stuttgart og Bochum ikke vinder. Det forudsætter dog, at de selv gør arbejdet færdige i Leipzig, hvilket ikke er givet på forhånd.

Til gengæld kan de sikre sig Relegationskampe, hvis de vinder i Leipzig, og Bochum ikke formår at besejre Leverkusen. Slutteligt kan Schalke faktisk også nøjes med uafgjort, hvis Leverkusen omvendt slår Bochum.

Det handler om at holde tungen lige i munden, når regnestykket skal gøres op, men det behøves Schalke-spillerne egentlig ikke tænke sig meget over. De skal ud og brage igennem, så de overhovedet får muligheden for at tænke de scenarier igennem.

For hvis de taber, så kan alle mellemregninger være ligegyldige, og så skal de ned i 2. Bundesligaen igen. Schalke gør dog nok klogt i ikke at kigge alt for meget på mødet i Hinrunden, hvor Leipzig vandt med hele 6-1. Schalke har også tabt de seneste fire indbyrdes opgør mod Leipzig, men de formåede dog at vinde i Leipzig i 2019-sæsonen.

Til sæsonens sidste kamp må Schalke undvære Heerkeren, Kozuki, mens både Simon Terrode og Moritz Jenz er i karantæne efter for mange gule kort

 

Karantæner

Leipzig: Ingen
Schalke: Terrode, Jenz

 

Bud på startopstillinger

Leipzig: Blaswich – Henrichs, Klostermann, Orban, Halstenberg – Laimer, A. Haidara – Szoboszlai, Dani Olmo – Werner, Nkunku
Schalke: Fährmann (c) – Brunner, van den Berg, Kaminski, Matriciani – Kral, Krauß – Karaman, Zalazar, Bülter – Polter

 

Vidste du, at..:

Schalke 04 kun har vundet to ud af de 11 indbyrdes kampe mod RB Leipzig? Derudover er de seneste fire opgør endt med en målscorer på 18-1 i Leipzigs favør.

 

Dom:

Vi tror ikke på, at Leipzig lægger sig ned, selvom de ikke har noget at spille for. Schalke skal dog komme med bulder og brag, men vi tror, at det ender i en pointdeling. 2-2.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?