bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Dortmund – Mainz: Bliver Dortmund tysk mester?

Optakt: Dortmund – Mainz: Bliver Dortmund tysk mester?

Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder

Borussia Dortmund kan lørdag vinde det tyske mesterskab for niende gang – men for første gang i 11 år – når de løber på banen mod Mainz, som har udspillet sin rolle i sæsonen. Det bliver en historisk dag, uagtet hvordan den ender, og BVB får et toptændt og festklart publikum i ryggen.

 

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: TV3 Max

Borussia Dortmund

Normalt kan en arbejdsuge godt være lang. Det kan virke uoverskueligt, når du står op på arbejde mandag morgen og kan se ind i en travl uge, inden den længeventet weekend atter rammer.

Det kan man så gange med 100, hvis ikke mere, hvis man bor og lever i Dortmund i denne uge. Siden sejren i Augsburg i søndags, hvor BVB klatrede op på førstepladsen i Bundesligaen, har der været en summen i luften.

For man skal ikke bruge mange øjeblikke på deres sociale medier for at mærke en helt særlig sitren. Alle hoteller i og omkring Dortmund-området er udsolgt, og snart er det kun de 11 spillere på banen, der kan gøre det for klubben og for byen.

Og når ja, så er der også lige 81.365 toptændte fans på Signal-Iduna-Park, der kommer til at koge som sjældent set.

For Dortmund kan med en sejr på sidste spilledag mod Mainz sikre sig klubbens første tyske mesterskab siden 2012 – og dermed bryde Bayerns dominans. Edin Terzic har nok ikke brug for den store peptalk, for alle ved, hvad der er på spil.

Det bliver så til gengæld et spørgsmål om at ramme det rette spændingsniveau for spillerne, der uden tvivl kommer til at blive båret frem. Og så handler det også om tålmodighed.

Det så man også senest i Augsburg, hvor Dortmund dominerede alt, men den afgørende mål lod vente på sig. Men det kom efter pausen, hvor man også fik bankede to yderligere søm i kisten i 3-0-sejren på udebane.

Læs også: Quiz: Flest tyske mesterskaber

Sebastien Haller stod for to af de scoringer, og hvilken solstrålehistorie det vil være, hvis han mindre end et år efter han fik konstateret kræft kan stå med die Meisterschale.

I det opgør var BVB dog uden stjernen Jude Bellingham, som dog har udtalt, at han vil gøre alt, hvad han kan for at blive klar til lørdagens Kracher. Samtidig fik Mats Hummels sig et skrub til sidst i kampen, men den tyske forsvarskæmpe er meldt klar. Hummels har i øvrigt også forlænget sin kontrakt til sommeren 2024 i midtugen.

Til gengæld er Dortmund stadig uden Meunier, Coulibaly og Bynoe-Gittens, som må se med fra en af de eftertragtede pladser på tribunen.

Borussia Dortmund har været ligaens bedste hjemmehold. De har vundet 11 hjemmekampe i træk – og dermed ikke smidt point siden niende spillerunde, hvor Bayern fik 2-2. Og Edin Terzic’ mandskab har heller ikke råd til at smide point, hvis Bayern vel at mærke slår Köln på udebane, da Bayern har en bedre målscore.

Så missionen er meget klar for BVB: Kun en sejr tæller. Og så tør vi godt garantere en by og en klub gå fuldstændig amok.

 

Mainz 05

Mens Borussia Dortmund har alt at spille for, så har Bo Svenssons Mainz-mandskab omvendt ikke det store at hænge deres hat på i denne sæson. De indtager 9. pladsen i Bundesligaen, mens de maksimalt kan nå 8. pladsen.

Mainz var ellers inde i en gode periode, hvor de også hjalp lørdagens modstander ved at slå Bayern München i 29. spillerunde.

Men siden da har Mainz ikke fået et eneste point, da de har tabt de efterfølgende fire kampe, og det har også betydet, at man må vinke farvel til alle forhåbninger om europæisk fodbold i næste sæson.

Det har været et slag for klubben, som ellers har haft en god sæson, men når man taber fire, hvoraf to af kampene er mod omkringlæggende hold, så bliver det også svært.

Bo Svensson kan dog uagtet af det se tilbage på en fornuftig sæson, hvor et af højdepunkterne uden tvivl har været sejren over Bayern München. Derudover kan man for alvor stikke en kæp i Dortmunds mesterskabshjul, men Mainz-spillerne kommer til at møde en kulisse, et stadion og et tryk, som vil gøre opgaven væsentligt sværere.

Mainz har dog faktisk tidligere formået at drille BVB på Signal-Iduna-Park, hvor de kun har tabt to ud af deres seneste fem ture til Dortmund.

Mainz’ muligheder bliver, hvis Dortmund ikke rammer det rette spændingsniveau, men det ændrer ikke på, at det bliver en svær opgave for Svensson og co.

Den opgave bliver ikke nemmere af, at Ludovic Ajorque er karantæneramt, mens Burkardt, Hack, Leitsch og Widmer er skadede.

 

Karantæner

Dortmund: Ingen
Mainz: Ludovic Ajorque

 

Bud på startopstillinger

Dortmund: Kobel – Wolf, Süle, Hummels (c), Ryerson – Brandt, Can, Bellingham – Malen, Haller, Adeyemi
Mainz:  Zentner (c) – Hanche-Olsen, Bell, Fernandes – da Costa, Barreiro, Kohr, Caci – Stach, Ingvartsen – Onisiwo

 

Vidste du, at..:

Dortmund har scoret mindst tre mål i fem ud af de seneste seks ligakampe?

 

Dom:

Der skal og bør være forskel på et hold, der kan vinde mesterskabet, og et hold, der ikke rigtig har noget at spille for. Selvfølgelig er der nerver og nervøsitet hos BVB, men de må kunne bruge den enorme støtte, som de uomtvisteligt får, til at komme over målstregen. Vi tror, at Dortmund vinder 3-1 og bliver tyske mestre.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 12 i Bundes Manager: Sats på Mainz!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”