bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Schalke 04

Optakt: RB Leipzig – Schalke 04

Begge hold var i kamp i Europa, og begge hold jagter tre point i søndagens kamp. RB Leipzig for at holde fast i toppen, og gæsterne fra Schalke for at slippe væk fra bunden. Få seneste nyt om skader og bud på startopstillinger.

Kampfakta:

Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Dommer: Dr. Brych
Kamptidspunkt: søndag, kl.: 15:30
På TV: Viaplay og TV3 sport fra 15:45.

Holdnyt:

RB Leipzig:

Oprykning til Bundesligaen – tjek. Stabilt tophold i landets bedste række – tjek. Løfter det højprofileret Meisterschale over hovederne i maj – under opbyggelse. Det omdiskuterede hold i Tyskland har sine kritikere, men RB Leipzig har for alvor sat sig godt til rette på den største scene i fodboldtyskland. Med Bayern München, som har haft en overraskende sæsonstart med negativt fortegn, så er titelræset for alvor skudt i gang for de resterende sultne tophold i Bundesligaen, der endelig kan dufte guld efter seks år med Bayern dominans. En stærk kandidat til at vinde Meisterschale er RB Leipzig, der i denne sæson har spillet imponerende fodbold. Red Bull klubben er kun fem point fra Borussia Dortmund, der i øjeblikket fører ligaen med tyve point.

Det er ikke kun ambitionerne, der er guldbelagte. Det er spillet på banen også. Tyrene fra Leipzig har ikke tabt én kamp siden den 20. September, hvilket i øvrigt var imod den anden Red Bull klub – RB Salzburg. Siden den svære sæsonåbning ude imod Borussia Dortmund, der endte 4-1 til de sort-gule, har RB Leipzig været ubesejret i ligaen. Seneste kamp imod Augsburg endte ikke i fyr og flamme, tværtimod, så gik begge målmænd fra banen med et rent bur i en kamp, hvor der til gengæld blev begået enormt mange frispark. Leipzig kæmpede i torsdags også i Europa League, hvor det blev til en solid 2-0 sejr i Glasgow imod Celtic, selvom de sparede flere prodiler.

Leipzig kommer muligvis til dagens kamp uden stjerneangriberen Timo Werner, derer tvivlsom op til opgøret med en skade han pådrog sig torsdag. Derudover er midtbanespilleren Diego Demme også tvivlsom. Hvis tvivlsomhederne bliver til realiteter, så har Leipzigtræneren Ralf Rangnick nok at gruble over til søndagens vigtige opgør. Der forventes rotationer i opstillingen på baggrund af træthed efter Europa League opgøret.

Efter nulløsningen imod Augsburg skal Leipzig rejse sig og jagte den femte sejr i denne sæson og derved komme et skridt tættere på mesterskabet. Hvis Leipzig skal vise sig som alvorlig titelkandidat skal Red Bull-klubben vinde imod et Schalke 04, der langsomt er ved at rejse sig igen. Tre point er et must, og de kan være altafgørende i det lange løb.

Schalke 04:

Sidste sæson var Schalke overraskelsen over dem alle. En 2. plads og en sikker billet til Champions League efter tre års fravær. Denne sæson skulle de kongeblå for alvor gøre sig som fast inventar i toppen. Eventyret i Gelsenkirchen er dog hurtigt blevet slukket efter en forfærdelig sæsonstart. Schalke er gået sejrrigt fra banen to gange mod henholdsvis Fortuna Düsseldorf og Mainz. I de resterende seks kampe har Schalke 04 fået et nederlag imod sig. I Sidste weekend kom endnu et hårdt nederlag til den allerede såret klub. Hjemme på VELTINS-Arena ventede et formstærkt Werder Bremen, der ikke havde nogle problemer med at slå et Schalke 04 hold, der på trods af store chancer ikke kunne komme få bolden i kassen. Dette bidrog til, at Werder Bremen fortsatte deres stærke sæsonstart med en 2-0 sejr på fremmed græs og derfor fortsatte den negative formkurve for Schalke 04.

I øjeblikket ligger dagens gæster på en 16. plads, som i princippet betyder nedryknings-playoff. I europæisk sammenhæng er Schalke 04 dog i fin form. Schalke er ubesejret efter tre kampe med to uafgjorte og en sejr i Champions League. Onsdag var de oppe i mod tyrkiske Galatasaray i en kamp, der endte 0-0. Et opgør hvor Schalke spillede rigtig godt og skabte store chancer, men hvor manglende udnyttelse af disse chancer igen kostede point.

Forud for søndagens opgør har Tedesco mange muligheder. Især i offensiven er der kamp om pladserne med alternativerne Di Santo, Embolo og Mark Uth.

En sejr imod den svære modstander RB Leipzig er ikke bare en kamp om tre-point, men også et tegn på bedre dage i horisonten. Schalke 04 skal rejse sig, og helst så hurtigt som muligt, før de negative resultater på banen for alvor breder sig til tilskuerne og ledelsesgangene på VELTINS-Arena.

Karantæner:

RB Leipzig: Ingen
Schalke 04: Ingen

Bud på startopstillinger:

RB Leipzig: Gulacsi – Mukiele, Orban, Upamecano, Halstenberg – Demme, Ilsanker – Sabitzer, Kampl – Y. Poulsen, Ti. Werner
Schalke 04: Nübel – D. Caligiuri, S. Sané, Nastasic, Mendyl – Mascarell, Bentaleb – Schöpf, McKennie, Harit – G. Burgstaller

Vidste du, at…: RB Leipzig i denne sæson ikke har tabt på hjemmebane? Det er blevet til tre sejre og en uafgjort. Holdet har endnu aldrig tabt hjemme på RedBull Arena mod Schalke.

Dom: Der forventes et opgør, hvor vi vil se et fightende Schalke, der vil vise, at de også kan levere i Bundesligaen. Leipzig er dog godt spillende for tiden, og vi tror på en underholdende kamp og et 2-2 resultat.

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Førsteudfordrer til mesterskabet?
Optakt, St. Pauli
Optakt til 2. runde af 2. Bundesliga: Nordderby og ny sejr til HSV?
Schalke 04
Sæsonoptakt: Schalke 04 – Tilbage til det bedste selskab
RB Leipzig, Red Bull
Red Bull, RB Leipzig og den tyske 50+1 regel