bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Hertha BSC

Optakt: RB Leipzig – Hertha BSC

Både Leipzig og Hertha røg ind i overraskende nederlag i sidste runde, så dagens kamp bliver en mulighed for hurtigst muligt at komme tilbage på sporet.

Kampfakta:
Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Dommer: Fritz
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
RB Leipzig:
Efter tretten kampe i træk uden nederlag rendte oprykkerne ind i deres første Bundesliga nederlag i sidste runde. Det måtte selvfølgelig ske på et tidspunkt, men det var nok alligevel de færreste, der havde forventet, at det ville ske mod Ingolstadt, der inden sejren lå sidst i tabellen.

Udover den tabte kamp mod Hasenhüttls tidligere klub var det værd at bide mærke i måden, de tabte på. Ingolstadt slog dem nemlig med egne midler. De var utrolige aggressive i deres pres, og slog oprykkernes spil i stykker med en masse frispark undervejs.

Den tabte kamp betød også, at de igen måtte overlade førstepladsen til Bayern. Lørdag får de så mulighed for at tilbageerobre den for en stund, da mestrene først spiller søndag.

Det kræver dog point mod et andet af de overraskende tophold, når Hertha BSC kommer på besøg. Hasenhüttl må til den opgave se bort fra Compper, Gipson, Klostermann, og Papadopoulos, der alle er ude med skader. Derudover er det heller ikke uvæsentligt, at Orban kun er et gult kort fra karantæne, for i næste runde venter nemlig braget mod Bayern.

Hertha BSC:
Holdet fra hovedstaden skuffede fælt, da de hjemme på det Olympiske stadion måtte se sig besejret af bundholdet Werder Bremen i sidste runde. Heldigvis for dem satte alle andre tophold på nær Bayern også point til, og det betyder, at Hertha inden denne runde er placeret på en tredjeplads.

Nederlaget kan i følge medierne i Berlin måske få Dardai til at vige bort fra sin 4-2-3-1 opstilling til fordel foren 3-5-2. Det skal ske med ønske om at får en mere kompakt midtbane, der især kan være med til at stække både Keita og Forsbergs aktioner.

Skulle Dardai forsøge sig med en 3-5-2 opstilling kan det betyde en startplads til Torunarigha i det centrale forsvar.

Ikke mindst fordi Hertha stadig kæmper med et par skader på den position. Brooks og Langkamp er fortsat ude, ligesom Duda og Körber i øvrigt også er det.

Karantæner:
RB Leipzig: Ingen
Hertha BSC:
Ingen

Bud på startopstillinger:
RB Leipzig: Gulacsi – Schmitz, Ilsanker, Orban, Halstenberg – Demme, Keita – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Ti. Werner
Hertha BSC
: Jarstein – Lustenberger, Stark, Torunarigha – Weiser, Plattenhardt – Skjelbred, Allan – Stocker – Schieber, Ibisevic

Vidste du at…:
Ibisevic har scoret mod samtlige hold i Bundesligaen på nær RB Leipzig? Det hænger selvfølgelig sammen med, at bosnieren endnu aldrig har stået over for Energi-klubben i Bundesliga sammenhæng.

Dom:
Var Leipzigs nederlag i sidste runde blot en enlig svale? Vi tror det. 2-1 til hjemmeholdet.

Foto: dierotenbullen.com

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!