bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – FC Schalke 04

Optakt: RB Leipzig – FC Schalke 04

RB Leipzig, Red Bull

Det er to af Bundesligaens mest formstærke hold, der mødes i rundens kamp. RB Leipzig er fortsat ubesejret, mens Schalke ikke har tabt i tolv kampe i træk i alle turneringer.

Kampfakta:
Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Dommer: Bastian Dankert
Kampstart: Lørdag 18:30
På tv: Eurosport 2

Holdnyt:
RB Leipzig:
Det bliver formentlig de samme 11, som besejrede Freiburg i sidste runde, der skal forsøge at hive tre point mere i land imod et stærkt spillende Schalke hold.

Træner Ralph Hasenhüttl er en anelse presset i sin bagkæde, hvor truppen er skåret helt ind til benet, da spillere som Bernado, Compper, Gipson, Lukas Klostermann og Papadopoulos alle sammen er ude med skader for tiden.

Læg dertil at forsvarsstyrmanden Willi Orban ved næste gule kort ryger i karantæne. Med andre ord er det altså ikke de store muligheder, som østrigeren har for at rotere med sin trup i øjeblikket. 

Schalke 04:
De Kongeblå har for alvor fået vind i sejlene efter en svag sæsonstart, hvor de måtte indkassere fem nederlag i de første fem spillerunder. Siden da har de mere eller mindre ikke set sig tilbage, hvor det er blevet til fem sejre og to uafgjorte i de seneste syv bundesligakampe.

Læs en analyse af Schalkes forvandling de sidste par måneder

Samtidig er de faktisk ubesejret i de seneste 12 kampe, når man ser over alle turneringer, som holdet fra Gelsenkirchen deltager i.

Nøjagtig som det er tilfældet for dagens modstander, så kæmper Schalke ligeledes med nogle skader. De to nyindkøb fra i sommers Coke og Embolo er begge ude med længerevarende skader. Samtidig er den rutinerede målræv Klaas-Jan Huntelaar ligeledes ude ledbåndsskade.

Franco di Santo har kæmpet med smerter de seneste uger, og har ikke deltaget i træningen på fuld højde med holdkammeraterne, så ifølge Markus Weinzierl ser man dag for dag, hvordan udviklingen er med argentineren.

Karantæner:
RB Leipzig: Ingen
Schalke 04: Ingen

Bud på startopstillinger:
RB Leipzig: Gulacsi – Schmitz, Ilsanker, Orban, Halstenberg – Demme, Keita – Sabitzer, Forberg – T. Werner, Y. Poulsen
Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Naldo, Nastasic – Geis – Schöpf, Kolasinac – Bentaleb, Goretzka – M. Meyer, Choupo-Moting

Vidste du, at…:
syv ud af ti mandskaber er blevet tysk mester, når de har haft 30 point efter 12 runder? En stor del af årsagen til den flotte sæsonstart skal findes i form af nyindkøbet Timo Werner. Den 20-årige tysker har allerede lavet syv mål i denne sæson, hvilket er et enkelt mål mere, end det blev til i hele sidste sæson. Oven i købet er Timo Werner den ottende yngste spiller, som når 20 mål i Bundesligaen. Næsten mere imponerende er det, at den tidligere Stuttgart-spiller allerede står noteret for hele 107 kampe i den bedste tyske fodboldrække.

Dom:
Der venter en umådelig tæt og intens affære, når Bundesligaens to mest formstærke hold tørner sammen lørdag aften. Derfor er det naturligvis også utrolig svært at spå om kampens resultat, da begge mandskaber kan trække sig sejrrigt ud af opgøret og dermed bygge videre på den flotte stime. Vi tror dog i sidste ende på, at ingen af holdene får de tre point, da de tager en deler i topkampen. 1-1.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union