bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund

Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund

Det er på mange måder hadets kamp, når vicemestrene møder oprykkerne i en duel, der allerede har haft sit helt eget liv i flere uger op til kampen.

RB Leipzig:
Træner Hasenhüttl har ikke stået i spidsen for Leipzig længe, men allerede i åbningskampen kunne vi se, hvad vi kan forvente af oprykkerne i denne sæson.

To gange kom de bagud, og to gange fik de hentet en føring, og så var de samtidig det hold, der fik flest advarsler i første runde. Med andre ord er det nogle af de samme dyder, som Ingolstadt også præsterede i sidste sæson.

Oprykkerne var et af de mandskaber, der var særdeles aktive i de sidste par dage af transfervinduet, hvor Bernado, Papadopoulos og Burke alle blev hentet ind. Alle tre forventes med i truppen, men kun Papadopoulos er for alvor en kandidat til startopstillingen.

Set med danske øjne skal det også blive interessant at se, om Yussuf Poulsen får spilletid. Danskeren startede inde i sidste kamp, men med Selke tilbage må han formentlig tage til takke med en plads på bænken.

Dortmund:
Der er ikke meget kærlighed til overs fra Dortmund til RB Leipzig. En stor del af gruppens fans har valgt at boykotte kampen, og klubben har decideret nægtet at stille sit logo til rådighed på de ellers traditionelle kamp-halstørklæder.

Spillerne har været lidt mere fåmælt i deres udtalelser om lørdagens modstander, men der er ingen tvivl om, at det er et af de hold, som de allerhelst vil besejre.

Til at lykkes med den opgave kan Tuchel glæde sig over, at Götze er klar til sit Bundesliga comeback for Dortmund. Han sad over i den første kamp i sæsonen, men var med i midtugen for Tyskland og bør være en mulighed til startopstillingen.

Bender er så småt ved at være klar efter sin skade, men sidder med al sandsynlighed over i endnu en runde. Subotic, Reus og Durm er fortsat ude med skader.

Karantæner:
RB Leipzig: Ingen
Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:
RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Orban, Compper, Halstenberg – Ilsanker, Keita – D. Kaiser, Sabitzer – Ti. Werner, Selke

Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl – Castro, Rode – Dembelé, Schürrle – Aubameyang

Vidste du, at…:
Dortmund også i sidste sæson mødte en oprykker i deres første udekamp i sæsonen? Det var Ingolstadt, der dengang var trænet af Hasenhüttl. BVB endte med at vinde 4-0.

Dom:
Dortmund bør være favoritter, især hvis Schürrle kan finde den form, han har vist de sidste par uger. 2-1 til gæsterne.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!