bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Bayer Leverkusen: Hvem skal være førsteudfordrer til Bayern?

Optakt: RB Leipzig – Bayer Leverkusen: Hvem skal være førsteudfordrer til Bayern?

Der er dømt underholdning for alle pengene, når Leipzig lørdag aften brager sammen med Leverkusen. Det er en kamp mellem ligaens nr. 2 og 3, så der kan på mange måde tales om en seks-point-kamp.

 

Kampfakta

Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30

 

Holdnyt

 

RB Leipzig

Leipzig led et smertefuldt nederlag i sidste weekend til Mainz, der betød, at Bayern øgede føringen i toppen af Bundesligaen. På trods af at Leipzig-mandskabet var foran både 1-0 og 2-1, så var det ikke nok mod et hårdtkæmpende Mainz-mandskab, der snuppede alle tre point.

Et af de pointtab, som man bestemt ikke må lave, hvis man vil være en udfordrer til Die Meisterschale…

Julian Nagelsmann har derfor brugt ugen på at genrejse sit mandskab efter den enorme nedtur, men der venter ikke nogen nem opgave, når Leverkusen, der lige nu er de direkte konkurrenter til andenpladsen, som Leipzig sidder på, kommer på besøg.

Et opgør, hvor vi må forvente høj underholdningsværdi, men altså også et opgør, hvor RB Leipzig skal vise, at de kan formå at rejse sig efter en halvsløj periode. For det har været en rutschebanetur de seneste par kampe, hvor det i januar måned er blevet til to sejre, to nederlag og et uafgjort resultat.

Men Julian Nagelsmann har endnu til gode at tabe to kampe i træk som Leipzig-træner, så han er garant for netop at kunne løfte sit mandskab.

Faktisk har de to mandskaber, Leipzig og Leverkusen, en helt utrolig evne til at spille uafgjort. De tre seneste indbyrdes kampe er nemlig endt med det samme resultat, 1-1, så hvis du skal oddse på kampen, så er der i hvert fald et bud der.

Yussuf Poulsen forventes at tage plads på bænken, efter han ikke var med i Mainz grundet lyskeproblemer. I stedet bliver der ifølge tyske medier genvalg til Alexander Sørloth på toppen, mens det også forventes, at Kampl og Nordi Mukiele vender tilbage til startopstillingen.

Nagelsmann må undvære Emil Forsberg, der ellers har fået masser af tillid, Henrichs, Laimer, Szoboszlai, mens Konate er tvivlsom til opgøret mod Leverkusen.

 

Bayer Leverkusen

Leverkusen har spillet en stabil sæson, hvor de i en periode var ubesejret i hele 12 kampe. Den stime fik Bayern dog sat en ende på, og siden da har det ikke ligefrem kørt på skinner for Die Werkself.

Kun to sejre ud af seks mulige er det blevet til siden, og i den seneste runde tabte de knebent 1-0 til Wolfsburg. Et opgør, hvor Bayer Leverkusen var klart mest på bolden, men de var ikke kyniske nok, mens afslutningerne ganske enkelt manglede kvalitet.

Det viste sig at være et dyrt pointtab, da de med en sejr kunne have været á point med Leipzig.

Det skal de så forsøge at opnå lørdag aften, hvor en sejr også vil være vigtig for selvforståelsen. For selvom de ikke har været inde i den bedste periode rent resultatmæssigt, så slog de altså Dortmund i 17. spillerunde med 2-1.

Peter Bosz og co. har også brug for minimum et point, da det er meget tæt i sub-toppen i Bundesligaen, men den hollandske cheftræner må undvære Arias, Amiri, Baumgartlinger, Paulinjo og Weiser, der alle ikke kan nå at blive deres skader kvit.

Der er spørgsmålstegn ved Lars Bender, der måske kan nå at blive klar efter sin knæskade, mens den tidligere Leipzig-angriber, Patrik Schick, efter småproblemer, er klar igen – og ikke mindst klar til at gøre det onde mod sin tidligere klub.

 

Karantæner

Leipzig: Ingen
Leverkusen: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Orban – Mukiele, Sabitzer (c) Kampl, Angelino – Nkunku, Olmo – Sörloth
Leverkusen: Hradecky – L.Bender, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Wirtz, Aranguiz (c), Demirbay – Bailey, Schick, Diaby

 

Vidste du, at:

Leipzig har haft hele 15 forskellige spillere på måltavlen i indeværende sæson? Til gengæld har de ikke helt haft den Torjäger, som man kunne have ønsket sig, da tre spillere deler topscorertitlen med fire mål, Angelino, Forsberg og Yussuf Poulsen.

 

Dom:

Vi håber på et underholdende opgør mellem to mandskaber, der både tør og vil spille offensiv god fodbold. 2-2 er ikke et utænkeligt resultat, selvom de seneste tre indbyrdes opgør er endt 1-1.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

 

Foto: dierotenbullen.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”