bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Mainz – HSV: Farvel til Bundesligaen?

Optakt: Mainz – HSV: Farvel til Bundesligaen?

Tiden kan i bogstaveligste stand komme til at stå stille omkring klokken 17.15, når kampen mellem Mainz 05 og Hamburger SV er færdigspillet. Som den eneste klub har HSV været med i alle 51 Bundesliga sæsoner, men kampen på Cofae-Arena kan være den sidste i denne omgang, og det der endeligt får deres velkendte stadionur til at slukke.

Uanset hvad resultatet bliver kan HSV højst slutte tredjesidst, hvilket betyder to relegationskampe mod nummer tre fra 2. Bundesliga, men både Braunschweig og Nürnberg har mulighed for at overhale dinosauren og sende dem direkte ned på sidste dagen.

Fælles for alle tre nedrykningskandidater er, at de alle spiller ude, så det vil formentlig være et HSV-hold, der som udgangspunkt vil være tilfredse med et uafgjort resultat, såfremt der ikke kommer dårlige meldinger fra de øvrige kampe.

Hjemmeholdet har dog også en masse at spille for. En godkendt sæson kan afsluttes med europæisk deltagelse, hvis de formår at få flere point end Augsburg. Generelt har Mainz været gode på eget græs, hvor de kun har tabt fire gange, og for Tuchel vil europæisk deltagelse være endnu et vidnesbyrd om hans store trænerpotentiale. Skulle det blive til en hjemmesejr, vil det være første gang i klubbens historie, at det bliver til ti hjemmesejre i en sæson.

Hos Mainz er Choupo-Moting og Müller tvivlsomme, mens Hamburger SV kan glæde sig over at både Jansen og topscorer Lasogga er klar igen.

Bud på opstillinger:
Karius – Pospech, Noveski, Bell, Diaz – Geis, Soto, Malli – Moritz, Choupo-Moting, Okazaki
Adler – Diekmeier, Djourou, Westermann, Jansen – Tesche, Badelj, van der Vaart – Calhanoglu, Ilisevic, Lasogga

Hold øje med:
Geis – Han har været Mainz bedste i denne sæson og en af de bedste på positionen i Bundesligaen generelt. Styrer Mainz fra sin position centralt, og han er manden med det primære ansvar for, at Mainz i næste sæson skal spille europæisk.
Lasogga – Angriberne har længe siddet ude, og det har kostet Hamburg vigtige point. Spændene at se hvilken form han er tilbage i, men blot hans tilstedeværelse kan være med til at give de øvrige spillere et løft.

Læs flere optakter:
Wolfsburg – Gladbach: Kampen om Champions League

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”