bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab

Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab

Kaiserslautern, Optakt

Det er to af Tysklands største traditionsklubber, der fredag aften spiller den første Relegations-kamp om en plads i næste sæsons 2. Bundesligaen. FC Kaiserslautern har hjemmebanefordelen i det første opgør, hvor de mødet et slagent Dresden-mandskab, der ikke har vundet i 2022.

 

Kampfakta

Spillested: Fritz-Walter-Stadion, Kaiserslautern
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Tv: SkySports

 

 

Kaiserslautern

Torsdag aften tørnede Hertha Berlin og HSV sammen i den første af to Relegations-kampe til Bundesligaen. Det siger lidt om de to traditionsklubber forfald, at der kun er plads til en af dem i den bedste tyske række. Men at der også kun er plads til enten FC Kaiserslautern eller Dynamo Dresden i 2. Bundesliga – det er også en historie for sig selv.

Der har også været historier nok at skrive i Kaiserslautern-lejren op til fredagens opgør på Fritz-Walter-Stadion. Kaiserslautern, der ellers har spillet en god sæson, lå længe til andenpladsen i 3. Liga, men en skidt slutspurt kostede træner Marco Antwerpen jobbet, mens man i stedet har måtte tage til takke med tredjepladsen og derved også Relegations-kampene.

Den nye mand ved roret er Dirk Schuster, som blev ansat så sent som i sidste onsdag, og han får derved en ilddåb, som han sent vil glemme. Dirk Schuster har med andre ord ikke haft meget tid til at lære sin trup at kende, og det var også på mange måder en noget drastisk beslutning at fyre den nu forhenværende træner, Marco Antwerpen, på et så afgørende tidspunkt.

Men den beslutning er taget, og nu skal Lautern videre.

Kaiserslautern, der har hjemmebanefordelen i den første kamp, lå i 11 runder i træk på andenpladsen, men to nederlag i de sidste to kampe sendte dem ned på tredjepladsen. Det ændrer dog ikke på, at klubben, der er indehaver af fire Bundesliga-titler, har spillet en god sæson, og derfor må selvtilliden også være i top i truppen.

Det gør det dog lidt vanskeligere, når det er en helt ny mand i form af Dirk Schuster, som nu har ansvaret i de to altafgørende opgør mod Dynamo Dresden, så intet er bestemt givet på forhånd. Han har også allerede proklameret, at holdet ikke har noget at tabe, og derfor kan vi håbe på et par underholdende kampe.

Rent historisk set har fredagens hjemmehold dog en fordel i de 19 indbyrdes kampe, som de to mandskaber har spillet, da Lautern har vundet 11 af de hidtidige opgør.

Tidligere har det været vigtigt at holde nullet i den første kamp i Relegations-duellen, men da reglen om udebanemål er afskaffet, er det nu ikke længere altafgørende at spille med både livrem og seler. Dermed ikke sagt, at man skal kaste alle mand frem fra start, og det billede ser vi næppe, for der er så meget på spil for begge klubber – også rent økonomisk.

Kaiserslautern skal dog drage fordel af deres hjemmebane, når de har tæt på 50.000 tilskuere i ryggen til den første kamp.

Dirk Schuster har alle mand på nær Lucas Röser, der er ude med en knæskade, klar til fredagens opgør, hvor den nye Kaiserslautern-træner skal forsøge at pakke skuffelsen over den missede mulighed for direkte oprykning væk.

 

Dynamo Dresden

Dresden-mandskabet har spillet en rædderlig sæson, men de har dog trods alt formået at holde sig fri af den direkte nedrykning til 3. Liga. I stedet havnede de på 16. pladsen, hvilket altså bringer dem i Relegations-kampe mod Kaiserslautern fra 3. Liga.

Dynamo Dresden er uden sejr i hele 2022, og vi skal tilbage til den 12. december for at finde den seneste Dynamo-sejr. Det fortæller omvendt også en historie om, hvor heldige Dresden er, at de ikke er rykket direkte ned i 3. Liga, hvor de også kom fra. I fire af de seneste fem kampe i 2. Bundesligaen har man dog spillet uafgjort, hvilket man har formået intet mindre end 11 gange i sæsonen.

Fredagens Relegations-opgør er samtidig det første indbyrdes opgør mellem de to klubber siden 1995, hvor begge hold var at finde i Bundesligaen. Der er – uden at fornærme nogen – løbet en del vand i åen siden dengang.

Dynamo Dresden har haft et stykke tid til at vende sig tanken om at skulle spille Relegations-kampe, da det længe har lægget fast, at man ikke kunne nå at klare frisag. Guerino Caprettis mandskab sluttede således med otte point op til stregen, mens man også lå på 16. pladsen i de sidste ni runder.

En ting er dog sikkert, og det er, at hverken Fein, Herrmann, Mai eller Wiegers kommer i spil i fredagens opgør, da de alle er ude med skader.

 

Karantæner

Kaiserslautern: Ingen
Dresden: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Kaiserslautern: Raab – Hercher, Tomiak, K. Kraus, Zuck – Ritter, Ciftci – J. Zimmer, Wunderlich, Redondo – Boyd
Dynamo Dresden: K. Broll – Sollbauer, Knipping, C. Löwe – Diawusie, Giorbelidze – Akoto, Will – Weihrauch – Daferner, Königsdörffer

 

Vidste du, at..:

det er første gang i de hidtidige fire år, som Kaisterslautern har spillet i 3. Liga, at klubben har muligheden for at ryge tilbage i 2. Bundesligaen? Sidst klubben var i det næstbedste selskab var tilbage i 2017/2018-sæsonen.

 

Dom:

Kaiserslautern kommer uden tvivl til at give den alt, hvad den kan trække, mens Dresden også skal bevise, at de trods alt har spillet en række højere hele året. Det er dog ikke nemt at udpege en favorit til det første opgør, men vi tror faktisk, at hjemmeholdet trækker det længste strå, 2-1, og så er alt fortsat åbent inden returkampen den 24. maj.

Få spiltips til Relegationskampen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”