Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Holstein-Kiel - VfL Wolfsburg - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Holstein Kiel > Optakt: Holstein-Kiel – VfL Wolfsburg

Optakt: Holstein-Kiel – VfL Wolfsburg

Det er alt eller intet for Holstein-Kiel, der skal vinde med to overskydende mål, hvis de vil i Bundesligaen. Omvendt er det Wolfsburg, der har presset på sig, da de er favoritter, mens Kiel kan spille forholdsvis frit.

Kampfakta:
Spillested: Holstein-Stadion, Kiel
Dommer: Siebert
Kamptidspunkt: Mandag kl. 20.30
TV: Bulibold

Holdnyt

Holstein-Kiel: 

Kiel kom ned på jorden efter en fantom sæson, hvor de tog hele 2. Bundesligaen med bukserne nede. Som oprykkere formåede de nemlig at spille sig op på 3. pladsen, og derfor er de havnet i disse to Relegationskampe mod Wolfsburg.

I Wolfsburg i det første opgør var det tydeligt at se forskellen på de to hold, for Wolfsburg dominerede i store dele af opgøret, mens nordtyskerne forsvarede med alt, hvad de havde. Divock Origi bragte også hjemmeholdet foran 1-0, og så skulle man tro, at kielerne var nede i sækken, men Kingsley Schindler ville det anderledes, da han udlignede til 1-1 efter lidt mere end en halv times spil.

Det bragte lidt håb ind på et presset Kiel-mandskab, der dog ikke kunne stå distancen gennem den sidste time, og Wolfsburg endte med at vinde kampen 3-1.

Der skal derfor andre offensive boller på suppen, hvis Holstein-Kiel vil i Bundesligaen, når de på hjemmebane skal vinde med mindst to mål. Det bliver bestemt ikke nogen nem opgave, men i perioder var nordtyskerne faktisk mest på bolden i Wolfsburg.

Faktisk havde de også flest afleveringer i kampen nemlig 406, mens Wolfsburg havde 305. Der blev faktisk også skabt forholdsvis mange chancer, men spillerne var simpelthen bare ikke skarpe nok, da det spidsede til.

Kiel-spillerne vil uden tvivl gøre alt, hvad der står i deres magt, for at hente en sejr, da det er deres sidste kamp under succestræneren Markus Anfang, som fra næste sæson skal være træner for Frederik Sørensen og resten af Köln-mandskabet, som netop er rykket ned i 2. Bundesliga.

Skulle det ikke blive til en plads i Bundesligaen, så må Holstein-Kiels sæson alligevel være mere end godkendt, da det var de færreste, der havde regnet med, at de strøg lige igennem 2. Bundesligaen.

Til en af klubbens vigtigste kampe har succestræneren Markus Anfang samtlige spillere til rådighed, og der blev uden tvivl gang i kedlerne på Holstein-Stadion

VfL Wolfsburg:

Bruno Labbadias mandskab rykkede tættere på overlevelse med en 3-1-sejr i det første opgør, men selvom det blev til en sejr, så var det ikke helt overbevisende. Wolfsburg gav for mange chancer væk, og det var kun pga. uskarphed, at Kiel ikke fik reduceret yderligere.

Det kan blive en mindeværdig kamp for Wolfsburg, som med et tomålsnederlag vil rykke ud af Bundesligaen for første gang nogensinde. `Die Wölfe` har dog god erfaring med disse Relegationskampe, da de sidste år slog Eintracht Braunschweig ud over to alt-eller-intet kampe.

Wolfsburg har også et ganske fornuftigt udgangspunkt inden returkampen i Kiel, da de altså vandt 3-1 i hjemmekampen. Det er dog ikke sjovt, at spille på udebane mod Kiel, som har alt at spille for – og intet at tabe.

Det vil også være en kæmpe skuffelse, hvis vi mandag aften skulle sige farvel til Wolfsburg, og i stedet sige ”Guten Tag” til Holstein-Kiel, som virkelig har overrasket alt og alle. Wolfsburg har som sagt været i disse kampe før, og sidste år viste de altså klassen, og man må i den grad sige, at Origi og co. har skaffet et godt udgangspunkt for overlevelse.

Én af de spillere, der gjorde forskellen i det første opgør var netop den belgiske angriber, Divock Orgi, og kampen mod Kiel kan meget vel blive hans sidste i Wolfsburg-trøjen. Liverpool-lejesvenden ligner ikke en mand, der hat tænkt sig at blive i den tyske klub, som nok ikke helt har spillet med på det niveau, som Origi havde forestillet sig. Han kan dog blive en vigtig brik, da han har noget af den kynisme, som Kiel netop manglede i det første opgør, han har nemlig scoret i de sidste to kampe efter en scoringstørke på 12 kampe.

Defensivt så det ikke for godt ud i det første opgør, og med Kiel på hjemmebane, kan man godt forestille sig, at de store chancer bliver udnyttet, og hvem ved så, hvad der kan ske?

Wolfsburg burde alligevel være bedst, især når man tænker på den føring de kommer med inden opgøret, men bliver det alligevel til nedrykning, så bliver mandagens kamp nok også Bruno Labbadias sidste kamp som træner.

Til opgøret mod Kiel må Labbadia se bort fra, Tisserand, Bazoer, Osimhen, Mehmedi og Didavi, men til gengæld er anfører Paul Verhaegh tilbage i truppen.

Karantæner:

Holstein-Kiel: Ingen
VfL Wolfsburg: Ingen

Bud på startopstillinger:
Kiel: Kronholm – Herrmann, Schmidt, Czichos, Van den Bergh – Kinsombi – Schindler, Peitz, Drexler – Ducksch, Seydel
Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Brooks, Knoche, William – Guilavogui, Arnold – Brekalo, Malli, Steffen – Origi

Vidste du, at:

Holstein-Kiel kun har tabt to hjemmekampe i denne 2. Bundesliga-sæson? Det var til St. Pauli og Nürnberg, som man tabte med henholdsvis 0-1 og 1-3.

Dom:

Selvfølgelig ville det være sjovt med Holstein-Kiel i Bundesligaen, men hvis de brænder lige så meget, som vi så i den første kamp, så bliver det nok ikke til en plads i det bedste selskab. Selvom Wolfsburg burde være bedre, så er der ingen tvivl om, at det bliver et drama, og vi tror på et 2-2-resultat, som altså redder Wolfsburg.

Vi viser Relegationskampen direkte fra klokken 20:30, og du kan streame den ganske gratis her

Prøv også kræfter med vores quiz og se hvor mange hold, der har spillet Relegationskampe siden 2009, som du kan huske

You may also like
VfL Bochum, Ruhrstadion, fodboldrejse, optakt
VfL Bochum – Was für ein Comeback
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre