bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hoffenheim – Borussia Dortmund

Optakt: Hoffenheim – Borussia Dortmund

Hoffenheim, Borussia Dortmund, optakt, Højdepunkter

Der er potentielt danskeropgør i vente fredag aften, når Robert Skov med garanti er med for hjemmeholdet, mens Jacob Bruun Larsen kan få sjældne minutter i en Dortmund offensiv, der døjer med skader.

Kampfakta:

Spillested: Rhein-Neckar Arena
Kamptidspunkt: fredag 20.30
TV: TV3 MAX

Hoffenheim:

Det har været en blandet sæson for Alfred Schreuder’s mandskab, hvor de indledte sæsonen med blot fem point efter de første seks spillerunder. Dette skulle ændre sig noget så gevaldigt, da holdet efterfølgende satte en sejrstime sammen på fem kampe i ligaen fra start oktober til midten af november.

Heriblandt blev Bayern München slagtekvæg, og pludselig snakkede man om Europa fra næste sæson. I kampen mod Paderborn lynede danske Robert Skov’s frisparkskanon for første gang. Danskeren er eller siden skiftet fra FCK, hvor han blev topscorer med 29 mål, blevet ompositioneret fra at være en offensiv og målscorende højre kant, til en mere tilbagetrukket position som venstre wingback.

Snakken om Europa faldt dog hurtigt til jorden, da endnu en dårlig stime med kun et point i fire kampe. De store udsving gør snakken om et europæisk eventyr svær at se mulig.

I weekenden led de et skuffende nederlag på hjemmebane mod Augsburg som er et af de hold Hoffenheim ligger og slås med i midten af tabellen. Resultatet blev 2-4, selvom statistikkerne indikerede noget andet. Hele 76 % af boldbesiddelsen sad de blå/hvid blusede nemlig på.

Robert Skov scorede et flot mål, hvor han fra 30 meter sparkede han bolden hårdt ned i målhjørnet, men det var ikke nok for Hoffenheim, som måtte lide et surt nederlag. Hans flotte præstation hjalp ham til en plads på kickers rundens hold, som var hans første siden skiftet fra Løverne.

Robert Skov og resten af Hoffenheim mandskabet var tirsdag aften igen i ilden, hvor de mødte oprykkerne fra Union Berlin, med blandt andet Marcus Ingvartsen på holdet. Hovedstadsholdet bød Hoffenheim velkommen, og de takkede gladeligt, da to flotte mål sikrede tre point. Blandt andet med et glimrende langskudsmål af Bebou, og en sen scoring af Baumgartner.

Efter midtugekampen ligger Hoffenheim på en niendeplads á point med Wolfsburg. I lørdagens kamp må Hoffenheim igen være foruden den offensive Belfodil, der er ude med en knæskade og som i denne uge har anklaget Hoffenheim for at være skyld i den lange skade.

Dortmund:

Holdet med de ikoniske tifoer, på den endnu mere ikoniske tribune ”Den Gule Mur”, har de seneste kampe sprudlet med flere storsejre  blandt – senest med to storsejre i Bundesligaen med cifrene 4-0 og 5-0 mod henholdsvis Mainz og Düsseldorf, men de kom dog lidt ned på jorden igen i en ellers forrygende fodboldkamp mod topholdet RB Leipzig, hvor de gav en 2-0 føring væk efter deres bedste halvleg meget længe og til sidst måtte nøjes med 3-3.

Dortmund ligger efter 15 spillerunder på en fjerdeplads, á point med Bayern München. Der er dog ikke langt til sølvtøjet for BVB med blot fire point op til de to førerhold Leipzig og Gladbach.

Holdets dansker Jacob Brunn Larsen, har desværre siddet meget på bænken, og kun ved enkelte lejligheder fået banen at føle, men måske det kan blive til lidt spilletid som indhopper fredag aften. Marco Reus er ude med skade, og der har også været lidt vil om Sancho, der måtte lade sig udskifte mod RB Leipzig.

Mens Bruun Larsen givetvis er med på bænken er Dortmund stadig uden Thomas Delaney og Axel Witsel, samt veteranen Marcel Schmelzer.

Bud på startopstillinger

Hoffenheim: Baumann; Kaderabek; Akpoguma; Bicakcic; Skov; Rudy; Grillitsch; Bebou; Geiger; Adamyan; Kramaric
Dortmund: Burki; Akanji; Hummels; Hakimi; Weigl; Brandt; Schulz; Hazard; Reus; Sancho

Dom:

Det er to forskellige udgangspunkter, de to hold går til kampen med. Dortmund med 13 point de seneste fem kampe, modsat Hoffenheim, der blot har skrabet fire point sammen i de seneste fem kampe. Derfor vil det være mindre sandsynligt med en hjemmebane sejr til de blå-hvide. En kamp, der højst sandsynligt vil blive præget af et stort pres fra Dortmund, der formentlig være i boldbesiddelse det meste af tiden, og Hoffenheim, der skal satse mere på omstillinger, med de hurtige folk oppe i front såsom Bebou. Vi tror, at udeholdet Dortmund vinder kampen 3-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!