bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – FC Bayern

Optakt: Hertha BSC – FC Bayern

Det er en tysk klassiker mellem to hold, der begge kommer fra millionbyer. De sidste par møder mellem holdene har været ret ensidige. Bayern har slået Hertha i de sidste 11 møder, og det er 474 minutter siden, hovedstadsholdet sidst scorede mod Bayern.

Kampfakta:
Spillested: Olympiastadion, Berlin
Dommer: Ittrich
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Hertha BSC:
I sidste weekend blev Pal Dardai og hans hold sat på plads med et nederlag på 2-0 til Schalke. Nederlaget fik dog ikke umiddelbart de store konsekvenser for Hertha, da samtlige rivaler til de øverste pladser ligeledes tabte.

“Die Alte Dame” har ikke startet 2017 med glimmer og konfetti. Den dårlige start på “Rückrunden” har dog ikke kostet mere end, at Hertha er gået fra en femteplads ved pausen, til på nuværende tidspunkt at ligge nummer seks. Spørgsmålet er nu, om hovedstadsdrengene kan nå Europa, eller om det bliver endnu et forsømt forår.

Duda og Julian Schieber er ude med skader. Mitchell Weiser og Sinan Kurt bliver heller ikke klar til kampen mod deres tidligere klubkammerater.

FC Bayern München:
Ancelottis mandskab var i sidste runde det eneste hold i top syv, der undgik nederlag. Længe så det ud til, at Bayern også skulle smide point, men på to scoringer i de dødende minutter sikrede sydtyskerne sig sejren og sikrede sig i realiteten også endnu et tysk mesterskab. Det er i hvert fald svært for alvor at tro på, at de smider et forspring på syv point over styr.

Onsdag aften blev Bayerns uge så endnu bedre, da på en forrygende anden halvleg ydmygede Arsenal med 5-1 i Champions League. Faktisk var ydmygelsen så stor, at selv Müller kom på måltavlen i det opgør.

Netop Müller kan måske se frem til en startplads, da Ancelotti sagtens kan tænkes at hvile et par spillere efter onsdagens triumf. Til dagens kamp på Olympiastadion må mestrene klare sig uden Boateng og Ribery, der er ude med skader, men ellers har italieneren samtlige spillere til rådighed.

Karantæner:
Hertha BSC: Ingen
FC Bayern: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hertha BSC: Jarstein; Pekarik, Langkamp, Brooks, Plattenhardt; Skjelbred, Stark; Haraguchi, Darida, Kalou; Ibisevic

FC Bayern: Neuer; Rafinha, Martinez, Hummels; Vidal, Thiago; Robben, Müller, Costa; Lewandowski

Vidste du at…:
Bayerns stime på 11 sejre i træk mod Hertha er den næstlængste i Bundesligaen? Den længste holder Bayern også på med 13 sejre i streg over Werder Bremen.

Dom:
Hertha har været fremragende hjemme på Olympiastadion, men i eftermiddag møder de Bayern, som de oftest har det svært mod. 1-2 til udeholdet.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union