bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Borussia Dortmund: Goddag Klinsmann, farvel Favre?

Optakt: Hertha BSC – Borussia Dortmund: Goddag Klinsmann, farvel Favre?

Det er to mandskaber, der ikke har specielt meget selvillid, som lørdag eftermiddag brager sammen i det, der plejer at være et underholdene opgør i Berlin. Hertha har fået ny træner i form af legenden Jürgen Klinsmann, og næste trænerfyring kan meget vel være hos Dortmund, hvis ikke Lucien Favre fører sit hold til sejr.

Kampfakta
Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: Xee

Det var vel egentlig ikke den store overraskelse, da Ante Covic fik en fyreseddel onsdag eftermiddag i hovedstadsklubben. Hertha har fået en rædderlig start på sæsonen, og nu måtte der ske noget. Og det er der i den grad også. Den tyske legende Jürgen Klinsmann er manden, der skal få Hertha tilbage på rette spor, da han har fået ansvaret for hovedstadsklubben for resten af sæsonen. Resultaterne har simpelthen ikke været gode nok, og derfor kommer fyringen egentlig ikke som noget chok på nogen måde.

Det er også kun pga. en bedre målscore, at Hertha Berlin ikke er at finde på Relegationspladsen, hvilket er en katastrofe for en klub, der har den størrelse og økonomi, som Hertha trods alt er i besiddelse af. I seneste runde blev de også klædt af ude mod Augsburg, der vandt med hele 4-0, og det blev samtidigt også Covic’ sidste kamp i spidsen for Hertha.

I Bundesliga-sammenhæng skal vi også helt tilbage til den 4. oktober for at finde den seneste sejr til Hertha BSC, og kigger vi på tabellen, er der ikke meget, der tyder på, at en sejr kommer i hus lørdag eftermiddag. Men måske er der alligevel en mulighed. For når der kommer en ny træner ser man nogle gange en trodsreaktion fra spillerne, og det er lige præcis, hvad Jürgen Klinsmann skal håbe på, at hans mandskab viser mod Dortmund.

I sidste rundes udekamp mod Augsburg blev keeper Rune Jastein udvist, og derfor er han naturligvis ikke at finde mellem stængerne på Olympiastadion lørdag. Derudover må Klinsmann undvære Mathew Leckie, mens Rekik og Löwen er tvivlsomme grundet sygdom.

Det er generelt to mandskaber, som slet ikke har tur i den i øjeblikket, der lørdag mødes i Berlin. Dortmund er inde i en forfærdelig stime, hvor det slet ikke spiller, og holdet er uden sejr i de seneste tre kampe. Først var der kæmpenederlaget på Allianz Arena til Bayern, efterfulgt af en mindst lige så slem kamp – endda på hjemmebane – mod Paderborn, hvor BVB med nød og næppe fik uafgjort. Onsdag aften tabte Lucien Favres mandskab 3-1 ude mod Barcelona, og specielt i første halvleg så det skidt ud for BVB. For selvom man ikke kan forvente at få point på Camp Nou, spillede Dortmund skidt, bl.a. lavede rutinerede Mats Hummels en kæmpe fejl i opspillet, og sådan nogle fejl skal man ikke lave mod Messi og co. Lucien Favre er i den grad også ved at være en presset træner, og han kan i den grad mærke sædet blive varmt under sig i skrivende stund.

Når det er sagt, er Hertha Berlin et mandskab, som BVB både burde og skal slå, hvis de fortsat vil have en chance for at blive taget seriøst i mesterskabskampen. Spillemæssigt er de virkelig i en downperiode, og de har uden tvivl brug for en sejr, som også er inde for rækkevide. Derudover er der også lidt uro i truppen, da det engelske stortalent Jadon Sancho ikke er inde i varmen hos Lucien Favre, der oplever disciplinære problemer med kantspilleren.

Derfor begyndte Sancho også ude mod Camp Nou, da han var kommet for sent til morgenmaden i det spanske, men i anden halvleg kom han ind for BVB. Netop i anden halvleg mod Barcelona spillede Dortmund egentlig fint med, og det er det eneste, som de kan tage med sig videre. Sancho ser også ud til at have vundet Favres tillid tilbage, da han eftersigende starter inde, og det bliver han også nødt til – med den indsats, som han leverede i Barcelona, hvor han var Dortmunds bedste mand.

Defensiven er dog hullet som en si i øjeblikket, og offensivt spiller tingene heller ikke i øjeblikket – der bliver ikke skabt nok chancer. Alligevel skal de prise sig lykkelige for, at Bundesligaen er så tæt, som den er i år, for på trods af pointtab de sidste par runder, er der ”kun” fem point op til Gladbach på førstepladsen.

Opgøret i hovedstaden bliver naturligvis uden danske Thomas Delaney, der fortsat er ude med en ankelskade, men ellers har Favre alle spillere klar til rådighed.

Bud på startopstillinger:
Hertha: Kraft – Klünter, Stark, Torunarigha, Mittelstädt – Darida, Grujic – M. Wolf, Duda, Dilrosun – Lukebakio
BVB: Bürki – Hakimi, Akanji, Hummels, N. Schulz – Witsel, Weigl – Sancho, Reus, T. Hazard – Brandt

Vidste du, at..

Dortmund kun har tabt en af deres seneste 11 kampe mod Hertha Berlin?

Dom:

Det bliver uden tvivl interessant at se, om Jürgen Klinsmann har fået implementeret noget selvtillid og noget tro på tingene rent spillemæssigt i Berlin. For selvom Dortmund ikke er for godt kørende, burde Die Schwarzgelben gøre arbejdet færdigt i hovedstaden, 3-1 til BVB, og så kan Lucien Favre muligvis få lov at fortsætte en uge endnu.

Foto: herthabsc.de

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”