bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Ny Bayern målfest?

Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Ny Bayern målfest?

Optakt, Bayern München, øl på stadion

Hansi Flick har fået en drømmestart som Bayern-træner, men der venter alligevel de forsvarende mestre en forholdsvis svær opgave, når Leverkusen gæster Allianz Arena. Bayern har dog Robert Lewandowski, som bliver ved med at score mål uge efter uge, og skulle det bliver til en storsejr lørdag aften, kan Hansi Flick faktisk skrive sig ind i rekordbøgerne.

Kampfakta
Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
TV: TV3 SPORT

Hvad skal vi snart sige om Robert Lewandowski? Polakken er brandvarm som aldrig før, og ikke nok med at han klart er Torkönig i Bundesligaen, er han det også i Champions League. I midtugen vandt Bayern sikkert med hele 6-0 hjemme mod Røde Stjerne, og her viste Lewandowski igen prøver på, hvilken forrygende angriber han er. Fire mål på et lille kvarter var, hvad Bayern-angriberen leverede tirsdag aften, og han har i den grad været medvirkende til, at Flick har fået en drømmestart som ny Bayern-træner.

Bayern München er fortsat ubesejret under Hansi Flick, og Rekordmestrene er for alvor ved at ligne sig selv igen. Sydtyskerne er også kun et point fra førstepladsen, men alligevel er de inden denne runde placeret på 3. pladsen bagved både Gladbach og Leipzig.

Men sejre giver selvtillid, og det har Bayern i den grad fået nok af igen, og defensiven har for alvor også fundet fodfæste. I de seneste tre kampe er der nemlig blevet holdt rent bur af Neuer og co., mens Lewandowski og de andre offensive kræfter i modsatte ende har sørget for at lave 14 mål. Vi tør derfor næsten godt udstede målgaranti i lørdagens sene opgør på Allianz Arena, hvor Bayern har tabt en enkelt gang i indeværende sæson.

Spillemæssigt fungerer det hele meget bedre for Bayern i øjeblikket, og Hansi Flick har virkelig formået at få de offensive som defensiver kræfter til at spille op til niveau. Flere spillere lyser op, i midtugen var det, udover Lewandowski, også Tolisso, der spillede stort, og den nye Bayern-træner har virkelig formået at få mange spillere til at præstere igen.

Kampen i München bliver dog uden Jan Fiete-Arp, som har en håndskade, mens Lucas Hernandez og Niklas Süle fortsat slås med deres langtidsskader.

Leverkusen, som er modstanderen lørdag, er også et mandskab, som Bayern burde slå – især på hjemmebane – men, som vi har set indtil videre, kan alle slå i alle i Bundesligaen, så intet er sikkert.

Leverkusen kommer også til Allianz Arena med selvtillid i bagagen, for efter en skidt sæsonstart har Leverkusen-mandskabet fundet rytmen. De er nemlig ubesejret i de seneste fire kampe, og tirsdag aften hentede Die Werkself også en 2-0-sejr ude mod Lokomotiv Moskva i Champions League. I netop den kamp var Sven Bender sammen med Lukas Hradecky Leverkusens bedste, og defensiven er generelt blevet etableret på det seneste.

I midtugen kom talentfulde Kai Havertz også på 3. pladsen i Golden Boy-konkurrencen, og der er ingen tvivl om, at storklubberne står i kø for at få fingrene i Havertz.

Leverkusens store problem i starten af denne sæson var at få scoret de afgørende mål, men det ser ud til, at Peter Bosz stille og roligt har fundet den rette opskrift rent defensivt. Og selvom Leverkusen er placeret på 9. pladsen, er der ikke mange point op i den ende, hvor det for alvor bliver sjovt, men der er ingen, der forventer, at Leverkusen-mandskabet får point på Allianz Arena. Alligevel vandt Leverkusen faktisk over Bayern i den forgangene sæson – godt nok på hjemmebane – men den kamp viste trods alt, at det kan lade sig gøre for Bosz´ mandskab.

En ting er dog sikkert, Mitchell Weiser og finske Joel Pohjanpalo kommer ikke i aktion i München, da de begge er ude med skader. Til gengæld er Lars Bender tilbage, mens Kai Havertz er en smule tvivlsom til opgøret.

Bud på startopstillinger:

Bayern: Neuer – Pavard, Javi Martinez, Alaba, Davies – Kimmich – Tolisso, T. Müller – Gnabry, Coman – Lewandowski
Leverkusen: Hradecky – L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell – Aranguiz, Demirbay – Bellarabi, Amiri, Diaby – Volland

Vidste du, at..:

hvis Bayern pulveriserer Leverkusen og vinder med fire mål, vil Hansi Flick have leveret den bedste start som Bundesliga-træner nogensinde? Rekorden efter tre kampe er ni point og med en plusscore på +11, som Willi Entenmann formåede at gøre med Stuttgart tilbage i 1986.

Dom:

Vi har uden tvivl en underholdende kamp i vente, ikke mindst fordi Robert Lewandowski er med, og det er jo et synomym for underholdning og mål. Men det bliver også spændende at se, om Leverkusen kan byde Bayern op til dans, for de er inde i en god periode. Ikke desto mindre er Hansi Flicks mandskab favoritter, og vi tror på en 3-1-sejr til lørdagens hjemmehold.

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!