bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – Hertha BSC: Lykkes det endelig for HSV at rykke op i Bundesligaen?

Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Spilletidspunkt: Mandag 20:30
TV: Sat 1 og TV3 Max

HSV

Det er noget af en afslutning på sæsonen, som HSV er i færd med. Fem sejre i de seneste fem kampe i 2. Bundesliga gav lige akkurat en tredjeplads og Relegation, og her lagde de fra land med en 1-0-sejr i Berlin. Målet sat ind efter en kombination af et indlæg og et spark på mål, der dalede over i det lange hjørne.

Så nu er HSV med blot uafgjort mandag aften i Bundesligaen for første gang siden nedrykningen for fire år siden. Det gør dem favorit til at vinde Relegationsdysten mod Hertha, og det var nok det, som Felix Magath forsøgte at italesætte, da han lagde alt presset over på HSV på pressemødet forud for kampen. Det pres tog HSV-træner Tim Walter dog gerne på sig og kaldte det for et privilegium.

HSV var bedst i opgøret i Berlin, der dog aldrig blev nogen stor kamp, men de sad på spillet i store dele af kampen, og de kommer ikke til at afvige fra deres plan. Walter kommer ganske givet heller ikke til at ændre på sin startopstilling, da alle mand fra det opgør er friske til yderligere 90 minutter, og eventuelt 120, for at sikre HSV oprykningen til Bundesligaen.

Die Rothosen har fortsat aldrig tabt en Religionskamp, og de har umiddelbart gode chancer for at fastholde den statistik. Selvfølgelig kan presset i løbet af kampen blive så stort, at nerver spiller ind, men ellers er det et HSV-hold, der, trods sin beskedne gennemsnitsalder, i dette forår har bevist, at de godt kan fungere under pres.

Hertha BSC

HaHoHe. Skal Tysklands formodet ældste fodbold kampråb gjalde ud over stadion mandag aften, så kræver det et andet resultat og ikke mindst en anden indstilling fra Hertha, end det vi var vidne til i den første kamp i Berlin på Olympiastadion.

For det var ikke imponerende, sådan som holdet fra hovedstaden tog sig ud. Der manglede nerve, intensitet og fight i duellerne, og Magath må have talt med store ord efter kampen.

I dette opgør fik danske Oliver Christensen som ventet sin debut for Hertha, og han havde en god redning i første halvleg på et afrettet forsøg, inden han måtte kapitulere i anden halvleg, da Ludovit Reis’ indlæg/spark snød ham. Her så Oliver Christensen måske lidt uheldig ud, men så kan han jo revanchere sig mandag, for Lotka meldes i den tyske presse fortsat skadet, og dermed peger pilen i retning af flere minutter til den danske målmand.

Udover en top tændt Oliver Christensen, kan Felix Magath også sætte sin lid til, at Ascacibars tilbagekomst efter overstået karantæne kan gøre en forskel, ligesom han måske denne gang vælger at benytte Kevin-Prince Boateng, der lidt overraskende så alle 90 minutter i Berlin fra bænken.

Bud på startopstillinger:

HSV: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau (c), Muheim – Reis, Meffert, Rohr – Jatta, Glatzel, Kittel
Hertha BSC: Christensen – Pekarik, Boyata (c), Kempf, Plattenhardt – Tousart, Ascacibar – Serdar, Boateng, Mittelstädt – Jovetic

Hvem vinder kampen mellem HSV og Hertha?

Tilbagekomsten af Ascacibar styrker Herthas chancer, ligesom en formodet mere fit Jovetic gør det. Men er det nok til at nedbryde en velorganiseret HSV-defensiv? Vi tvivler. 0-0, og så er HSV tilbage i 1. Bundesliga.