bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Freiburg – Bayern München: Slår Robert Lewandowski Gerd Müllers rekord?

Optakt: Freiburg – Bayern München: Slår Robert Lewandowski Gerd Müllers rekord?

Robert Lewandowski kan skrive historie, når de nykårede mestre, Bayern München, gæster Freiburg, hvor polakken kan overtage Gerd Müllers vilde rekord på 40 sæsontræffere.

 

Kampfakta

Spillested: Schwarzwald-Stadion, Freiburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: TV3 Sport

 

Freiburg

Det har været en godkendt sæson for Freiburg, der inden de to sidste spillerunder er placeret på 9. pladsen i Bundesligaen. En plads i Europa er dermed stadig ikke helt udenfor rækkevide, da der kun er to point op til Gladbach på 7. pladsen, og man fik også en vigtig sejr ind på kontoen, da Köln blev besejret med 4-1 i den seneste spillerunde.

Et opgør, hvor Freiburg med to mål i overtiden slog sejren fast, og dermed er der grund til optimisme i Freiburg-lejren.

For hjemmeholdet skal udnytte, at Bayern ikke har mere at spille for, og derfor skal der være ild i øjnene på Christian Streichs mandskab, der tabte det omvendte opgør med 2-1.

Motivationsfaktoren skal gøre forskellen, for rent kvalitetsmæssigt er der ingen tvivl om, at Freiburg står overfor en ordentlig mundfuld.

Men selvom Freiburg jagter den sidste Europa-plads, så venter der ikke noget nemt kampprogram, da man efter Bayern-kampen slutter sæsonen af ude mod Eintracht Frankfurt.

Christian Streich har næsten alle mand til rådighed på nær Manuel Gulde og Dominique Heintz, der begge er ude. Til gengæld går anfører Christian Günter ind til sin 33. kamp i indeværende sæson, hvor Günter har spillet fuldtid i de resterende opgør, hvilket i sig selv er imponerende.

 

Bayern München

Hvis man var i tvivl om, hvorvidt Bayern München var motiveret til at vinde i den seneste spillerunde, selvom det niende mesterskab var i hus. Hansi Flicks mandskab udspillede nemlig fuldstændig Gladbach med overbevisende 6-0, hvor Robert Lewandowski lavede hattrick.

Det bringer den polske angriber i en gunstig position, når han lørdag jagter Gerd Müllers målrekord på 40 sæsonmål.

Lewandowski står inden de to sidste spillerunde noteret for 39 sæsontræffere, så hvis motivationen ikke er intakt hos resten af Bayern-mandskabet, så er angriberen i hvert fald fuld af motivation.

Lewandowski skal dog ikke begå nogle fejltrin, da han ikke må få et gult kort ude mod Freiburg, hvorfor han så vil komme i karantæne inden den sidste spillerunde mod Augsburg. Polakken har dog en god statistik mod Freiburg, hvor han har scoret 18 mål i 17 kampe.

Men alt skal ikke handle om Lewandowskis jagt på målrekorden, selvom vi ikke kan komme udenom, at det fylder inden lørdagens opgør. For Bayern går trods alt indtil opgøret uden, at der er det store at spille for, da den niende Meisterschale i træk er sikret, og blev det tre runder før tid.

Opgøret er samtidigt den sidste udebanekamp med Hansi Flick ved roret, så han vil uden tvivl også slutte af med et brag. Men det bliver uden Douglas Costa, Leon Goretzka, Hoffmann, Choupo-Moting, Tolisso samt Tanguy Nianzou, der er ude med karantæne efter sidste rundes røde kort.

 

Karantæner

Freiburg: Ingen
Bayern München: Nianzou

 

Bud på startopstillinger

Freiburg: Flekken – Kübler, Lienhart, Schlotterbeck, Günter (c) – Schmid, Santamaria, Höfler, Grifo – Demirovic, Höler
Bayern München: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Hernandez, Davies – Kimmich, Alaba – Sane, Müller, Musiala – Lewandowski

 

Vidste du, at..:

Det er ikke kun Robert Lewandowski, der kan sætte rekord lørdag eftermiddag? For hvis Bayern holder clean sheet, så slår Manuel Neuers Oliver Kahns rekord på 204 clean sheets. Neuer har dog kun brugt 437 kampe, mens Kahn gjorde det på 557 kampe.

 

Dom:

Selvom Bayern ikke har det store at spille for, så er der ingen tvivl om, at Lewandowski vil gøre alt for, at han kommer på tavlen mindst en enkelt gang. Vi håber på et underholdende opgør, hvor Bayern vil spille lige så offensivt, som vi kender dem. 3-1-sejr til gæsterne.

 

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

Foto: www.fcbayern.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”