bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – VfL Wolfsburg

Optakt: FC Bayern München – VfL Wolfsburg

Wolfsburg oprustede massivt under sommerens transfervindue i håbet om at revanchere de skuffende resultater fra sidste sæson. Det har de dog ikke lykkes med indtil nu, og det kostede så Andries Jonker trænerposten i mandags. Nu har “Die Wölfe” hyret tidligere Mainz-træner Martin Schmidt til at få dem tilbage på sporet.

Kampfakta:
Spillested: Allianz Arena
Dommer: Dingert
Kamptidspunkt: Fredag 20:30

Holdnyt:
FC Bayern München:
Den sydtyske mastodont fik tirsdag en sikker sejr på 3-0 i klassikeren mod Schalke 04, og fik for en stund lagt lidt låg på al snakken om krise i klubben, der ellers har rumsteret de sidste par uger.

Sven Ulreich vogtede buret mod Schalke, og det kommer han formentlig til at gøre resten af efteråret, da Manuel Neuer nok en gang er blevet opereret i foden. Den tyske landsholdsmålmand forventes ikke at være helt klar før januar.

Bayern er generelt lidt hårdt ramt på skadesfronten. Som nævnt er Neuer ude, og det samme gælder Arjen Robben, der ellers havde skadesfri i en længere periode. På venstrebacken mangler de fortsat både David Alaba og Juan Bernat, hvilket betyder, at Rafinha igen må vikariere i den side.

Til gengæld er Lewandowski fortsat spilleklar, og det er godt nyt for hjemmeholdet. Det er nemlig præcis to år siden, at han – ligeledes i sjette spillerunde mod Wolfsburg – formåede at score fem gange på ni minutter efter at være blevet indskiftet i pausen.

VfL Wolfsburg:

Martin Schmidts første dag i spidsen for Wolfsburg blev ikke helt den forløsning, han og holdet havde håbet på, da de måtte nøjes med 1-1 hjemme på Volkswagen-Arena mod Werder Bremen.

Det bliver spændende at se, om Martin Schmidt kan vende skuden i Wolfsburg. Han er kendt for sin energiske udstråling, og det kunne godt ske, at det lige nu er en indpisker-type, som “die Wölfe” har brug for lige for tiden. Man kan dog godt have sin tvivl om, hvor langtidsholdbart projektet med Martin Schmidt i spidsen er.

Brooks og Bruma mangler i forsvaret, mens Niedersachsen-mandskabet også er uden deres helt store måltyv Mario Gomez.

Det betyder genvalg til Liverpool-lejesvenden Origi i front, der i sidste runde scorede sit første Bundesligamål for Wolfsburg

Karantæner:
FC Bayern München: Ingen
VfL Wolfsburg: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Bayern München: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha; Vidal, Thiago; James, Müller, Ribery; Lewandowski
VfL Wolfsburg: Casteels; Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt; Camacho, Arnold; Malli, Didavi, Ntep, Origi

Vidste du at…:
Bayern i de seneste 15 kampe under Oktoberfest er ubesejrede? 14 gange er det endt med sejr, mens en enkelt er endt uafgjort. Prost!

Dom:
Wolfsburgs defensiv er småamputeret til aftenens kamp, og det kan godt gå hen og blive ubehageligt mod en Bayern-offensiv, der for alvor virker til at være kommet i gang. 4-1 til hjemmeholdet.

Læs mere: Stadionguide til Bayern München og Allianz-Arena

You may also like
Robert Lewandowski, Gerd Müller, rekord, Bayern München
Slår Robert Lewandowski igen Gerd Müllers rekord?
Gladbach, optakt
Optakt: Gladbach – Dortmund: Forværrer Marco Rose krisen hos sin tidligere klub?
Greuther Fürth, optakt, stadion, fodboldrejse, guide
Optakt: Greuther Fürth – Bayern München: David mod Goliat
Robert Lewandowski, Topscorere i Bundesligaen, Torjäger, Bayern München, optakt
Højdepunkter: Bayern München – Wolfsburg 5-1: Lewandowski med fem mål på ni minutter