bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – Borussia Dortmund

Optakt: FC Bayern München – Borussia Dortmund

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Spillested: Allianz Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3+

 

Holdnyt:

FC Bayern München:

Bayern fik i sidste weekend en overbevisende sejr på 5-1 hjemme over Köln, og sydtyskerne må siges at være kommet tilbage på sporet efter de pauvre resultater i kølvandet på Klub VM.

Med et Bayern-forspring på blot to point ned til RB Leipzig på andenpladsen har vi lige nu gang i en spændende titel-kamp. Lørdagens “der Klassiker” er en af de kampe, Bayern har tilbage, hvor man godt kunne forestille sig, at de ville få problemer, hvis det da ikke var fordi, statistikken tydeligvis er på Bayerns side. De forsvarende mestre har nemlig vundet alle deres kampe mod Dortmund siden november 2018, og hjemme på Allianz Arena plejer det endda at ende med en storsejr, når BVB kommer forbi.

Det plejer også at ende med en Lewandowski-scoring, når han møder sin tidligere klub i Bundesligaen. Verdens bedste fodboldspiller har nemlig scoret 13 gange mod Dortmund i sine seneste 8 kampe mod de sort-gule, og nye scoringer lørdag vil sende ham tættere på at slå Gerd Müllers rekord på 40 ligamål i en enkelt sæson.

I denne uge kom det frem, at Jamal Musiala forlænger sin kontrakt med Bayern München, mens Alexander Nübel måske kan være på vej væk fra klubben på en lejeaftale, da han ikke er tilfreds med at varme bænken.

Douglas Costa og Corentin Tolisso sidder ude med skader til lørdagens brag, mens Benjamin Pavard er i gang med genoptræning efter sit COVID-19-sygdomsforløb og ikke forventes at være med.

Borussia Dortmund:

Dortmund vandt i seneste weekend med 3-0 på hjemmebane over Arminia Bielefeld, og nok en gang var det på scoringer sat ind i anden halvleg.

24-2 til Bayern. Sådan lyder stillingen sammenlagt, når man kigger på Dortmunds seneste fem besøg i Bundesliga-sammenhæng på Allianz Arena. Dortmund har altså de sidste par år ikke haft de bedste oplevelser med udekampe mod Bayern, og det ser ikke ud som om, at styrkeforholdet er tættere mellem de to hold, end det har været tidligere. Tværtimod. Dortmund har de sidste par sæsoner været den stærkeste udfordrer til Bayern, men lige nu ligger de på femtepladsen med tretten point op til rivalerne fra Sydtyskland.

Selvom det på mange måder har været en tung sæson for Dortmund, der indtil videre ikke har levet op til forventningerne, så er sæsonen ikke død endnu. I liga-regi har de set gode ud i de seneste to kampe med to sejre, og hvis de får gang i en god slutspurt har de gode muligheder for at nå top-4. Udover det ser det godt ud for dem i Champions League, hvor de fører med 2-3 efter deres første ottendedelsfinale-kamp mod Sevilla og spiller returkamp på tirsdag. I midtugen gik de videre til semifinalen i DFB-Pokalen efter en 1-0-sejr over Gladbach. Med andre ord, så kan det stadig nå at blive en god sæson for “die schwarz-gelben”. For moralens skyld har de dog brug for ikke at løbe ind i en kæmpe snitter mod Bayern lørdag aften.

Marwin Hitz forventes at starte i målet til lørdagens brag, selvom Roman Bürki er tilbage fra sin skade og sad på bænken både sidste weekend mod Arminia Bielefeld og i tirsdagens pokal-kvartfinale mod Gladbach. Spørgsmålet er, om klubben er lidt påpasselig med at bringe ham i kamp igen, eller om Roman Bürki simpelthen er blevet slået af sin schweiziske landsmand Mariwn Hitz.

Manuel Akanji, Marcel Schmelzer, Axel Witsel og Lukasz Piszczek sidder ude med skader til udekampen mod Bayern. Udover det forventes det, at Jadon Sancho og Raphael Guerreiro grundet mindre muskelproblemer begynder på bænken.

Update: Hverken Sancho, Guerreiro eller Reyna er med i truppen mod Bayern

Læs også: 10 spillere der skiftede mellem Bayern München og Borussia Dortmund

 

Bud på startopstilling:

Bayern München: Neuer; Süle, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Goretzka; Gnabry, Müller, Coman; Lewandowski
Borussia Dortmund: Hitz; Morey, Can, Hummels, Schulz; Bellingham, Delaney, Dahoud; Reus, Reyna; Haaland

 

Vidste du, at…:

de to hold møder hinanden i Bundesligaen for 104. gang lørdag aften, og hvis Bayern bliver det deres sejr nummer 50 over Dortmund?

 

Dom:

Vi tror, at Bayern snupper deres 50. sejr i Bundesligaen over Dortmund, men dog ikke på lige så overlegen vis som det har været de sidste par hjemmekampe mod “die schwarz-gelben”. Vi tror, at hjemmeholdet vinder med 2-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”