bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Niklas Süle (Bayern München) mod Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Ugens duel – Niklas Süle (Bayern München) mod Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Det er endnu en gang blevet tid til Der Klassiker i Tyskland, når Bayern München tager imod Borussia Dortmund. Her bliver det gæsternes Jadon Sancho, der skal stråle, hvis Dortmund skal have en chance. Men det bliver en tæt duel mod hjemmeholdets Niklas Süle.

Bayern München mod Borussia Dortmund. Det skulle have været et opgør, der nærmest skulle have afgjort mesterskabet, men gæsterne fra Dortmund har ikke haft medvind i denne sæson og er derfor helt ude af mesterskabskampen.

Dortmund er dog kommet ind i en god stime, hvor de har vundet de seneste fire kampe i alle turneringer. Senest blev det til en 1-0-sejr over Borussia Mönchengladbach i DFB Pokalen. Her scorede Jadon Sancho det afgørende mål, og englænderen har været forrygende i den seneste periode.

Den form skal han også finde frem lørdag aften, hvis Borussia Dortmund skal få ram på Bayerns defensiv. Sancho bliver dog meldt tvivlsom til opgøret, efter han måtte udgå i sejren mod Gladbach, så gæsterne må for alt i verden håbe på, at englænderen bliver klar.

I denne sæson står Sancho noteret for seks mål og ni assists i 21 Bundesliga-kampe, hvor alle hans mål er scoret fra en placering inde i feltet. Det er derfor her, at englænderen er farligst på egen hånd.

Det er ingen hemmelighed, at Sancho er en gudsbenådet fodboldspiller på sine bedste dage. Han har et eminent blik for sine medspillere, dygtig til at drible og kan lægge en millimeter præcis aflevering.

Desuden har han skabt en afgørende chance hele 58 gange, der har ført til et skud på mål. Her er det også væsentligt at se, at englænderen foretrækker de små hurtige pasninger frem for de lange, da det er sket 45 gange.

I lørdagens Der Klassiker forventes det, at det endnu en gang bliver Niklas Süle, der skal vogte højrebacken hos Bayern München. Den 25-årige tysker står i denne sæson noteret for 16 kampe i Bayern-trøjen.

Hvis Sancho bliver klar til opgøret, skal Süle være forberedt på omstillingerne, da han ellers vil blive straffet hårdt af englænderen. Umiddelbart burde det ikke blive denne duel, som Süle vinder.

Men ud fra statistikken har tyskeren faktisk været hurtigst. I denne sæson er Süle nemlig blevet målt til at have en tophastighed på 33,29 km/t. Derimod er Sancho blot blevet målt til 33,02 km/t, så der er ikke den store forskel mellem de to, men Süle har altså en fordel.

Læs også: Bundesligaens hurtigste spillere

Süle kan dog få ram på Sancho, når de står over for hinanden i en en-mod-en-situation. Her er tyskeren dygtig til at læse spillet og time sine tacklinger. Det er blot lykkedes modstanderen at afdrible Süle seks gange ud af 34 forsøg. 

Süle har faktisk også kun begået seks frispark i denne sæson, og det viser, at han sagtens kan håndtere lynhurtige Sancho, når Der Klassiker bliver sparket i gang lørdag aften.  

Men hvis Jadon Sancho rammer sit topniveau, så er der ikke mange, der kan stoppe englænderen. Det bliver derfor spændende at se, hvorvidt han er i form, eller om Niklas Süle holder ham i sin baglomme i løbet af opgørets 90 minutter.

Læs også: Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Niklas Süle:

Kampe: 16.
Clean sheet: 3.
Bolderoberinger: 15.
Succesfulde tacklinger: 28 ud af 34 tacklinger.

Jadon Sancho:

Kampe: 21.
Mål: 6.
Assists: 9.
Succesfulde driblinger: 64 ud af 118 driblinger.

Få spiltips til Bayern München – Borussia Dortmund hos SpilXperten

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst