bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Eintracht Frankfurt – Werder Bremen

Optakt: Eintracht Frankfurt – Werder Bremen

Frankfurt tager i mod Werder Bremen i det, der kan opfattes som kontrasternes kamp. Frankfurt er efter en fabelagtig start i pointmæssig krise og kan blive overhalet af de formstærke nordtyskere, som buldrer frem i tabellen efter en vanskelig start.

Kampfakta:
Spillested: Commerzbank Arena
Dommer:
Bastian Dankert
Kamptidspunkt:
Fredag 20.30
På TV:
Eurosport 2

Holdnyt:
Eintracht Frankfurt:
Efter en fantastisk start, hvor de kæmpede med om Champions League, er Frankfurt gået i stå. De har ikke formået at vinde otte kampe i træk, hvor det er blevet til seks nederlag og to uafgjorte. Senest blev til et nederlag på 1-0 mod FC Köln, hvor de ikke havde marginalerne med sig. Det var bogstaveligt talt stolpe ud i en kamp, hvor de ramte overliggeren og Köln scorede via stolpen.

Med tirsdagens nederlag er de seks point efter sjettepladsen og der er derfor hårdt brug for en sejr, hvis de fortsat skal tro på europæisk fodbold i næste sæson.

Et af Frankfurts største problemer er, at de ikke finde ud af at score mål. Med Alexander Meiers fravær har det været op til Seferovic, Hrgota og de to kanter at score, men dette har de ikke magtet. I 27 kampe er det kun lykkedes at score 26 gange, hvoraf der kun er scoret to mål i de sidste otte kampe. Dette er på trods af en defensiv stabilitet hvor der kun er lukket 28 mål ind på Hradecky. Meier har scoret fem mål i fem kampe mod Werder, men er fortsat ude til fredagens kamp. Die Adler må derfor håbe, at andre overtager hans gode stime mod Die Grün-Weißen.

Frankfurts defensiv plejer at stå godt mod Werder, hvilket også må være et af kriterierne for at få sejren. Således har de kun lukket ni mål ind i de sidste tolv kampe, hvilket har været medvirkende til, at de er ubesejret i de sidste seks indbyrdes hjemmekampe med fire sejre og to uafgjorte.

Udover Alexander Meier, må Niko Kovac til dagens kamp undvære Anderson, Regäsel, Hasebe og Medojevic, mens Varela er tvivlsom. Til gengæld kan Kovac glædes ved at have Chandler tilbage i forsvaret efter karantæne.

Werder Bremen:
Ved nytårsskiftet kæmpede Werder Bremen for at undgå nedrykning. Med Delaney på holdet og en imponerende stime på syv ubesejrede kampe, er de et af ligaens mest formstærke hold. Die Grün-Weißen ligger nu nummer otte og har fået et komfortabelt hul på seks point til nedrykningspladserne. Nedrykningen kan stadig true, men nordtyskerne kan tillade sig at kigge opad tabellen, hvor man passende kan starte med at sejre i Frankfurt og overhale dem på syvendepladsen.

Modsat Die Adler har Werder Bremen ikke haft problemer med at score mål i sæsonen. Problemet har snare været, at de har lukket for mange mål ind, hvilket understreges af, at der er gået 46 mål ind på Wiedwald. Dette problem har de fået ordnet under Nouris træneransvar, hvor der kun er scoret imod dem i to af de seneste syv kampe, mens det kun er en kamp, hvor de har scoret mindre end et mål.

Delaney måtte lade sig udskifte med skade i midtugens kamp mod Schalke 04 og forventes ikke at blive klar, og det bliver formentlig Maximilian Eggestein, der erstatter ham. Det gjorde han med succes mod Schalke, hvor han scorede målet til 3-0. Derudover forventes det, at Bartels erstatter veteranen Pizarro og danner frontduo med Max Kruse, der har scoret i de sidste to kampe.

Udover Delaney, må Nouri fortsat undvære Bauer, Sané, Bargfrede, Fritz, Hajrovic, J. Eggestein og Gnabry.

Karantæner:
Eintracht Frankfurt: Ingen
Werder Bremen:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Eintracht Frankfurt: Hradecky – Vallejo, Abraham, Oczipka – Chandler, Mascarell, Gacinovic, Tawatha – Fabian – Hrgota, Rebic
Werder Bremen: Wiedwald – Veljkovic, Moisander, Caldirola – M. Eggestein – Gebre Selassie, Grillitsch, Junuzovic, S. Garcia – Bartels, Kruse

Vidste du, at…:
Werder Bremen i sin Bundesliga historie ikke har spillet til nul ligeså ofte som mod Frankfurt?
Dette har man gjort 32 gange, hvilket dog ikke afspejles af Frankfurts største hjemmesejr som endte 9-2 i 1981.

Dom:
Kampen kan blive afgjort af, om Frankfurt endelig får stolpe ind og får gang i offensiven. De møder dog et af ligaens mest formstærke hold, som for tiden virker uovervindelige og har en tro på egne evner. Begge hold har i de sidste kampe lukket få mål ind, så det ender målfattigt. Den aktuelle form bliver afgørende, og Werder bryder den dårlige stime på Commerzbank Arena. Kampen ender 0-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg