bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Eintracht Frankfurt – FC Bayern München

Optakt: Eintracht Frankfurt – FC Bayern München

Eintracht Frankfurt, stadion, optakt

Bayern har noget at skulle revanchere efter deres skuffende remis mod Bielefeld i den forgange spillerunde, men det bliver bestemt ikke nemt mod et formstærkt Frankfurt-mandskab, der er ubesejret siden december måned og som har en knivskarp André Silva på holdet.

 

Kampfakta

Spillested: Deutsche Bank Park, Frankfurt
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Xee

 

Holdnyt

Frankfurt

Die Adlern er en af Bundesligaens mest formstærke mandskaber I øjeblikket, og de har vundet fire kampe i træk. Vi skal faktisk helt tilbage til den 11. december for at finde det seneste Frankfurt-nederlag i Bundesliga-sammenhæng, og den gode form har altså kastet en foreløbig 3. plads af sig.

I den seneste spillerunde blev det til en 2-0-sejr hjemme mod Köln, hvor André Silva og Evan N’Dicka begge kom på tavlen.

Netop André Silva har været altafgørende for Frankfurts succes i denne sæson, hvor han står noteret for 18 scoringer, hvilket er næst flest i Bundesligaen, og portugiseren har også scoret i de seneste fire kampe.

André Silva er i den grad i topform, og det bliver spændende at følge, hvordan han klarer sig overfor Boateng og David Alaba. Derudover har man så Luka Jovic, der kan komme ind og supplere, hvis Silva ikke kan slå til.

Sidst de to mandskaber mødtes fik Die Adlern tørt på, da Bayern besejrede Eintracht Frankfurt med hele 5-0, og der var Silva pakket ind hele opgøret igennem.

Generelt plejer underholdningsværdien at være i top, når Frankfurt og Bayern krydser klinger. I de to møder i sidste sæson blev der scoret hele 13 mål, så vi tør godt garantere mål – specielt med en André Silva og Robert Lewandowski form for hvert sit mandskab. Det er også de to mest scorende hold i Bundesligaen, der mødes lørdag eftermiddag.

Adi Hütter har ikke noget at skulle bekymre sig om på skadesfronten, men til gengæld må han undvære Djibril Sow, der er ude med karantæne. Det baner vejen for den tidligere Bayern München-spiller Sebastian Rode på midten.

 

Bayern München

Bayern München var i forholdsvis store problemer i den sidste spillerunde mod oprykkerne Arminia Bielefeld, der længe så ud til at snuppe alle tre point og kalde sig Weltpokalsiegerbesieger. Men sådan skulle det ikke gå. For sneen, der ellers var til gæsternes fordel, begyndte at forsvinde, og samtidigt steppede Bayern op.

De nykårede verdensmestre fik 3-3 til trods for at have været bagud på 1-0, 2-0 og 3-1 takket være scoringer fra Lewandowski, Tolisso og Alphonso Davies.

Med til den historie hører dog også at flere spillere blev sparet efter VM-triumfen, og der er ingen tvivl om, at Hansi Flick og co. kommer buldrende ud mod Frankfurt. For man skal samtidigt slå fast, at man er i stand til at spille med i mange turneringer – og have succes.

Det kan spekuleres i, hvorvidt Hansi Flick sparer spillere frem mod tirsdagens CL-opgør mod Lazio, men ifølge Kicker stilles der i stærkeste opstilling i forsøget på at fastholde det forspring, der nu kun er på fem point ned til Leipzig.

Benjamin Pavard er testet positiv for corona, hvilket holder ham ude af opgøret. Det samme er problemet med Thomas Müller, mens Douglas Costa, Alexander Nübel og Serge Gnabry alle er ude med skader.

Det betyder efter alt at dømme, at Niklas Süle får chancen fra start sammen med Boateng, Alaba og Davies i bagkæden. Netop David Alaba meldte i denne uge ud, at denne sæson bliver østrigerens sidste i Bayern, inden han søger nye udfordringer. Du kan læse mere om, hvor David Alaba måske skal spille i næste sæson her.

 

Karantæner

Frankfurt: Djibril Sow
Bayern: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, Ndicka – Hasebe (c), Rode – Durm, Kamada, Younes, Kostic – Silva
Bayern: Neuer (c) – Süle, J. Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – L. Sané, Tolisso, Coman – Lewandowski

 

Vidste du, at..:

Bayern faktisk er de eneste forsvarende mestre i Europas top-5-ligaer, der fører deres respektive liga?

 

Dom:

Der plejer at være godt gang i den, når de to mandskaber brager sammen, så vi håber naturligvis på endnu et festfyrværkeri. Frankfurt kan byde Bayern op til dans, men om de kan det i alle 90 minutter vil tiden vise, 3-2 til gæsterne.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”