bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Eintracht Frankfurt – FC Bayern München

Optakt: Eintracht Frankfurt – FC Bayern München

Bundesligaåret 2018 går på hæld, og vi skal nok et par sæsoner tilbage i tiden for at finde sidste gang, hvor der kun var seks point mellem Bayern og Eintracht Frankfurt før ”Hinrundens” sidste spillerunde. Eintracht Frankfurt, som nuværende Bayern-træner Niko Kovac stod i spidsen for sidste sæson, har i efteråret bygget videre på den succes klubben havde under kroaten, mens Kovac også selv så småt ser ud til at have fået sit Bayern-mandskab på ret køl.

Kampfakta:

Spillested: Commerzbank-Arena, Frankfurt
Dommer: Gräfe
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: Viaplay – Stream kampen og se Bundesligaen live her

Holdnyt:

Eintracht Frankfurt:

Adi Hütters drenge spillede i onsdags 2-2 på udebane i det mindre medieomtalte lokalopgør mod Mainz.

I den kamp blev Luka Jovic dobbelt målskytte, og han og Dortmunds Paco Alcácer deler derfor før efterårets spillerunde topscorerlistens førsteplads med tolv mål.

„Hinrunden“ har i denne sæson budt på en lang række af opsigtsvækkende gennembrud, og Luka Jovic’ hører uden tvivl til i den sammenhæng.

Serberen, der nok for de fleste var relativt ukendt navn før sæsonen startede, har scoret mål på samlebånd. Hvis vi tæller alle turneringer med, har han præsteret sytten scoringer i indeværende sæson. Han har scoret et mål hvert 88. minut, hvilket i tysk fodbold er rekorden for flest mål pr. minut for en spiller med minimum tyve optrædener. Heriblandt er selvfølgelig hans fem mål mod Fortuna Düsseldorf i Frankfurts meriterende 7-1 sejr tidligere på sæsonen.

Eintracht er ramt af et par skader, og de må derfor til aftenens kamp se bort fra Chandler, Allan, Abraham, Beyreuther, Hasebe, Allan.

FC Bayern München:

I midtugens topopgør hjemme mod RB Leipzig vandt Bayern med 1-0 over RB Leipzig. De fik samtidig også hjælp fra en måske lidt uventet side, da Fortuna Düsseldorf hjemme brød førerholdet Dortmunds status som ubesejret i sæsonen, da Friedhelm Funkels tropper vandt med 2-1.

Sydtyskerne ligger nu kun seks point bag Dortmund før efterårets sidste spillerunde, og de er på det seneste begyndt at finde nogle af de bedre takter frem.

Niko Kovac besøger sin gamle hjemmebane i aften, og det var med store forhåbninger, at han som et af Bundesligaens varmeste trænernavne i sommers overtog trænersædet i Bayern. Man må sige, at han har mødt turbulenserne ved at være træner for Tysklands største klub, hvor forventninger bare per definition er tårnhøje.

Kovacs job har i løbet af ”Hinrunden” været til stor debat i de tyske medier, og rygterne om en fyring blev ikke mindre, da man hørte historien om, at kroaten ikke kom med på klubbens julekalender.

Snakken om Niko Kovacs fremtid i Bayern begynder dog lige så stille at fylde mindre i mediebilledet, og han har i de seneste par uge som nævnt lige så stille fået Bayern til igen at ligne et hold, der kan kæmpe med om titlen.

Kovac må til mødet med sin gamle arbejdsgiver se bort fra James, Gnabry, Robben, Tolisso og Renato Sanches. Sidstnævnte sidder ude pga. af en karantæne efter en udvisning i onsdagens kamp mod Leipzig.

Karantæner:

Eintracht Frankfurt: Ingen
FC Bayern München: Renato Sanches

Bud på startopstillinger:

Eintracht Frankfurt: Trapp; Russ, Salcedo, Ndicka; da Costa, de Guzman, Fernandes, Kostic; Rebic; Haller, Jovic
FC Bayern München: Neuer; Kimmich, Süle, Boateng, Alaba; Goretzka, Thiago; Coman, Müller, Ribery; Lewandowski

Vidste du, at…:

Bayern har en ret stærk serie kørende mod ”die Adlern”, hvor de ikke har tabt deres sidste fjorten kampe i Bundesliga-sammenhæng? Men vi så dog tidligere i 2018, at Eintracht snuppede pokaltitlen fra ”sydens stjerne”, så de har i nyere tid snydt Bayern.

Dom:

Trods Bayerns lettere opadgående formkurve, så er en udekamp mod Eintracht Frankfurt en svær opgave. Vi tror på et remis i begge mandskabers sidste kamp i Bundesligaåret 2018. 2-2.

 

Foto: Eintracht.de

Vil du en tur til Frankfurt og opleve den vanvittige stemning på Commerzbank-Arena, så se her hvordan du får billetter til Eintracht Frankfurts kampe

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München