bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Eintracht Frankfurt – 1. FC Köln

Optakt: Eintracht Frankfurt – 1. FC Köln

Lørdagens sene kamp er en dyst mellem to af denne sæsons overraskelser indtil videre.

Kampfakta:
Spillested: Commerzbank-Arena, Frankfurt
Dommer: Aytekin
Kampstart: Lørdag 18:30
På tv: Vises ikke på dansk tv

Holdnyt:
Frankfurt:
Die Adlern hentede i sidste runde et enkelt point, da de fik 0-0 med hjem fra Gladbach. Dermed er Frankfurt ubesejret i sine tre seneste kampe, og Hradecky har endda holdt buret rent i de seneste to kampe.

Til lørdagens opgør må Kovac undvære Anderson, Russ, Varela, Flum, Gerezgiher, Stendera og Rebic, der alle er ude med skader.

Til kampen mod Gladbach var de sidste par sæsoners topscorer bænket, men Alexander Meier er formegentlig med fra start igen.

Om det bliver sammen med eller på bekostning af Hrgota afhænger lidt af, om Kovac igen forsøger sig med et tremands forsvar på hjemmebane, eller om han holder fast i fire mand i bagkæden, som har fungeret så fint i de sidste par kampe.

Köln:
Det tog lidt tid, men på en flot anden halvleg lykkedes det i sidste weekend at sikre alle tre point mod HSV i en kamp, der havde Modeste som hovedperson.

Franskmanden misbrugte et straffe i første halvleg, men han tog siden gevaldig revanche, da han med et hattrick sikrede sejren på 3-0. Det var i øvrigt Kölns første hattrick siden Toni Polsters i 1997 – ligeledes mod HSV.

Modeste og Köln skal forsøge at fortsætte deres flotte stime, når de lørdag aften gæster Frankfurt. Et sted som de normalt har det godt med. 14 gange er det blevet til sejr, og hele 61 mål gør Frankfurt til den udebane, hvor Köln har scoret flest mål i Bundesligaens historie.

Stöger må til opgøret undvære Maroh og Bittencourt. De sidste meldinger går i øvrigt på, at Frederik Sørensen måske må en tur på bænken. Olkowski presser sig på til en startplads i højresiden.

Karantæner:
Frankfurt: Ingen
Köln:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Frankfurt: Hradecky – Abraham, Hasebe, Vallejo – Chandler, Mascarell, Huszti, Oczipka – Fabian, Gacinovic – Meier
Köln:
Horn – Olkowski, Mavraj, Heintz, J. Hector – M. Lehmann, Höger – Risse, Rausch – Osako, Modeste

Vidste du, at…:
sidst Köln fik så god en start på Bundesligaen var i 1987/88. Det var med Christoph Daum ved roret, og holdet endte på en tredjeplads.

Dom:
To af sæsonens overraskelser mødes, i hvad der bør blive en tæt duel. Frankfurt må have favoritværdigheden på grund af hjemmebanen, men vi tror på, at de deler i porten. 1-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!