bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – TSG Hoffenheim

Optakt: Bayern München – TSG Hoffenheim

Optakt Bayern Hoffenheim

To af Bundesligaens ubesejrede hold møder hinanden i en interessant topkamp.

Kampfakta:
Spillested: Allianz-Arena, München
Dommer: Markus Schmidt
Kampstart: Lørdag 15:30
På tv: Eurosport 2

Holdnyt:
Bayern München:
Der venter et vaskeægte topopgør, når Bundesligaens førerhund, Bayern München, tager imod et stærk spillende Hoffenheim-hold, som på nuværende tidspunkt er placeret på en fornem 3. Plads.

Hjemmeholdet var i midtugen i kamp i Champions League, hvor de takket være to træffere fra den polske måltyv, Robert Lewandowski, kunne rejse fra Holland med de tre point i bagagen, da de besejrede PSV Eindhoven med 2-1. Generelt virker det efterhånden som om, at Carlo Ancelotti har fået gang i sine tropper igen, efter rekordmestrene var inde i en svag spillemæssig periode for en måned siden, hvor det ikke blev til en sejr i tre kampe. Siden da har de sejret i de seneste fem kampe – en statistik som Bayern helt sikkert agter at udbygge lørdag, når de tager imod Julian Nagelsmann og co.

Normalvis har Ancelotti for vane at rotere forholdsvis meget, når der har stået Champions League fodbold på menuen. Der ventes dog ikke de store ændringer til kampen, hvilket også afspejler kampens vigtighed og respekt overfor modstanderen. Den eneste position hvor der muligvis sker en ændring er i offensiven, hvor Arjen Robben får et hvil på bænken, hvor den brasilianske boldkunster Douglas Costa erstatter ham. I tirsdagens kamp var Thiago ude af truppen grundet en mindre skade – det er endnu uvist, om spanieren når at blive klar til opgøret.

TSG Hoffenheim:
Gæsterne har overrasket alt og alle hidtil i sæsonen, hvor de som blot et af tre hold endnu er ubesejret i Bundesligaen. Fem sejre og fire uafgjorte har hidtil kastet 19 point af sig, hvilket som tidligere nævnt rækker til en foreløbig 3. plads bag oprykkerne fra RB Leipzig og dagens modstander Bayern München. En interessant betragtning er, at Hoffenheim faktisk startede sæsonen med at spille fire kampe uafgjort – siden da har de ikke set sig tilbage, hvor det er blevet fem sejre i træk. Svære modstandere som Leverkusen, Schalke og senest Hertha BSC har alle måtte se sig slået.

Hvis man for blot ni måneder havde sagt, at Hoffenheim ville redde livet i Bundesligaen og samtidig være ubesejret ni kampe inde i den nye sæson, havde de fleste nok rystet på hovedet. Ikke desto mindre er det tilfældet efter at Bundesligaens yngste træner nogensinde, Julian Nagelsmann, i februar tog over for Huub Stevens, som måtte trække sig med helbredsproblemer. Kritikerne er ganske enkelt blevet gjort til skamme. Der venter dog den sværeste opgave hidtil, når de forsvarende mestre skal forsøges besejret på eget græs, hvilket ikke sker særlig ofte.

Til dagens kamp forventes det, at Nagelsmann holder fast i sin foretrukne opstilling 3-5-2. Det ses dog ofte, at holdet i løbet af kampen ændrer til 4-3-3 eller 4-1-4-1 alt efter, hvordan kampen ændrer karakter. Nagelsmann kan vælge at spille med Steven Zuber i stedet for Toljan, hvis han ønsker noget mere defensiv stabilitet, men ellers ventes der ikke de store ændringer i Hoffenheims startopstilling.

Karantæner:
Bayern München: Ingen
TSG Hoffenheim: Ingen

Bud på startopstillinger:
Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Alaba – Alonso – Kimmich, Vidal – Müller, Costa – Lewandowski
TSG Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner – Kaderabek, Toljan – Rudy – Rupp, Demirbay – Wagner, Kramaric

Vidste du, at…:
Bayern München aldrig nogensinde har tabt til Hoffenheim i de 16 opgør, som de to klubber har spillet imod hinanden? Ingen anden klub har spillet imod en modstander så mange gange, uden også at have tabt mindst en gang. Men de to klubber har også haft tætte kampe. Således er det lykkedes Bayern at score tre gange i overtiden, hvilket i alle tre tilfælde har givet dem en 2-1 sejr.

Dom:
Det er to formstærke hold, som møder hinanden lørdag eftermiddag, så det er utrolig svært at spå om kampens resultat. Men uanset hvor formstærk modstanderen er, vil Bayern altid være favoritter til at vinde i Bundesligaen, hvor det forventes, at de vinder alle kampe. Således må de også denne gang regnes som sejrherre, og dermed giver de Hoffenheim deres første nederlag i sæsonen, da vi tror på, at hjemmeholdet sejrer med cifrene 2-0.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!