bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin

Det er to knap så formstærke hold, der mødes på Borussia Park. Gladbach har dog set værst ud på det seneste, men Hertha er uden angriber Ibisevic, og der er derfor lagt op til en underholdende men også lidt taktisk affære.

Kampfakta:
Spillested: Borussia Park, Mönchengladbach
Dommer: Günter Perl
Kamptidspunkt: Onsdag kl. 20.00
På TV: Kampen vises ikke på dansk TV

Holdnyt:
Borussia Mönchengladbach:
Dieter Heckings mandskab er kommet ind i en dårlig periode, hvor de ikke har vundet i tre kampe. Sidste gang Jannik Vestergaard og co. var i aktion, sled de sig til et enkelt point ude mod Frankfurt. Onsdag skal de så op mod Hertha Berlin, som dog heller ikke er for skarpe i øjeblikket, men hvis Mönchengladbach skal have point hjemme mod hovedstadsklubben, så kræver det disciplin. For i sidste kamp mod Frankfurt fik Tobias Strobl to gule kort, og så skulle der spilles en mand i undertal til sidst.

Et hold som Hertha Berlin skal ikke have vanvittig mange chancer, før de slår til. Derfor skal både Jannik Vestergaard og Andreas Christensen være oppe på dupperne. Der skal ikke komme nogle dumme fejl, hverken i den ene eller anden ende, og så skal man slå til på de chancer, som Gladbach nu en gang får.

Da ligaen er så utrolig tæt, så er hver én kamp ekstrem vigtig, og derfor skal hjemmeholdet også have en sejr for ikke at ryge længere ned i ligaen. Én sejr vil til gengæld sende dem på 8. pladsen, hvis Freiburg og Schalke smider point. Selvtilliden er heller ikke på sit højeste, når Gladbach går på banen, da vi skal helt tilbage til den 4. marts for at finde seneste Bundesliga-sejr på Borussia Park.

Dieter Hecking må set bort fra Fabian Johnson, Christoph Kramer og Marvin Schulz, som alle er ramt af skader eller på vej tilbage.

Hertha Berlin:
Hovedstadsklubben indtager i øjeblikket Bundesligaens 5. plads men på trods af det, så har Hertha kun vundet to kampe ud af de seneste fem kampe. Sidste gang Berlin-klubben var i aktion tabte de klart 3-1 til Hoffenheim.

Til onsdagens kamp skal Salomon Kalou spille op til sit bedste, da han har en masse kreative kvaliteter som kan udfordre Gladbachs defensiv. Også hos Hertha Berlin kan et nederlag sende dem længere ned i tabellen, og derfor ville en sejr være påkrævet, hvis man vil bevare 5. pladsen.

Berlins defensiv har bestemt heller ikke set for godt ud i de sidste par kampe, hvor de har lukket hele syv mål ind i de seneste to kampe.

Hertha Berlin-træner Pal Dardai må undvære Mitchell Weiser, Ondrej Duda, Fabian Lustenberger, Arne Maier, Sinan Kurt og Julian Schieber, da alle disse ikke er parate efter skadesproblemer. Mittelstädt og Ibisevic har karantæne

Karantæner:
Borussia Mönchengladbach: Tobias Strobl
Hertha Berlin: Maximilian Mittelstädt og Vedad Ibisevic

Bud på startopstillinger:
Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, A. Christensen, Vestergaard, Wendt – Dahoud, Jantschke – Hermann, Hazard – Stindl, Raffael
Hertha Berlin: Jarstein – Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Esswein, Darida, Kaolu – Haraguchi

Vidste du, at:..:
Hertha Berlin kun har hentet sølle to udebanesejrer ud af 13 mulige? De to sejre kom mod henholdsvis Wolfsburg og Ingolstadt.

Dom:
Hertha er blandt ligaens dårligste udehold og må undvære en række profiler. 2-0 til Gladbach.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”