bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – FC Schalke 04

Optakt: Borussia Mönchengladbach – FC Schalke 04

Borussia Mönchengladbach

De to vesttyske klubber mødes i et topbrag mellem nummer tre og fire i Bundesligaen. Der er derfor lagt op til en direkte kamp om tredjepladsen, når Schalke besøger Gladbach på Borussia Park.

Kampfakta:
Spillested: Borussia Park
Dommer: Stegemann
Kamptidspunkt: Lørdag 18.30

Holdnyt
Borussia Mönchengladbach

Gladbach har gang i en flot sæson, som kun har budt på fire nederlag i sæsonens første fjorten kampe. Dette rækker til en fjerdeplads, men der er kun et point op til Schalke 04 på tredjepladsen og to point til Leipzig på andenpladsen. Der er derfor en tæt topkamp i gang, hvor kun Bayern München kan vide sig sikker på førstepladsen.

Den gode sæson blev hæmmet af sidste runde, hvor Die Föhlen led et nederlag på 3-0 i Wolfsburg. Nederlaget kom ellers efter en række gode kampe, hvor holdet var ubesejrede i fire kampe og sikrede sig ti ud af tolv mulige point. Når Gladbach endelig har tabt i sæsonen, har det været symptomatisk, at de gør det med tenniscifre. Udover et smalt nederlag på 1-0 til Frankfurt i tredje spillerunde, har nederlagene lydt 6-1 og 5-1 til henholdsvis Dortmund og Bayer Leverkusen. Det gør at holdets defensiv med et snit på 1,79 indkasserede mål er blandt de dårligste i ligaen og kun er overgået i FC Köln.

I kampen mod Wolfsburg måtte Hecking undvære Kramer på midtbanen, hvilket gav Ginter pladsen på den centrale midt. Kramer er kampklar igen, hvilket formentlig rykker Ginter tilbage i midterforsvaret med Vestergaard. Dette flytter Elvedi ud på højre back og Jantschke ud på bænken. Derudover kan Johnson komme i spil som et alternativ til Grifo på kanten.

Gladbach har Zakaria og Elvedi som er i fare for karantæne til næste spillerunde. Det får de, hvis de modtager endnu et gult kort, da de har modtaget fire gule kort i løbet af sæsonen.

Hecking må undvære Doucouré, Benes, Herrmann, Hofmann, Strobl og Traoré, som fortsat er ude med skader til rundens topopgør.

FC Schalke 04

Tedesco har gang i en fremragende start og første sæson med de kongeblå fra Gelsenkirchen. Hans hold har kun tabt tre kampe, hvilket først og fremmest skyldes en stabil defensiv. Indtil det famøse revierderby mod Dortmund, havde hans hold kun lukket mere end et mål ind i to kampe og lavet clean sheet fem gange. De to sidste kampe mod Dortmund og FC Köln ruskede noget usædvanligt op i deres forsvaret, hvor man trods uafgjort, lukkede hele seks mål ind. Indtil de to kampe havde holdet kun lukket ti mål ind og defensiven var kun overgået af Bayern München. Holdet har dog stadig kun indkasserede tredje færrest mål med et snit på 1,14.

Kampen mod Gladbach kunne meget vel blive afgjort på standardsituationer, hvor begge hold har haft stor succes. Schalke er med elleve mål på standarder det mest scorende hold, mens Gladbach kommer lige efter med ti mål. Det svarer til at Schalke har scoret halvdelen af sine mål på standardsituationer. Begge hold kan give en del af succesen til deres høje forsvar, hvor Vestergaard og Ginter har bidraget med tre mål og Naldo med to scoringer.

Schalke har historisk set haft det svært på udebanen i Gladbach. I 55 kampe er det kun blevet til point i 23 af dem og heriblandt er der kun ni sejre. Den seneste kamp endte 2-2, mens seneste sejr på Borussia Park blev vundet i 2013. Her vandt man 1-0 på mål af Julian Draxler. Sejren er kun en blandt tre sejre i det nye årtusinde og en blandt seks pointgivende kampe.

Tedesco må fortsat se bort fra skadesramte Insua, Bentaleb, Goretzka og Schöpf, men kan glædes over, at Caligiuri, Meyer, McKennie og Naldo kampdygtig på trods af at være doseret til træningen op til kampen.

Karantæner:
Borussia Mönchengladbach: Ingen
FC Schalke 04: Ingen

Bud på startopstillinger:
Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Hazard, Grifo – Stindl, Raffael

FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Nastasic – Caligiuri, Oczipka – McKennie, Meyer – Harit, Konoplyanka – Burgstaller

Vidste du, at…:
de to klubber har spillet flest kampe mod hinanden blandt alle deres modstandere? Således er det i alt blevet til 112 kampe, som har budt på 43 sejre til Gladbach, 32 uafgjorte og 37 Schalke sejre.

Husker du danskerne?:
Ebbe Sand: Han scorede fem mål i elleve kampe mod Gladbach. Det er der som sådan ikke noget mærkværdigt over, da han var klubbens topscorer. Det pudsige ved statistikken er, at de alle blev scoret på hjemmebanen i Gelsenkirchen, hvilket er symptomatisk for Schalkes præstationer i Gladbach. Hans fem mål gør ham til den mest scorende spiller på Schalkes hjemmebane i klubbernes indbyrdes opgør. I hans elleve kampe mod Gladbach fik han seks sejre, fire uafgjorte og kun et nederlag.

Henning Jensen: Han gik bort den 4. december i år efter at være syg med kræft. Han var en del af Gladbachs storhedstid i fra 1972-1976, hvor han vandt mesterskabet to gange, uefa cuppen og DFB pokal. Han nåede 174 kampe og bidragede med 58 mål og 11 assist. Han spillede ti kampe mod Schalke med en assist og fem mål til følge. I de ti kampe oplevede han fem sejre, tre uafgjorte og to nederlag.

Dom:
Der plejer at være garanti for mål, når de mødes og bedømt ud fra holdenes seneste kampe kunne det meget vel ende målrigt. I de seneste syv kampe er der scoret mere end et mål og i tre af dem er det endt med minimum fire scoringer. Kampen ender 3-2 til Gladbach.

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Gladbach

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby