bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

Optakt: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

Borussia Dortmund, optakt

Kampfakta:

Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Xee

 

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

For anden runde i streg gik Lucien Favres drenge fra banen uden tre point, da de på udebane spillede 1-1 mod Eintracht Frankfurt. Første halvleg var ikke nogen god affære, men i anden halvleg spillede de sig frem til flere store chancer, der burde have givet dem de tre point

I en klub som Dortmund skal der sjældent særligt mange dårlige resultater på stribe til, før medierne forsøger at køre en krisestemning op. At Dortmund i tirsdags fik en udebanesejr i Champions League over Zenit St. Petersburg og sikrede sig førstepladsen i deres Champions League-gruppe har nok været med til at køre denne krisestemning lidt ned, men det siger sig selv, at Dortmund bliver nødt til at slå Stuttgart lørdag, hvis de skal have krisesnakken til at forstumme. Særligt Lucien Favre er igen, igen kommet under pres, og lige her og nu er der ikke meget, der tyder på, at hans kontrakt, der udløber efter sæsonen, bliver forlænget.

Dortmund er rimelig hårdt ramt af skader til kampen mod Stuttgart. Det er naturligvis en kæmpe bet for Lucien Favres hold, at deres superangriber Erling Haaland er ude med en skade. Samtidig er danske Thomas Delaney, Manuel Akanji, Mahmoud Dahoud, Thomas Meunier og Marcel Schmelzer heller ikke til rådighed.

Mats Hummels fik et slag mod Zenit mi Champions League, men han forventes at blive klar til kampen mod Stuttgart.

VfB Stuttgart:

I søndags slog VfB Stuttgart Werder Bremen på udebane med 1-2 på to scoringer af Silas Wamangituka. Det sidste i overtiden, og virkelig et, der fik sindet i kog hos flere fans og også Davie Selke, da de mente, at Wamangituka agerede usportsligt i situationen.

Vi var nok mange, der var spændte på at se, hvad Stuttgarts unge mandskab havde at byde på, da sæsonen gik i gang efter en ikke alt for overbevisende oprykning til Bundesligaen. Men de har leveret, og før kampen mod Dortmund ligger de på ottendepladsen, og de har spillet nogle rigtig flotte kampe.

Lørdagens kamp mod Dortmund bliver en rigtig svær en af slagsen, men hjemmeholdet vil gøre godt i ikke at undervudere “die Schwaben”, for det unge Stuttgart-mandskab har været særdeles gode på udebane, hvor de endnu ikke har tabt og fået elleve ud af femten mulige point i denne sæson.

Stuttgarts skadesliste er ligesom værternes også ret lang. Daniel Didavi, Nicolas Gonzalez, Erik Thommy, Awoudja, Grahl, Atakan Karazor og Al Ghaddiou sidder ude med skader, og samtidig er den tidligere BVB-spiller Gonzalo Castro også ude med karantæne.

 

Bud på startopstillinger:

Dortmund: Bürki; Can, Hummels, Zagadou; Passlack, Witsel, Bellingham, Schulz; Reyna, Sancho; Reus
Stuttgart: Kobel; Mavropanos, Anton, Kempf, Sosa; Endo, Mangala; Wamangituka, Förster, Coulibaly; Kalajdzic

 

Dom:

Vi tror, det bliver en tæt kamp. Stuttgart kan godt komme til at give Dortmund problemer, men vi tror dog, at Stuttgart kommer til at lide sæsonens første nederlag på udebane, og at “die schwarz-gelben” vinder 2-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”