bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Hertha BSC

Optakt: Borussia Dortmund – Hertha BSC

BVB er hårdt ramt af skader, men skal forsøge at fastholde deres gode hjemmebaneform mod Hertha BSC.

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Dommer: Patrick Ittrich
Kampstart: Fredag 20:30
På tv: Eurosport 2

Holdnyt:
Dortmund:
BVB må til fredagens topkamp undvære adskillige spillere, som kæmper med skader. Piszcek, Sokratis, Subutic, Bender, Durm, Castro, Guerreiro, Schürrle, Reus og Ramos er alle sammen ikke tilgængelige, så det er en kraftig decimeret trup, som Tuchel står med oven på landskampspausen.

Det betyder, at der reelt set kun er tvivl om to pladser i startopstillingen. Dansk-tyrkeren Emre Mor samt Shinji Kagawa er kandidater på den offensive midtbane, hvor de resterende pladser reelt set er givet på forhånd.

I forrige runde måtte de sortgule indkassere et 2-0 nederlag imod konkurrenterne fra Bayer Leverkusen, så vi ser formentlig et opsat Dortmund hold, som vil ud at revanchere nederlaget trods de mange skader. Dortmund kan dog trøste sig med, at Herthas træner Pal Dardai som hverken træner eller spiller aldrig har vundet over Dortmund. En statistik som de helt sikkert vil forsøge at bibeholde.

Hertha BSC:
Hertha har med sine foreløbige 13 point i 6 kampe tangeret den hidtil bedste sæsonstart, som var tilbage i sæsonen 1970/71. Berlinerne skal følge op på den flotte start, men får kompetent modstand i form af Dortmund i 7. spillerunde.

Pal Dardai må ligesom kollegaen på den anden bænk, Thomas Tuchel, undvære op til flere spillere. Körber, Pekarik, Darida og Duda er alle med sikkerhed ude af aftenens opgør. Det er muligt, at schweizeren Fabian Lustenberger når at blive klar til aftenens opgør. Hvis det er tilfældet, glider han formentlig ind på den defensive midtbane. Det mest sandsynlige er dog, at John Brooks rykker ind i midterforsvaret, hvilket giver plads til at Niklas Stark kan rykke en position længere frem. Salomon Kalou er kommet sig over sine rygproblemer, og han er derfor igen med i kamptruppen.

Vedad Ibisevic er en absolut nøglespiller for hovedstadsklubben. Det virker til, at han for alvor har fået gang i målscoringen igen oven på nogle magre år til sidst i Stuttgart. Således har bosnieren bidraget med to Doppelpacks i de seneste to runder, hvilket faktisk har medført, at den rutinerede målræv nu er den mest scorende bosnier i Bundesliga-historien.

Karantæner:
Dortmund: Ingen
Hertha BSC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Dortmund: Bürki – Passlack, Ginter, Bartra, Schmelzer – Weigl, Rode – Dembelé, M. Götze, Pulisic – Aubameyang
Hertha BSC: Jarstein – Weiser, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Esswein, Stocker, Haraguchi – Ibisevic

Vidste du, at…:
Dortmund kan fredag aften blive den første tyske klub, som passerer 40 mio. tilskuere samlet set? Hidtil har BVB haft 39.936.317 tilskuere i 834 kampe. Såfremt hjemmeholdet undgår at tabe, vil Tuchel og co. sætte ny klubrekord med 25 hjemmekampe i træk uden nederlag.

Dom:
Det bliver helt sikkert ikke en let opgave for Dortmund, men vi tror på, at de i sidste ende trækker det længste strå i kampen om de tre point. Hertha har hidtil formået at spille til nul tre gange i sæsonen, hvor Roman Bürki i modsætning blot står noteret for et enkelt clean sheet. Dortmund-defensiven må dog også indkassere et mål i aftenens kamp, da vi tror på den ender 3-1 til hjemmeholdet, som dermed sætter ny klubrekord for kampe uden nederlag på hjemmebane.

You may also like
Union Berlin, optakt
Optakt: 1. FC Union Berlin – Hertha BSC: Kampen om Berlin
Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur
Optakt: Borussia Dortmund – Stuttgart
Oliver Christensen, Hertha BSC
Interview: Oliver Christensen trives i Berlin til trods for manglende debut: ”Jeg arbejder og knokler bare på”
Optakt, RB Leipzig, højdepunkter
Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund: Vinder Red Bull endelig mod skadesramte BVB?